Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj Verčo,
mám podobnou zkušenost, jak popsala Katka. Do konce 4. měsíce bych se nevdala. Asi bych vypadala jako duch ještě ke všemu v těch bílých šatech. Bylo mi hrozně zle, zhubla jsem 7 Kg - bříško vidět pochopitelně nebylo, prsa se zmenšily a při pohledu na jídlo mi žaludek dělal psí kusy. Ale to se Ti stát nemusí. ![]()
Jinak můžu doporučit salon Adina www.adina.cz. Šaty mi byly dlouhé, mám 168 cm, a i s tím si dobře poradily. Vdávala jsem se v roce 1999, ale už tenkrát měli velký výběr. Jen moje svědkyně, která má necelých 160 cm, plakala, že se asi jednou bude muset vdávat v šatech pro drůžičku. ![]()
ahoj.z bříška moc starostí mít nemusíš, ačkoliv já už ve 3m měla pořádný pupík,ale mnohem horší byly prsa.Narostly do obrovských rozměrů a pochybuji,že bych se do mých svatebních šatů s nimi coby těhotná vešla.
A je taky fakt,že minimálně první dva měsíce mi bylo tak strašně zle,že bych určitě nebyla schopná svatbu absolvovat.Vlastně jsem spala všude a pořád a přece jen hostina o bebe sušenkách by nebyla to pravé ořechové.
Navíc od prvních dnů jsem vypadala jak puberťák, navíc celá opuchlá a myslím,že to by ani nejlepší make-up nezamaskoval.Ale žádné starosti-můžeš mít krásné těhotenství a žádné trable, což ti taky moc a moc přejeme.
MM+Kačenka
Ahoj, já jsem v 16tt a je pravda, že do toho minulého týdne jsem byla pořád hodně unavená, večer jsem chodila se zavřenýma očima a i to vstávání byla katastrofa
Ale myslím, si, že záleží na tom, kdo všechno ti se svatbou a přípravama bude pomáhat a jak moc velká ta veselka bude.
Taky se mi ale zvětšili prsa a to o hodně a byla jsem celkově víc nervní, takže po této zkušenosti jsem ráda, že jsem se vdala a mimčo přišlo až měsíc po dni D
Jinak já jsem měla půjčené šaty s ADINY, byla jsem moc a moc spokojená, měřím 163 cm, prsa v té době jsem měla trojky a šaty mi padly úplně super. Taky jsem tam ale viděla maminku-těhulku, oni sami píšou, že i na tyto nevěsty mají modely.
Rozhodně bych tam zašla, je to cenově úplně někde jinde než Andělské studio, ale Tobě hlavně půjde o to, aby se ti dařilo a vše klaplo tak, jak si přeješ.
takže držíme palce a hodně štěstí Petra a mimísek 16tt
Ahoj:)
Já se vdávala ve 21. týdnu, bříško už jsem měla, ale šaty ho schovaly … ale ten dekolt! Dolly Busrter hadr:):):)
A nebylo mi ani moc dobře…
Baghira a Eliška (9 měsíců)
Ahoj holky,
tak teda nevim, jestli jsem vyjimka, ale mne se dekolt drobet zvedl az kdyz jsem se rozkojila. Jinak brisko mi naskocilo az ve 4m, ale to je individualni. Taky bych se bala nevolnosti a unavy, ale co se tyka SATU, tak kazde solidni svatebni studio by melo v pripade tehotenstvi zdarma nabidnout vyber jinych satu. Vim ze to delaji v Adine (ackoliv ja jsem s nima moc spokojena nebyla), jinde se musis informovat!!!! Krasnou svatbu preje Tuli
Já jsem se vdávala ve druhém měsíci, přibrala jsem, šaty mi museli povolit. Navíc jsem začala dva dny předtím krvácet, nic vážného, ale skončila jsem v porodnici. Pustili mě na revers. Místo juchání na svatbě jsem měla bobky, aby bylo miminko v pořádku.
Být Tebou, tak si na miminko počkám až po svatbě. Však nehoří, ne?!
)
Alice
AHoj Berčo,
taky jsem se vdávala ve 3. měsíci a bříško jsem ještě žádné neměla, ale bylo mi docela blbě ![]()
Držím palce ať těhotenství i svatba vyjdou podle Tvých představ
Ivka
Jak už tady někdo psal, přiklonila bych se k tomu počkat s otěhotněním až po svatbě. Vdávala jsem se ve 3. měsici a v 1. jsem si zkoušela šaty, když jsem si pro ně přišla den před svatbou museli mi hledat náhradní, nepřibrala jsem přes bříško, ale PRSA… to bylo něco, nakonec jsem měla šaty o 4 čísla větší. Taky dobře zvaž jestli na vlastní svatbě chceš aby tě okolí sledovalo i z jiného hlediska než z hlediska nevěsty, pro mě byl problém už jen přípitek (někteří dříve narození koukali kolik si ucucnu). Taky to bylo nepříjemné, protože jsem byla hodně unavená a viděla jsem se v posteli, bylo ale trapný odejít a nechat tam všechny jen tak. Vydržela jsem s vypětím všech sil do půlnoci, a to jsem měla štěstí, že na mě nešly obvyklé blééé stavy, to by byla teprv sranda zvracet na vlastní svatbě… Přeju hodně štěstí Iva
Ahoj Verčo, já jsem se vdávala ve 12. týdnu. Zkusili jsme to stejně jako to plánujete vy, no a vyšlo to na první pokus. Bříško jsem žádné neměla, nikdo ze svatebčanů nic nepoznal, ani rodiče (chtěli jsme jim to říct až po 1. trimestru). Jen se mi objevilo pár pupínků, ale ty se dají zamaskovat. Je ale fakt, že každý je na tom jinak, ale zase miminko za to stojí. Přeji ti, ať vám svatba i všechny plány vyjdou na 1*
Martina
Ahoj,
já jsem se vdávala letos v srpnu, sice ne jako těhulka, ale nejvíce informací jsem načerpala na www.svatby.cz. Koukni tam. Jsou tam diskuse, obrázky, doporučení aj. Určitě ti to pomůže.
Vlasinka
Ahoj,
jsem teď 13tt a vdávat se budu za měsíc. Vůbec z toho strach nemám, zařídili jsme si všechno v pohodě a poměrně rychle. Nechutenství mám, už jsem zhubla 4,5 kila, ale přesto si myslím že svatba bude v pohodě. To budu mít to nejhorší za sebou. Nemám ankné ani mi nijak extrémě nenarostli prsa, jen bříško už se zvedá a za ten měsíc asi bude dost vidět, musím si do salonu zajít si ty šaty znovu zkusit a když nebudou tak co, vyberu si jiné, vyždyť nehoří.
Holky ale mají pravdu že je těžko odhadnout jak bude právě tobě a jestli tě nepostihne opravdu silné nechutenství a všechno to kolem. Já na tvém místě bych buď plánovala svatbu a na mimčo počkala, nebo se snažila o mimčo a svatbu plánuj potom až uvidíš jak ti bude.
Držím pěsti ať se máš moc fajn a dej vědět jak jsi dopadla.
Komka
Verčo,
jak jsem již psala, bohužel zkušenost s těhotenstvím a svatbou zatím nemám. Já budu tak 9tt, zatím mi vůbec nic není, jenom občasné bolesti v podbřišku. Já jsem inspiraci na svatbu čerpala na následujících stránkách
http://www.grilovani.cz/fotogalerie.php
nebo
nebo
třeba tam najdeš nějakou inspiraci (účes, oznámení, šaty atd.)
My jsme HA vy:,–(ili 1 měsíc před svatbou, s tím, že se nám to na poprvé nepovede a ono se to snad povedlo. Jdu v pátek k dr. nechat si potvrdit //.
Přeji hezkou svatbu a brzké //. Martina
Ahoj,
z bříška bych strach neměla, možná snad jen z nevolnosti. Ale u každé je to jiné.
Já se vdávala v 18tt a bříško vidět nebylo, naštěstí ani jiný problém se neobjevil a svatba byla nádherná, juchala jsem až do rána, akorát bez alkoholu.
Jen jsem byla domluvená ve svatebním salonu - vybrala jsem si korzet a sukni někdy v 8tt velikost 36 a oni mi pro jistotu ještě zarezervovali velikost o číslo větší tedy 38. Byla jsem několikrát na zkoušce a nakonec jsem ani větší velikost nepotřebovala, jen mi ohrnuli sukni a udělali sámky. Záleží hodně na vstřícnosti a ochotě salonu. Dobře vyber a držím palce ať se svatba vydaří.
Andy+mimčo 40tt
Díky všem za rady a zkušečnosti,
názory se liší, je to tak půl na půl. Popravdě se taky trochu bojím, že kdyby to mimi náhodou vyšlo, bude mi špatně. Jediné co by mi nevadilo je zvětšení prsou. To bych uvítala, protože příroda ke mě v tomto směru nebyla moc štědrá
. Já bych s těmi „pokusy“ o mimi počkala až po svatbě, ale v poslední době mě strašně chytají mateřské pudy
.V září mi bude 26 a tak už na to mám asi věk.Díky také za tipy na svatební stránky a stránky salónů. Kromě Anděla se chci ještě podívat do Herve, Adiny a Primosy.Čeká mě to teď v pátek, to bude teda něco, všechno to oběhnout.
Všem těhulkám, co se budou vdávat držím pěsti. Marti (Mato), přeju Ti ať máš krásnou svatbu a není Ti špatně.
Verča
Ahojky Verco,
jestli je ti teprve 26, tak bych klidne dva mesice pockala, mas spoustu casu a materske pudy jeste dozraji
. Uzijete si v klidu svatbu, svatebni cestu a tam muzete pocit
Coz mne osobne prijde to nejromantictejsi ![]()
Hodne stesti v zivote
Mata