Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Ahojki maminky, prosím o radu. Z dřívějšího podnikání mám 3 nesplacené půjčky, které se snažím platit, ale když jsem byla požádat v bance o sjednocení. Tak mi řekli, že PPM ani RD se nezapočítává jako příjem, tudíž si nemohu vzít větší půjčku, vyplatit ty tři a platit jen tu jednu. Nemá prosím někdo z Vás podobnou zkušenost.( Jo a ani manželovi nedají)
Paní v bance nebyla ochotna mi nic vysvětlit…prostě to nejde.
Děkuji a přeji krásný den
Příspěvek upraven 05.08.10 v 13:38
To je normalni ze ti na MD a RD nedaji pujcku a ani nesjednoti.A rodicak a materska opravdu neni posuzovano ajko prijem.
Zacit znovu podnikat a pak by eventualne mohli sjednotit.
Bohužel banky mají své vlastní podmínky a nic vysvětlovat, ani zdůvodňovat nemusí… Maximálně můžeš zkusit jinou banku, některé třeba rodičák a mateřskou jako příjem berou.
j.a.n.i1 píše:
Bohužel banky mají své vlastní podmínky a nic vysvětlovat, ani zdůvodňovat nemusí… Maximálně můžeš zkusit jinou banku, některé třeba rodičák a mateřskou jako příjem berou.
To už jsem zkoušela ,ale musela bych si založit u té nové banky účet a na vedení dalšího účtu už nemám. ![]()
a co takhle pokud mas sporení ty nebo manzel byste si mohli zkusit vzit uver na sporeni tam sice musis mit fakturu jako ze si zaplatila za material na rekonstrukci nebo tak ale pokud mas znameho nebo nekoho v rodine kdo by ti mohl vystavit fakturu tak se to da obejit a muzes ji dat az za pul roku po tom co ti dajií peníze my jsme to tak s pritelem udelali protoze jemu taky nechteli udelat to slouceni pujcek a ted platime jen jednu pujcku sice to budeme mit na dlouho pac jsme si vzali vic abyhom si mohli dokoupit co nam chybelo do domacnosti ![]()
piskotek11 píše:
a co takhle pokud mas sporení ty nebo manzel byste si mohli zkusit vzit uver na sporeni tam sice musis mit fakturu jako ze si zaplatila za material na rekonstrukci nebo tak ale pokud mas znameho nebo nekoho v rodine kdo by ti mohl vystavit fakturu tak se to da obejit a muzes ji dat az za pul roku po tom co ti dajií peníze my jsme to tak s pritelem udelali protoze jemu taky nechteli udelat to slouceni pujcek a ted platime jen jednu pujcku sice to budeme mit na dlouho pac jsme si vzali vic abyhom si mohli dokoupit co nam chybelo do domacnosti
Bohužel spořko už ani já ani manžel nemáme. Ale i tak díky za radu
miladakk píše:j.a.n.i1 píše:To už jsem zkoušela ,ale musela bych si založit u té nové banky účet a na vedení dalšího účtu už nemám.
No, já když jsem řešila úvěr (konkrétně tedy u RB), tak jsme nejdříve s paní sepsali žádost o úvěr a ona sama navrhla, že nejdříve počkáme, jestli to schválí a teprve když ano, tak se založí ten účet.
A ve chvíli, kdy vyplatíš všechny ostatní půjčky, tak ten původní můžeš zrušit a zbyl by ti zas jen ten jeden.
Ahoj mamko, dozvěděla jsem se o firmě, která sjednocení také dělá, kromě jiného.Příjem je jim relativně jedno. Našla jsem je na seznamu.cz pod názvem SOS DLUHY, vyběhli jako první. Možná jediné mínus, které je, že potřebují nějaké zajištění.