Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Poděkovat máme za její aktivitu a odstrihnout ji od plánování. Nebo ji dát jen úkol o kterém víš že udělá jak chceš ty. Případně pokud nic tak ať dojde až na obřad.
Mám tohle akorát s tchyni, moje máma svatbu neřeší, ale tchyně je cvok a rok dopředu pořád plánuje, denně volá co zas koupila a co kde viděla
navíc má úplně opačnej vkus než já, přítel to moc neřeší, ale kolikrát ji už i on vynada že moc blázní… Nadruhou stranu já zas nelpim na detailech, co tam nechci sem výslovně zakázala, určila sem si aspoň barevné kombinace výzdoby, sama si seženu šaty a doplňky pro sebe a družičky a se zbytkem dej se vule boží, aspoň s tím nemám tolik starosti ![]()
Nejprve ti strašně moooc gratuluji ke svatbě
Je to jedno z nejhezčích období a mrzí, když někdo kazí
Já měla obrovský štěstí, že maminky naše strašně moc pomáhaly, ale vše s konzultací. Maminka nepřistoupí ani na nějaký kompromis? Třebas zkusit nějak sladit tvoje představy/návrhy a její? Pokud je toto bez šance, bude to strašně těžké, ale zkus se prostě šprajcnout, jinak se obávám, že by z Vaší svatby mohla být vysněná svatba maminky a né tvoje
Jde přeci jen a jen o Váš den ![]()
já jsem tak ráda, že jsme měli svatbu ve 4… věřím, že něčemu podobnému bychom se nevyhnuli ![]()
myslím, že to u svatby neskončí a maminka bude mít tendence vám kecat do života a budoucnosti. Tak to vezmi jako nácvik asertivity a vymez ji hranice (třeba seznam, kdo co zařizuje a jmenovitě tam napiš např maminka -zařizuje koláčky, já -výzdoba, šaty, hudba.., ženich -…)
čistě pragmaticky, kdo to platí, ten také velí. Jedete 50/50 tož si bojové území rozdělte
Vykrvácet se dá na všem a počkej až přijdou děti ![]()
Taky bych šla cestou nejmenšího odporu a přidělila jí nějaké drobné úkoly, které buď zvládne podle Tebe nebo Ti na výsledku nebude až tak moc záležet. Případně, pokud ji sneseš, ji vem na zkoušku šatů, účesu, k vizážistce, ukaž jí už vybrané oznamení… bude mít pocit, že je u toho, ale rozhodovací pravomoc bude nula. Na všechno ostatní říkej: Děkuji, ne! Pokud i přesto nakoupí kvanta blbostí a bude Ti vyčítat, že ji to stálo peníze a námahu, nepřipouštěj si to a pusť to z hlavy…
No řekla bych jí, že je hodná, že mi chce pomoci, že si toho vážím, ale jak koupí něco, na čem jsme se nedohodly a mně se to nelíbí, tak ať si to prostě nechá, na mé svatbě to nebude a klidně to vyhodím. A nedělala bych něco, co nechci. Budeš akorát naštvaná a nebudeš mít svatbu podle svého. To bych se raději pohádala s matkou, případně už bych s ní nic kolem svatby nerozebírala a řekla jí, jak něco koupí, tak ať si to nechá.
@skorotehotna mně pořád nenapadá, co všechno může mamka kupovat podle svého? snad jen tu výzdobu, ne?
a co kde už zdobí, ta svatba je kdy? no a už se ptalo víc lidí, kdo to platí? mamka? a co ženich na to říká?
tak jestli ona platí tak se ani nedivím pokud neplatí tak se ozvi
jinak u nás byl boj o koláče a výslužku , tchýně chtěla výslužku a koláče pro půl vsi a abych to napekla, tak jsem odmítla s tím že já od nikoho nic nedostala a na žádné veselce nebyla, koláče a ostatní dostala ona tím jsme diskuzi končila
@skorotehotna já jsem měla koordinatorku. Ta se starala o vše, když bylo potřeba rozhodnout, zeptala se mě
výzdobu zařizovali její lidé a kdyby do toho chtěl někdo kecat, ona by si je mile srovnala ![]()