Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@hani28 píše:
Tak s tim ale nemela souhlasit - no ted ctu dodatek, ze mela prijet na 1 noc a je tam uz 3. Tak bych rekla chlapovi, nebo primo ji, ze se domluvili tak a tak a ze at se nezlobi ale at uz jde. Urcite bych se demonstrativne nebalila a nejezdila pryc. Spis naopak, vypnout topeni (klidne az usnou), otevrit okno (i kdyz az takovy extrem asi ne kvuli ditete), ve 4 rano bouchat dvirkama kuchyni, nastavit si nejaky otravny hlasity budik… a po dvou dnech rict, nikdo z nas se nevyspi, budime se navzajem, tak uz by asi bylo pro maleho spat doma.
Proč takový divadlo?
Není jednodušší a to i z hlediska budoucnosti říct něco ve smyslu „stačilo a dost“?
@Anonymní píše:
@Angry_birds To ona by ste urazila na smrt.
Byla jsem stejné povahy. Ona by se urazila, jemu by to vadilo, co by na to řekli lidé atd… ![]()
Víš co od té doby co jsem naučila říkat svůj názor a stát si za ním. Ano pár lidí se urazilo, pár lidí nechápalo. Ale pěkně se to protřídilo, ostatní pochopili.
A teď? Berou můj názor v potaz a nesnaží se jej změnit, protože vědí, že takový názor mám, takový jim řeknu a nezměním jej
@Anonymní píše:
@Angry_birds To ona by ste urazila na smrt.
Tak aspoň bys měla jistotu, že se hned tak neukáže ![]()
Taky si myslim, ze delat nejaky komedie, jakoze rano nechat zvonit budik dlouho, tridkat dverma, rozsvecovat…nejste deti, abys delala naschvaly. Proste to budes muset vykomunikovat jako dospelej clovek ![]()
@prokr píše:
Proč takový divadlo?
Není jednodušší a to i z hlediska budoucnosti říct něco ve smyslu „stačilo a dost“?
Ja bych s ni taky promluvila, ale myslim to tak, ze kdyz s ni nedokaze promluvit/chlap s ni neni zajedno, tak bych ji spis nejak ‘vypudila’ nez abych vyklizela pole ja a jezdila pryc.
@Bábrdl
tak to je super autocorrect. Asi bych si měla po sobě texty napřed přečíst, než je vypustim ![]()
@Midaku píše:
@Bábrdltak to je super autocorrect. Asi bych si měla po sobě texty napřed přečíst, než je vypustim
Minule si zase někdo namohl prcní páteř ![]()
@Anonymní píše:
Holky uz nemuzu. Prijela na navstevu svagrova se synem (1 rok). Mame maly byt 1kk. Muz je ted na neschopence, ja chodim do prace. Vstavam ve ctyri rano. Jsme namackany v jedne cimre, svagrova kvuli malymu roztoci topeni, ja s muzem mame pocit, ze chcipneme. Je tam desny vedro. Maly se v noci budi, nemuzu vubec spat. Uz to opravdu nedavam. Je tady uz treti den, do prace chodim jako mrtvola. Muz vubec nechape co mam za problem. Premyslim, ze zitra z prace neprijedu domu, pujdu se normalne vyspat k rodicum a mozna jim to dojde. Nechapu ze ji to nedojde, ze je to nevhodne.
Chlap nechápe co máš za problém? Taky nemůže v noci spát, protože vedro jak v pekle, jste namačkaný v jedný místnosti, a on stále nechápe?? Švagrový bych prostě narovinu řekla, že už je čas, aby odjela. Jestli se urazí, její problém. Proč bys měla chodit spát k rodičům?
Uff, tak muz volal, ze se chytnul se segrou a ze dnes odjizdi domu. Kdyby se nechytli, nevim jak dlouho by tady jeste smrdela. Pry se urazila, ze s ni nechceme travit cas.
@Anonymní píše:
Uff, tak muz volal, ze se chytnul se segrou a ze dnes odjizdi domu. Kdyby se nechytli, nevim jak dlouho by tady jeste smrdela. Pry se urazila, ze s ni nechceme travit cas.
a co jste v té přetopené garsonce dělali? a jinak juchů, prospíš se ![]()
@Elishka1 Jak to myslis, co jsme delali? No tak ja jsem vstavala ve ctyri s prisernou bolesti hlavy protoze topeni bylo v noci na petce, muz ho vypnul, jenomze svagrova to pak zase roztocila. Prijela jsem z prace kolem treti, vyrizena, vubec jsem si neodpocala pri malym, malej sel kolem pate - seste spat a my museli byt tise v kuchyni.
Dikybohu uz odjela. Ale urazena, ze s ni nechceme travit cas. Me by ani nenapadlo s tak malym ditetem takhle obtezovat u pracujicich lidi.
@Anonymní píše:
Dikybohu uz odjela. Ale urazena, ze s ni nechceme travit cas. Me by ani nenapadlo s tak malym ditetem takhle obtezovat u pracujicich lidi.
Hele bez urážky, ale kolik ti je? Tohle je konflikt, který by měl dospělý člověk umět vyřešit. Přijde mi fakt trapas, že si neumíš ve vlastní domácnosti udělat pořádek.
@Anonymní píše:
@Parninas Je mi 29. Ja proste neumim rict ne.
Ber to jako lekci.
Prostě se to naučit musíš. Kdyby se ti dva nerafli, tak ji tam můžeš mít do nekonečna.