Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý večer, raději anonymně. Týká se to rodinných vztahů.
Blíží se vánoce, spousta z vás, si i mezi dospělými dá na vánoce dárky pro potěšení, že jste si na těch druhých vzpomněli. Samozřejmě. ![]()
Ale tady jde o tohle.. Proč bych měla dávat dárek na vánoce švagrové, která semnou jedná z patra, za celé léta ode mě cokoliv odmítá, až na jeden výjimečný den-vánoce? Které nestojím ani za pozdrav, když není v přítomnosti moji rodiny. Před rodinou sluníčkové úsměvy, a bez její přítomnosti jedná, že ona je něco a já nic.
Proč na vánoce bychom měly před rodinou dělat jakože v pohodě, dát si dárečky, jakože jsme na sebe myslely?
Když celý rok ode mě cokoliv odmítá, proč já bych si od ní měla na vánoce něco vzít? V ten vánoční den před rodinou už by to byla jen přetvářka a tu já nesnesu i kdyby něco materiálního snesla modré z nebe. Největší a nejlepší dárek by pro mě byl, kdyby se před rodinou přestala přetvařovat, tak jak to dělá bez její přítomnosti a ukázala tu pravou tvář, stejně jak ji ukazuje jen mě.
A co je tak tezkyho natom ji nic nedat? Prostě jí nic nedávej, a když ti vrazi dárek do ruky, s díky ho odmítnes že se nemusíte na jeden den v roce pretvarovat. ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý večer, raději anonymně. Týká se to rodinných vztahů.
Blíží se vánoce, spousta z vás, si i mezi dospělými dá na vánoce dárky pro potěšení, že jste si na těch druhých vzpomněli. Samozřejmě.
Ale tady jde o tohle.. Proč bych měla dávat dárek na vánoce švagrové, která semnou jedná z patra, za celé léta ode mě cokoliv odmítá, až na jeden výjimečný den-vánoce? Které nestojím ani za pozdrav, když není v přítomnosti moji rodiny. Před rodinou sluníčkové úsměvy, a bez její přítomnosti jedná, že ona je něco a já nic.
Proč na vánoce bychom měly před rodinou dělat jakože v pohodě, dát si dárečky, jakože jsme na sebe myslely?
Když celý rok ode mě cokoliv odmítá, proč já bych si od ní měla na vánoce něco vzít? V ten vánoční den před rodinou už by to byla jen přetvářka a tu já nesnesu i kdyby něco materiálního snesla modré z nebe. Největší a nejlepší dárek by pro mě byl, kdyby se před rodinou přestala přetvařovat, tak jak to dělá bez její přítomnosti a ukázala tu pravou tvář, stejně jak ji ukazuje jen mě.
No to nam rekni ty-PROC?
Dostalas to prikazem nebo co? Ja bych ji darek klidne nedala a ani od ni samozrejme nic necekala ![]()
Nedala bych, odmítla. A ostatní se budou dívat na mě přes prsty proč jsem na ni tak zlá, že ji nic nechci dát a nic si od ní nevezmu. Když uvedu na pravou míru přetvářku, tak mi neuvěří, protože ji takovou neznají. A ona bude za tu chudinku, která sluníčkově dárek chce dát a já odmítám.
Proc bys ji mela neco davat? Tak ji snad bude neco davat manzel..tak at je to za vas za oba
..nevim, jako darky se davaj nejblizsi rodine, kdyz si pak nekoho vezmes, tak krizem jsou darky spolecne a pak jde stejne vsem hlavne o deti, tak mezi dospelymi jedou spis symbolicke darky…jestli to je u vas jinak a svagrova ti neco da a ty ji ne, tak v ramci rodiny budes ty opovrzena a ona te akorat pomluvi, takze pokud neni vsem znamo, jak to mezi vami je, tak bud se pretvaruj a nake mydlo ji dej, nebo se priprav na spoustu vysvetlovani…co si o tom mysli manzel?
@Russet aha, promiň, nevěděla jsem, že vánoce s malým v… Jsou tak nečitelné a někteří by nevěděli které o svátky se jedná. Že s tím může mít někdo problém
@Anonymní píše:
Nedala bych, odmítla. A ostatní se budou dívat na mě přes prsty proč jsem na ni tak zlá, že ji nic nechci dát a nic si od ní nevezmu. Když uvedu na pravou míru přetvářku, tak mi neuvěří, protože ji takovou neznají. A ona bude za tu chudinku, která sluníčkově dárek chce dát a já odmítám.
A proc spolu ty Vanoce vubec travite, kdyz ji tak nesnasis??
Ja bych ji teda klidne dopredu rekla, ze vzhledem k nasi situaci si nic davat nebudeme a je to. Kdyz ti neco da, pripomenes ji, ze jste nely dohodu a ze tedy darek neprijimas.
No, nevím jestli bych to řešila a ventilovala zrovna na Vánoce a před rodinou
jestli ti to nevyhovuje, tak to s ní vyřeš předtím a na Vánoce máš klid. Nedělala bych zlou krev před rodinou a na vánoce, to budeš za tu špatnou ty.
@Anonymní píše:
@Russet aha, promiň, nevěděla jsem, že vánoce s malým v… Jsou tak nečitelné a někteří by nevěděli které o svátky se jedná. Že s tím může mít někdo problém
Koukám, že ne jen velká písmena jsou problém. Asi moc nečteš, co?
@Melodie91 nemám manžela, mám teprve tři měsíce přítele. Ne…proč bych se já měla přetvařovat, když to nemám ráda? Jakože ona semnou jedná z patra a já ji mám dát byť jen mýdlo? Tohle už ji na vánoce vadit nebude? A zase potom celý rok ji nebudu stát ani za pozdrav a bude semnou jednat, že ona je víc? Rodina neuvěří, že se přetvaruje, takovou ji neznají. Ještě mě budou mít za tu, která si vymyšlí a dělá rozbroje.
@Anonymní píše:
Aha, takze ty se vlastne taky pretvarujes, ze? A neni to nakonec tak, ze tu pretvarku co v ni vidis je ve skutecnosti odraz tebe samotne?
@Anonymní píše:
A jak se ti obdarovává člověk, kterého nemusíš? Zabalíš podpaždák nebo nějakou kosmetiku? Já bych netušila, co jí dát. Jestli máte takové vztahy v rodině, že ani nemůžeš vyjádřit svůj názor a na koni je divná švagrová, tak to je hodně smutné.