Mala deloha

109
18.1.05 09:38

Mala deloha

Mile tehulky, snazilky a vsechny kdo sem zajdete.
Rada bych se neco vic dovedela o problemu male delohy. Neco malo jsem uz o tom cetla a byla bych vdecna za kazdou dobrou i nedobrou zkusenost…jaky ma vliv na otehotneni, tehotenstvi, donoseni mimíska a podobne. Zda je mozno ji posilit nejakym vhodnym cvicenim, bylinkama ci zda se v prubehu tehotestvi uziva nejaky lek, Diky devcata za odpovedi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
18.1.05 10:00

malá děloha

Ahoj Regi,
moje zkušenost je „prenatální“ a 27 let stará 8O Takže možná „od věci“.
Moje matka má údajně malou dělohu a začala se v 7 měsíci otvírat, praskla jí voda a narodila jsem se já, 1,5 kg těžká. To je všechno co ví, nevím, jestli se o to víc nezajímala nebo se to dřív neřešilo. MOžná to bylo malou dělohou, možná ne -takže ti neporadím. :(
Naštěstí jsem to po ní nepodědila, nebo mi to nikdo zatím neřekl. Jí to prý gynekolog poznal při běžném vyšetření ještě před otěhotněním.
Druhé dítě už matka nemá, takže těžko říct. Třeba už by „roztažená“ děloha druhé dítě udržela déle. Nevím, sama jsem zvědavá na to, co se tady rozběhne za diskusi :?:
Zdraví NiKi

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
27.1.05 10:01

Ahojky,
tak presne ten stejny problem mam taky. Doktorka mi jeste pred otehotnenim oznamila, ze mam malou (hypoplastickou) delohu. Pry to muze zpusobit krvaceni na zacatku tehotenstvi, v nejhorsim pripade se muze stat, ze poprve potratis. Kazdym „pokusem“ se deloha zvetsuje, takze tim trpi pouze zensky, ktery jeste nerodily.
Ja jsem otehotnela hned prvni mesic snazenicka. Je fakt, ze jsem zacala v 6. TT slabounce krvacet, ale nevim, jestli to melo souvislost. Kazdopadne po 14 dnech lezeni jsem mohla zpatky do prace. Ted jsem v 16.TT a vse vypada OK. Doktorky jsem se ptala, do kdy je v dusledku toho zvetsene riziko, ze se neco pokazi. Rikala, ze do prelomu 4. a 5. mesice. Pri minuly kontrole uz ale rekla, ze by to melo byt OK.
Nicmene, cviceni na to nepomuze, na bylinky bych taky nesazela. Chce to jenom byt na sebe opravdu opatrna, delohu na zacatku tehotenstvi nezatezovat a obrnit se trpelivosti.
Drzim palecky, at se vsechno podari.

• Citovat
  • Upravit
6429
27.1.05 15:15

Ahoj,

doktorka mi také před pár lety při vstupním vyšetření řekla, že mám na svou výšku malou dělohu. Že by MOHLY být problémy s donošením 1. mimka (ale nutně nemusely). Na:,–(ila mi nějaké hormonální prášky, díky kterým prý se svalovina zbytní a naroste či co.. Nevím, za dva roky se jí to zdálo už OK. První mimko jsem donosila v pohodě, akorát s častými kontrakcemi, ale možná to nebylo kvůli tomu.

Držím palečky, ať je mimísek brzy doma, bez tvého nervování během těhu.

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
27.1.05 16:18

Ahoj,
take muj gynekolog pri bezne kontrole konstatoval, ze mam malou delohu. Nerekl nic vic, nic min. Nicmene mam krasnou zdravou holcicku, ktere je prave 1,5 roku :D
 Radka

• Citovat
  • Upravit
70
27.1.05 16:55

Ahoj!

Taky prý mám malou dělohu, nicméně jsem se tím vůbec nezabývala a moje lékařka to jen konstatovala.Mám krásného zdravého chlapečka, narodil se sice o měsíc dřív, ale nemyslím si, že by to souviselo s velikostí dělohy.
Pá P :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
10.2.05 07:44

Díky holky :) Uklidnily jste mně aspoň trošku. Mějte se i se svými mimísky moc hezky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí