Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@kometa32 Ahoj, my měli svatbu teď a zajišťovali jsme jen odvoz na hostinu a z hostiny v noci domů. Na obřad ne. Akorát my měli hodně aut, tak ti, co auto neměli, přišli k ženichovi domů a svezli se s rodinou.
Asi záleží na domluvě. Ale řeknu to tak: pokud by mělo být v rodině dusno, tak bych to snad radši nějak udělala
My jsme to měli v Praze, takže kdo se nahlásil, zkusili jsme mu zařídit auto, a kdo ne, jel hromadnou…
Povinnost není na svatbě skoro nic, ale pokud se například všichni sejdou u rodičů ženicha/nevěsty, pak je to rozhodně na místě. Pokud se dopravují po vlastní ose přímo na místo obřadu, tak bych to neřešila, pokud se nejedná například o starého dědečka/babičku nebo lidi, kteří přijedou do města busem/vlakem a měli by problém s orientací a podobně. Odvoz po obřadu na hostinu a noční rozvozy už je opět zajistit naprosto na místě.
Ahoj, taky si myslím že povinností to není.
udělala bych to ale pro někoho, pro koho by byla doprava obtížná. U nás po Brně určitě není co řešít ![]()
Ahoj všem, mám dotaz na vdané
s přítelem uvažujeme o svatbě. Máme obrovskou rodinu a i kdyby jsme měli pozvat jen ten nejbližší okruh bylo by tam cca 60lidí. Problém je v tom, že půlka rodiny nekomunikuje s tou druhou a naopak. Takže i kdybychom pozvali všechny bůh ví jak by ta svatba dopadla. Uvažovali jsme o tom, že bychom pozvali jen rodiče a sourozence a svatba by byla jen formalitou. Ani nestojím o nějákou velkou svatbu- čím rychlejší tím lepší
měla jste to tak některá a případně jak to dopadlo? Nebyla „nepozvaná“ rodina uražená? děkuji.
Nebyli uražení - udělala se jim oslava v jejich vesnici, na druhém konci republiky, odkud manžel pochází. Svatba byla komorní o pár lidech.
Ne, neměli jsme peněz nazbyt a zas tak často se nevídáme..Měli jsme svatbu asi o 30lidech…rodiče, prarodiče, sourozenci s partnery, svědci (plus já svoji sestřenici s přítelem, neb je celoživotně jako moje sestra). Dostali jsme spoustu blahopřání..jo a předtím jsme teda i po širší rodině rozvezli koláčky s oznámením..ale bez pozvání ke stolu.
My měli svatbu jen se svědky, nejbližší z rodiny jsme pozvali jen večer na posezení. Jediný, kdo s tím měl problém, byla tchyně
Ta stále řešila, že jsme měli pozvat toho a toho a udělat to tak a tak. Jinak ostatní to vzali v pohodě
No, některým to bylo líto, ale uražení nebyli. Vysvětlili jsme a respektovali, že chceme malou svatbu. Ten klid stál za to! ![]()
Moje asi o rok starší sestřenka se utopila, když jsem byla malá a od té doby mě její mamka (teta) neměla ráda. Prostě jí štvalo, že jsem se neutopila já, ale ona. No a buď na mě byla hnusná a nebo se nebavila. Na prázdniny si brala jen moje sourozence a mě nikdy. No a ještě bya uražená že jsem jí na svojí svatbu nepozvala.. ![]()
Ještě že máme malou rodinu. I s kamarády nás tam bylo necelých 30. ![]()
@1.zizi píše:
@zulitvi
Zdravím, chtěla jsem se zeptat, jestli máte někdo zkušenost s výjezdní svatbou. S přítelem se chceme brát v Okrouhličce a oddávat by nás měl starosta Havlíčkova Brodu. Nevíte, kolik si zhruba účtujou za výjezd? Díky ![]()
@Magdalena3DVS Zeptej se na úřadě, snad si pamatuju dobře, že v Plzni chtěli 800 Kč.