Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holčinky,
na konci dubna se budu vdávat
. S budoucím manželem chceme od února „zapracovat“ na mimču. Chci se vás na něco zeptat. Kdyby se to náhodou povedlo a já počátekm února otěhotněla, v dubnu budu ve 3. měsíci. Bylo by to na mě už vidět, myslím, měla bych bříško? Jde mi o to, že si teď v pátek jdu půjčit šaty a nevím, jestli se do nich, když budu případně těhotná, vejdu. Máte s tím prosím někdo zkušenost?
Jen tak na okraj by mě taky zajímalo, jaké máte zkušenosti s Andělským svat. studiem v Praze na Smíchově. Upravují tam šaty na postavu, když si je jdete vyzvednout?
Všechny moc zdravím a díky za odpovědi.
Verča
Ahojky Berco,
ja si myslim, ze trimesicni brisko byt videt nemusi, spis bych se bala, aby to nebylo spatne ![]()
V Andelskem studiu si vybirala saty moje sestry, byla jsem u toho. Maji tam saty delane na 175 cm vysky, takze jestli jsi mensi a stihla, tak budes mit asi trochu problemy si vybrat. V sestrine velikosti meli asi jen tri modely (je stihla a ma 160cm). Saty urcite nezkracuji (aby se neznicily), maji vetsinou korzety, takze ty cedaji na trup usnerovat podle potreby, sestra ma i mensi prsa, takze vycpavky do podrpsenky to jistily.
Obsluha je ochotna.
Hodne stesti pri vyberu satu, ve snazeni i v zivote preje
Mata
Také myslím, že ve 3. měsíci to nebude vidět (bříško), ale můžou tu být jiné problémy-nevolnost, opuchlá tvář, kruhy pod očima, akné, apod.
Ale také nemusí být nic. ![]()
Ahoj Verčo,
já se vdávám 11.2. a jsem těhu, zatím jsem na začátku, čeká mě první návštěva u dr., ale zatím na sobě nevidím žádné změny, špatně mi není, cítím se naprosto v pohodě. Je to hodně individuální, stejně jako za jak dlouho po vysazení HA přijdeš do jiného stavu.
Přeji hodně štěsti a brzy //
Martina
Ahoj,
ve třetím měsíci zpravidla bříško není vidět. Ale můžeš mít ty problémy co o nich psaly holky, mě navíc hrozně bolela prsa.
Jinak s tím Andělským studiem nemám zkušenosti, já měla šaty z Nevěsty v Letňanech - krásný
. Nejsem standartní velikost a měla jsem jich na sobě asi 10. Šaty si ve většině půjčoven zkoušíš ještě tak 10-14 dní před svatbou pro úpravu případných změn, nebo Ti dovolí ty šaty v průběhu operativně změnit, tedy jestli budou mít volné. Jo a sukni mi „zkrátili“ zvrchu - prostě mi jí ohli u pasu, zapošily a aby nebyla široká, tak udělali sáměčky, krásně se to korzetem přikrylo a nic nebylo vidět.
Krásné šaty, krásný svatební den a hlavně úspěšné snažení a zdravé miminko.
Zet
Díky moc za odpovědi,
trochu jste mě vyděsily s tím, že bych mohla být opuchlá, mít kruhy pod očima…Ale třeba to bude ok, nebo se nám to taky nemusí vůbec povést a tím je to vše vyřešené.
Pro Matu: Měřím 177 a velikost mám 40, takže tam na mě snad budou mít dobrý výběr. Díky za info.
Verča
Ahoj Verčo, já myslím taky, že bříško vidět ještě nebude, ale např. já už jsem měla v 8tt. o jedno číslo větší prsa, tak abys neměla problém s vrchem, ale je to u každý mamči jiný, takže se tě to třeba vůbec nebude týkat. Přeju at se vydaří svatba a hlavně to mimčo! ![]()
Ahoj Verčo,
ještě doplnim diskuzi o můj komentář. Já se vdávala a byla jsem ve třetím měsíci. V pase jsem zhubla a v prsou lehce přibrala. No aspon mi šaty líp seděli,k ale u některých tipů by mohl být problém.
Pá Meduleinka a Dája 6m
ahoj Verčo jenom pro informaci já otěhotněla začátkem února a vdávala jsem se až v červenci a také jsem si byla šaty které jsem si v lednu zamluvila raději vyskoušet a musím říct ,že jsem tam měla pěknou rezervu,ikdyž je pravda že mám velikost 36 a ty šaty mi byli poměrně velký,ale u nás moc velký výběr nebyl takže jsem brala co bylo a navíc se dali vzadu stáhnout takže já to jenom trochu povolila a bylo to .zdraví
Díky moc ještě jednou všem za odpovědi
, ani jsem tolik reakcí a v tak krátké době nečekala.
Novým těhulkám přeju, ať si těhotenství užívají bez problémů. Mate přeju krásnou svatbu, budu na Tebe myslet, máme to už obě „za pár“.
Ahoj Verčo,
já bych si to po zkušenosti se svým těhotenstvým neriskla. Do konce 15 tt. jsem měla takové nevolnosti, že jsem nebyla schopná vstát z postele. Jediné co jsem do sebe dostala byla obyčejná voda, suchý rohlík a když se mi trochu ulevilo tak vařené brambory, mrkev a kuřecí prsa. Zhubla jsem 7 kg. Pak už to bylo dobré. Uznávám, že to byl asi extrém, ale já bych svadbu nebyla schopná absolvovat (vlastně jsem nebyla schopná absolvovat nic).
Katka
Ahoj Verco,
ja jsem se vdavala, kdyz jsem byla ve 3. mesici, s briskem to bylo v pohode, ale mela jsem problem s prsama
Ty se mi zvetsily do monstroznich rozmeru, takze jsem jich mela plny korzet a pan farar se musel v duchu krizovat
Spatne mi v te dobe nebylo, jen jsem byvala hodne unavena a chtelo se mi porad spat. Urcite je to vsechno ale individualni. jo a jeste, s pleti a opuchlosti jsem taky problem nemela, naopak mi vsichni rikali, jak mi to slusi
Ale to mohli kecat
!
Krasnou svatbu a snazenicko ti preje
Petra a Fifa 1 rok
Ahoj Verčo,
moje zkušenost s Andělským studiem byla taková, že mají šaty údajně na 175cm jak zde někdo psal, já mám ještě o něco víc než Ty a taky jsem si myslela že vel.40. Pán na mě kouknul, řekl 36 a fakt mě rvali do jejich 36 a s úspěchem, všechny mi byly, ale jen co se týče pasu a prsou, na dýlku žalostně krátký a to jsem byla na boso. Vzhledem k tomu, že šaty neupravují (aspoň minulý rok to tak nebylo) a některé modely z minulé kolekce, které měli mít na konci února neměli ještě v půlce dubna jsem si nakonec vybrala jinde a byla jsem ráda.
Co se týče zkušeností s (bohužel JEN) začátkem těhu, tak mi sice nebylo špatně, ale představa, že bych ty bolavý prsa měla narvaný v korzetu a nafouklý břicho sešněrovaný do co nejútlejšího pasu by se mi asi nezamlouvala, i zapnutý džíny mě tlačily. Každopádně zvládly to jiné, zvládneš taky.
Hodně štěstí se svatbou i mimčem
Claudie
Taky bych se podle svých zkušeností ze všeho nejvíc bála velikosti hrudníku
. Asi bych volila šaty, do kterých bych se vešla s vycpávkou v podprsence a v případě „nakynutí“ bych jen zahodila vycpávky. Aspoň budeš sexy nevěsta
. Já se vdávala bohužel
hned po potratu ve 12 tt a ještě pořád jsem měla problém se v horních partiích do šatů vejít.
Eliška
Jinak hodně mých kamarádek se vdávaly až těhotné a to v rozpětí od I. až po III. trimestr a všem to moc slušelo. Takže šaty i líčení se dá dobře vychytat vždycky.
.
Ahoj Verčo,já bych s tím mimčem počkala až po Velkém dni.Vždyt trénovat to je taky pěkný,ne?Spala jsem 3 měsíce průměrně 17hodin denně,mezitím jedla jak otesánek,abych to zase hned vyhodila,že.(3snídaně,svačiny,3 obědy,…a v noci).Nedokážu si vůbec představit,jak bych absolvovala takhle moji vysněnou svatbu.Já bych neriskovala.A ještě ten dekolt- já jsem se spravila během prvních šesti týdnů ze dvojek na hodně slušný čtyřky.(ani jsem nemusela dělat těh.test,co?)Přeju nezapomenutelně krásnou svatbu. Katy