Svatba

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17095
6.7.12 09:07

@kometa32 Ahoj, my měli svatbu teď a zajišťovali jsme jen odvoz na hostinu a z hostiny v noci domů. Na obřad ne. Akorát my měli hodně aut, tak ti, co auto neměli, přišli k ženichovi domů a svezli se s rodinou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
6.7.12 09:11

Asi záleží na domluvě. Ale řeknu to tak: pokud by mělo být v rodině dusno, tak bych to snad radši nějak udělala ;) My jsme to měli v Praze, takže kdo se nahlásil, zkusili jsme mu zařídit auto, a kdo ne, jel hromadnou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
6.7.12 09:21

Povinnost není na svatbě skoro nic, ale pokud se například všichni sejdou u rodičů ženicha/nevěsty, pak je to rozhodně na místě. Pokud se dopravují po vlastní ose přímo na místo obřadu, tak bych to neřešila, pokud se nejedná například o starého dědečka/babičku nebo lidi, kteří přijedou do města busem/vlakem a měli by problém s orientací a podobně. Odvoz po obřadu na hostinu a noční rozvozy už je opět zajistit naprosto na místě.

• Citovat
  • Upravit
1521
6.7.12 09:33

Ahoj, taky si myslím že povinností to není.
udělala bych to ale pro někoho, pro koho by byla doprava obtížná. U nás po Brně určitě není co řešít :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.12.13 09:34

Ahoj všem, mám dotaz na vdané :-) s přítelem uvažujeme o svatbě. Máme obrovskou rodinu a i kdyby jsme měli pozvat jen ten nejbližší okruh bylo by tam cca 60lidí. Problém je v tom, že půlka rodiny nekomunikuje s tou druhou a naopak. Takže i kdybychom pozvali všechny bůh ví jak by ta svatba dopadla. Uvažovali jsme o tom, že bychom pozvali jen rodiče a sourozence a svatba by byla jen formalitou. Ani nestojím o nějákou velkou svatbu- čím rychlejší tím lepší :mrgreen: měla jste to tak některá a případně jak to dopadlo? Nebyla „nepozvaná“ rodina uražená? děkuji.

• Citovat
  • Upravit
15659
16.12.13 09:39

Nebyli uražení - udělala se jim oslava v jejich vesnici, na druhém konci republiky, odkud manžel pochází. Svatba byla komorní o pár lidech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32913
16.12.13 09:42

Ne, neměli jsme peněz nazbyt a zas tak často se nevídáme..Měli jsme svatbu asi o 30lidech…rodiče, prarodiče, sourozenci s partnery, svědci (plus já svoji sestřenici s přítelem, neb je celoživotně jako moje sestra). Dostali jsme spoustu blahopřání..jo a předtím jsme teda i po širší rodině rozvezli koláčky s oznámením..ale bez pozvání ke stolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jemys
16.12.13 09:46

My měli svatbu jen se svědky, nejbližší z rodiny jsme pozvali jen večer na posezení. Jediný, kdo s tím měl problém, byla tchyně :think: Ta stále řešila, že jsme měli pozvat toho a toho a udělat to tak a tak. Jinak ostatní to vzali v pohodě

• Citovat
  • Upravit
15225
16.12.13 09:48

No, některým to bylo líto, ale uražení nebyli. Vysvětlili jsme a respektovali, že chceme malou svatbu. Ten klid stál za to! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3696
16.12.13 10:12

Moje asi o rok starší sestřenka se utopila, když jsem byla malá a od té doby mě její mamka (teta) neměla ráda. Prostě jí štvalo, že jsem se neutopila já, ale ona. No a buď na mě byla hnusná a nebo se nebavila. Na prázdniny si brala jen moje sourozence a mě nikdy. No a ještě bya uražená že jsem jí na svojí svatbu nepozvala.. :roll:
Ještě že máme malou rodinu. I s kamarády nás tam bylo necelých 30. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.zizi
16.12.13 10:23
  • Citovat
  • Upravit
3696
16.12.13 10:36
@1.zizi píše:
@zulitvi 8o
:roll: I takové mohou být vztahy v rodině. Ale ona už od mimina prý říkala jak má krásnější a chytřejší dítě.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.zizi
16.12.13 10:38
  • Citovat
  • Upravit
8.1.14 20:56

Zdravím, chtěla jsem se zeptat, jestli máte někdo zkušenost s výjezdní svatbou. S přítelem se chceme brát v Okrouhličce a oddávat by nás měl starosta Havlíčkova Brodu. Nevíte, kolik si zhruba účtujou za výjezd? Díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
8.1.14 20:57

@Magdalena3DVS Zeptej se na úřadě, snad si pamatuju dobře, že v Plzni chtěli 800 Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný