Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,
prosím o radu, co lze vymyslet pro novomanžele těsně po obřadu. (např. uvázání koule na nohu ženicha a nevěstě dát pilku, chomout). Máte někdo jinou a zajímavou zkušenost?
Děkuji za tipy.
Zuzka
Hodně závisí na tom, co oba novomanželé dělají, jestli mají něco společného, nebo se třeba potkali na nějakým neobvyklým místě, za neobvyklých okolností, jestli třeba čekají miminko, jestli je obřad na úřadě nebo někde na hradě či jinde… apod.
Sestřenice jezdí amatérské závody na horských kolech, stejně tak její manžel - takže po obřadu vyjížděli z budovy na kole a my na ně pak klasicky házeli rýži (někteří i celé varné sáčky) ![]()
Jedni známí se zase poznali, když ona píchla kolo u auta - takže jemu dali na krk místo chomoutu pneumatiku a jí lékárničku do auta, nohy jim svázali vlečným lanem ![]()
Příspěvek upraven 24.08.20 v 09:28
Taky otázka jestli si to přejí… Zdaleka ne každému jsou tyto taškařice příjemné ![]()
My jsme namalovali na bavlněný prostěradlo obrovský srdce a dovnitř jeho jména novomanželů a datum svatby…to jsme před nima drželi a oni dostali nůžky a museli se společně tím srdcem prostříhat + ženich nevěstu musel tím torzem pronést. Mělo to obrovský úspěch.
Znám jen ty klasické, ale opravdu pozor, někdo to nechce. Třeba mi jsme nic takového nechtěli, měli jsme jen tradici-rozbitý talíř ![]()
přidávám se k velkým ODPŮRCŮM těchto „taškařic“
![]()
ač zastánce manželství, tohle mne odrazovalo až do mých skoro 35 let
. btw. myšleno vážně !!!
raději se budoucích novomanželů zeptat, než se dívät na otrávené k..y ![]()
Irias
taky tyhle trapnosti nesnáším a jsem ráda, že nikdo z našich kamarádů nás tím nepotěšil. Přidávám se k odpůrcům.
My jsme vloni dali společným známým kouli a pilku, a mělo to nesmírný úspěch, jak u novomanželů tak u publika. Co jsem zjišťovala ani právě společní známí, kteří budou mít svatbu letos v červnu, nebudou mít nic proti.
Amynko bezva nápad.
Zuzka
Samozřejmě to co jsem psala bylo s vědomím novomanželů, taková překvapení by mohla skazit celou svatbu, takže to bylo překvapení spíš pro příbuzné, kteří o tom neměli tucha ![]()
Taky bych ráda přispěla snad originální srandou..nás teda pobavila skvěle
Když jsem se vdávala kamarádky připravily na nás s manželem fakt vtipnou báseň - každá řekla jednu sloku - bylo jich 7 a závěrem jsme já i manžel obdrželi klasicke bavlněné tričko..... On na před.díle trička měl napsáno „Moje žena je fakt kočka“ a ja zase „Můj muž je fakt krasavec“ na zadních dílech bylo datum svatby. No ale aby to byla ta spravna recese a ironie tak mě na:,–(ily holky dioptrické brýle a manželovi uši jako lopuchy…obě dvě kravinky zakoupené v takových těch obchodech s blbustkama, maskama, svičkama co nejdou sfouknout atd…však asi víte… Pobavilo to nejen nás ale i ostatní… Bylo to perfektní. Vložila bych fotku…ale nevím jak se to sem děla :-/ Ale snad jste mě i tak podle popisu pochopily ![]()
Ještě jsem zapoměla napsat, že abychom si trička přes šaty a manžel přes oblek nemuseli oblíkat tak holky našily na ramenní švy šnurky ktere jsme lehce pak odpárali a jen nám to kolem krku přivázaly
bylo to fakt dobry
!!!
Tak v partičce mého muže to frčí.
První manželský pár dostal dva napůl sešité fotbalové dresy a společnými silami s rukama ve fotbalových rukavicích museli sešít přední díl, každý jednou rukou. Dres měli samozřejmě při šití nasobě.
Druhý pár, muž myl v krásných gumových rukavicích nádobí, žena utírala. Svatební dar byl let balónem.
Třetí pár my. Manžel musel prát ,,pokajděné''trencle a já zatloukat hřebík. Svatební dar: 13000,– ve dvacetikorunách zalitých v sádře a balvan natřený načerno(zlatonosná ruda). Čtvrtá svatba.Vyfásli housle a roh a museli zahrát, jak jim to bude spolu ladit. Pak ještě musel provést nevěstu v kolečku mezi kuželema. Svatební dar stará pomalovaná škodule(novomanžel mechanik) a vní poschovávané peníze.
Páta. Sedlo,uzda byčík. Manželka si musela novomanžela osedlat a popohánět ho byčíkem. On, coby tramp musel sekyrkou na velkém špalku roseknout sirku.
A ještě přídavek ke svatebním daru byli těstoviny(my 30kusu, to nebylo zase tak špatný), zavařeniny, konzervy,luštěniny,smradlavý sýry.
To jsem vždy dostali na obřadu při gartulacích. Úkoly se plnily venku po obřadu.
Takže sranda, ale ne pro každého ![]()
Jo a ještě jsem si vzpomněla, co se dělalo na svatbě bráchy mýho muže. Ženich a nevěsta stojí zády k sobě a jedna osoba před ně rozsype pytlík drobných / většinou koruny / a v okamžiku, kdy jsou penízky na zemi, tak musí honem oba dva shrabat pro sebe co nejvíc, kdo má víc, drží rodinnou kasu.
Jo a tohle je z Moravy a to jsem si vyloženě vyžádala já na naší svatbě a bylo to super
…když se jde do restaurace po obřadě, tak se dává mj. takový ten přípitek od vedení restaurace…tak na Moravě se dělá to, že v jedné skleničce je voda a v druhé vodka, kdo si vybere vodku, drží rodinnou kasu. Já jsem si vybrala jako první, vodu…ale dělala jsem, že mám vodku, tak se manžel s klidem a hodně napil, no a obecenstvo se bavilo..byl ke mě ale tak laskavý, že mi aspoň cucnout dal
Kasu ale stejně drží on, na finance je lepší ![]()
Já jsem přiznivcem těhle blbosti, je to pestrý a člověk se nasměje, aneb my jsme pro každou špatnost
Chápu ale pokuď to někdo nechce, že mu to může být nepříjemný.
Já si např. hrozně moc užila únos, bylo to výborný a zopakovala bych si ho…znám ale lidi, co ho nechtějí.
Holky potřebuji poradit. Kamarádka se vdává a neví, jestli je povinností nevěsty a ženicha zajistit odvoz svatebčanů na obřad, kteří nemají auto? ![]()
Večer po hostině bude odvoz zajišten pro všechny.
@kometa32 já si myslím že to jejich povinost není…ale z mé zkusešnosti nedávné jsem zařizovala odvoz jen pro přespolní, kteří dorazili vlakem