Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Ahoj holky, tak jsem opět tady a potřebuji poradit ![]()
manžel dostal šek s americkými dolary a neví, kde to vyměnit. na šeku je napsáno bbva compass bank. nevíte, kde se dá (tedy pokud to vůbec jde) tento šek tady v čechách vyměnit? zkoušela jsem směnárny a tam tenhle typ šeků prý neberou
dále jsem psala do bank, ale ani jedna odpověď
volat jim nechci, to bych protelefonovala víc než je hodnota šeku ![]()
tak to zatím zkouším tady na emiminu, doufám, že někdo bude osvícenější než já ![]()
předem díky za reakce, M. ![]()
ps. pravděpodobně jsem dotaz vložila do špatné kategorie, ale nějak nemohu najít kam by se to lépe hodilo ![]()
ahoj, my jsme seky z Ameriky menili normalne v bance a nikdy nebyl problem. Tusim, ze jsme byli v UnicreditBank, ale asi je to jedno, kam pujdes
Mne to taky prijde divne ze to nejde. Zkus Reiffeisenku, ta je zamerena na posilani penez ze zahranici. Ma Western union bank, kterou uz ma akorat Ceska posta. Kazdopadne je to na hlavu.
zajdi tam kde máš vedený účet - nebo napiš svému poradci do banky, mohou ti to proplatit hotově a nebo poslat na účet ( většina bank má bezplatnou linku, kam se můžes dovolat k vyškoleným pracovníkům, např. KB 800 111 055). Jo, ale počítej s tím, že i tak to nejni žádná lacinka a že ty poplatky jsou brutální, aby se Vám to vůbec vyplatilo - poměr čas, poplatek a výše šeku ![]()
Máš na tom šeku napsáno „money order“?
My na tyhle ucely pouzivali CSOB, ale jestli existuji i nejake jine seky nez ty nase, to netusim ![]()
Většinou ti ho proplatí na účet v té bance, ve které máš vedený účet (určitě u České spořitelny, cca 28dnů to trvá). Pokud potřebuješ v hotovosti, tak se zeptej na pokladně v ČS, i kdyby jsi něměla u nich účet.