Svatba bez dětí přátel

Anonymní
15.1.24 07:58

Svatba bez dětí přátel

Prosím o anonym, zatím se o tom nešíříme.
Plánujeme svatbu a máme opravdu velké rodiny, zároveň bychom tam rádi měli dost přátel. Seznam hostů se vyšplhal opravdu vysoko a my musíme škrtat, v celkovém počtu bychom se nevešli ani do žádného z místních sálů, navíc tak obrovskou svatbu ani nechceme.
I po proškrtání je ale lidí pořád nad plán.
Zvažujeme, že bychom poprosili kamarády, aby přišli bez dětí, což by nám s počtem osob hodně pomohlo. I tak by tam bylo asi 15 poměrně malých dětí z rodiny. Kamarádům bychom to vysvětlili tak, jak to je. Kdyby byl někdo proti, dítě by vzít samozřejmě mohl.
Je to přijatelná verze? Není to urážlivé? Svatba bude v místě bydliště všech přátel, kterých by se to týkalo.

Prosím bez urážek, zatím nad touto verzí jen uvažujeme a sama si nejsem jistá, jestli to je ok. Proto se tady taky ptám.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
MartinL45
15.1.24 08:13

Neznáme rodiny, neznáme přátele, tak nemůžeme radit. Jestli je vás hodně, tak na obřad pozvěte všechny a potom na hostinu jen vybrané..

• Citovat
  • Upravit
53190
15.1.24 08:14
@Anonymní píše:
Plánujeme svatbu a máme opravdu velké rodiny, zároveň bychom tam rádi měli dost přátel. Seznam hostů se vyšplhal opravdu vysoko a my musíme škrtat, v celkovém počtu bychom se nevešli ani do žádného z místních sálů, navíc tak obrovskou svatbu ani nechceme.
Zvažujeme, že bychom poprosili kamarády, aby přišli bez dětí, což by nám s počtem osob hodně pomohlo. I tak by tam bylo asi 15 poměrně malých dětí z rodiny. Kamarádům bychom to vysvětlili tak, jak to je. Kdyby byl někdo proti, dítě by vzít samozřejmě mohl.
Je to přijatelná verze? Není to urážlivé? Svatba bude v místě bydliště všech přátel, kterých by se to týkalo.Prosím bez urážek, zatím nad touto verzí jen uvažujeme a sama si nejsem jistá, jestli to je ok. Proto se tady taky ptám.

Už jsem se několikrát setkala s prosbou novomanželů o účast bez dětí. Když to slušně podáte, za mě je to v pohodě. Jen holt počítejte s tím, že někdo je s sebou stejně bude muset vzít a někoho to možná odradí od účasti úplně. Ale to už záleží na konkrétních lidech :mavam: My děti na svatby kamarádů nebereme tak jako tak, drtivou většinu dětí to nebaví, některé pasáže jsou pro ně prostě zdlouhavé a nudné a i my si to lépe užiijeme bez nich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
15.1.24 08:16

To bych nedělala, to zavání akorát průšvihem. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15208
15.1.24 08:17

Ty znáš své přátele, asi víš jak na to budou reagovat. Někdo třeba si užije svatbu rad bez děti, jiny kvůli tomu nepřijde vůbec, protože nemá dite kam dat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35721
15.1.24 08:18
@Anonymní píše:
Je to přijatelná verze? Není to urážlivé? Svatba bude v místě bydliště všech přátel, kterých by se to týkalo.Prosím bez urážek, zatím nad touto verzí jen uvažujeme a sama si nejsem jistá, jestli to je ok. Proto se tady taky ptám.

A když budou proti všichni?
Je to urážlivé a nešla bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
15.1.24 08:18

@unuděná Jenže u ní to vyznělo tak, že děti od rodin svatebčanů tam budou, ale nemají tam být pouze děti od kamarádů svatebčanů.
Raději bych to rozdělila. Svatbu s rodinou a jinou posvatební párty s kamarádi včetně jejich dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
15.1.24 08:19

Btw, píšeš, že se nevejdete do žádného z místních sálů - takže párty bude probíhat uvnitř? To mi osobně ani pro děti vhodné nepřijde, budou se tam nudit, pokud pro ně nebudete mít zařízenou nějakou herničku/animátora apod. Lepší jsou s dětmi svatby venku, kde se mohou proběhnout, rodiče s nimi v pohodě vzdálit, když je potřeba cokoli řešit, a i zvuk se méně nese a nerozléhá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
15.1.24 08:19

Mně by to přišlo takový nic moc. Moc se mi nelíbí dělení svatebních hostů na hosty první a druhé kategorie - jedni si děti vzít můžou, druzí ne. Osobně bych pozvala s dětmi, ale jenom tolik lidí, kolik se jich vejde, mám na ně peníze…

• Citovat
  • Upravit
1787
15.1.24 08:20

No to je dost těžké. Záleží, jak kamarádi mají malé děti a jakou mají možnost hlídání. Je možné, že někteří nepřijdou, protože nebudou mít hlídání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
15.1.24 08:21
@Fee-bee píše:
@unuděná Jenže u ní to vyznělo tak, že děti od rodin svatebčanů tam budou, ale nemají tam být pouze děti od kamarádů svatebčanů.
Raději bych to rozdělila. Svatbu s rodinou a jinou posvatební párty s kamarádi včetně jejich dětí.

Psala, že ty „rodinné“ děti jsou maličké, tam by asi byl problém s hlídáním, navíc když celá rodina bude na svatbě… Nevím, mě od kamarádů tyhle prosby naprosto neuráží, neberu to tak, že tam naše děti nechtějí, jen prostě v době, kdy máš 5 přátel a každý má ženu a dvě až tři děti, prostě ten počet lidí šíleně naskáče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
15.1.24 08:21

Mě by to nevadilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2826
15.1.24 08:23

Udelala bych svatbu jen pro rodinu a pak nejakou grilovacku, kde nebudete delit hosty na prvni a druhou kategorii. Za usetrene penize radeji jedte na dovolenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.1.24 08:25

To dělení „od rodiny ano, od přátel ne“ za mě není dobrý nápad. Hrozně záleží na blízkosti vztahu, třeba:

1. rodina: dítě tvé sestry

b) rodina: dítě tvé sestřenice z druhého kolene
c) přátelé: dítě tvé nej kámošky, potažmo svědkyně
d) přátelé: dítě kolegyně z práce

Pocitově, kdybych už měla dělit, bych vybrala a+c, ale „jen děti rodiny“ mluví pro a+b. Tohle nebude dělat dobrotu.

Když už přemýšlet tímhle směrem, tak úplně bezdětnou svatbu. Což je teda taky kontroverzní, ale míň to zavání pokažením vztahů. :nevim: Úplně nejlíp bych zkusila najít nějakou úplně jinou variantu, snížení účastníků obecně, jiné místo nebo tak.

Tl;dr: ne, do dělení dětí tímto způsobem bych nešla. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ledová káva
15.1.24 08:26

Já bych normálně dál proškrtávala. Tak holt by nešli všichni kamarádi. Dokud nebude počet hostů přijatelný.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný