Svatba bez dětí přátel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18668
15.1.24 08:27

Nevadi mi ta prosba, taky jsme tak na svatbě byli. Má to svoje kouzlo - dítě nadsene (cca 3 a čtvrt) a nebo když jsme byli bez tak zase mas čas pokecat. Takže za me obě varianty svatby jsou v pohodě. Co není v pohodě je dvoji metr. Ty můžeš a ty ne :zed: za me buď všichni nebo nikdo. Jediná výjimka jsou mimina, ale okolo roku a půl už jsou děti bezne hlidatelne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5079
15.1.24 08:28

Obecně jsem proti výjimkám, takže když svatbu bez dětí (já si osobně myslím, že děti na svatbu patří - líbí se mi drůžičky), tak bez děti. A někomu vysvětlit, proč tam děti nechcete a zároveň prohlásit, že když budou chtít, tak si je mohou vzít, mně zavání pokrytectvím. Jinak škrtat můžete jen vy dva (snoubenci), případně dát na radu někoho blízkého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
15.1.24 08:31
@hospodki píše:
Nevadi mi ta prosba, taky jsme tak na svatbě byli. Má to svoje kouzlo - dítě nadsene (cca 3 a čtvrt) a nebo když jsme byli bez tak zase mas čas pokecat. Takže za me obě varianty svatby jsou v pohodě. Co není v pohodě je dvoji metr. Ty můžeš a ty ne :zed: za me buď všichni nebo nikdo. Jediná výjimka jsou mimina, ale okolo roku a půl už jsou děti bezne hlidatelne.

Tohle je hrozně subjektivní a pokud by něco takového pronesla veřejně, jakože děti od dvou let už mají jít na hlídačku, tak akorát naštve víc lidí :mrgreen: Navíc, pokud by tam třeba zakázala i děti sestry, kdo je bude hlídat, když na svatbě bude i babi s dědou a další členové rodiny? ;) A jako zařizovat si nějakou neznámou chůvu proto, že moje sestra nechce na svatbě děti, to i já bych teda dost zvážila, zda tam vůbec půjdeme..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
15.1.24 08:37

To záleží na povahovém ražení vašich známých. Já se naopak jako svatebčanka vždy ujišťovala, že si snoubenci jsou opravdu jisti tím, že máme vzít děti. Pokud by se mi nepodařilo zajistit hlídání nebo bylo dítě na hlídání příliš malé, účast bych s omluvou odmítla, ale určitě bych nebyla uražená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2395
15.1.24 08:39

A číselně to máte jak? Ono stejnak 1/4 vám odmítne rovnou, další onemocní, upřednostní jinou akci… Nebo nevím, zdaleka nedojdeme ani na všechny svatby, kde potvrdíme účast, kolikrát to je i rok předem (děti mají závody, my někdy služebky, nemoci).. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
15.1.24 08:39

Ahojky, řešila jsem to samé. Nakonec tam byli děti jen rodinných příslušníků. Všem jsem vysvětlila, že bohužel na to nejsou finanční prostředky a ani nemáme místo i tak jsme měli 70 hostů. Někdo to přijal někdo ne. Měli jsme taky kamarády co přišly jen na obřad i s dětmi a pak jeli domů. Ti co nebyli na svatebni hostině jsme po týdnu udělali grilovačku i s jejich dětmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
15.1.24 08:41
@Tomie píše:
A číselně to máte jak? Ono stejnak 1/4 vám odmítne rovnou, další onemocní, upřednostní jinou akci… Nebo nevím, zdaleka nedojdeme ani na všechny svatby, kde potvrdíme účast, kolikrát to je i rok předem (děti mají závody, my někdy služebky, nemoci).. :nevim:

Na to se ale nedá spoléhat. Nemůžou si přece zamluvit sál s maximální kapacitou 100 osob a doufat, že jim padesát lidí odpadne na poslední chvíli :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.1.24 08:43
@unuděná píše:
Na to se ale nedá spoléhat. Nemůžou si přece zamluvit sál s maximální kapacitou 100 osob a doufat, že jim padesát lidí odpadne na poslední chvíli :nevim:

Leda udělat svatbu v leteckém stylu. :mrgreen: Když tohle dělají aerolinky, bylo by to echt zpestření - sorry, jsme přebookovaní. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12884
15.1.24 08:45

Je to čím dál běžnější způsob, kdo si nebude moct/chtít zařídit hlídání, tak prostě nepřijde, není na tom nic špatného :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14627
15.1.24 08:45

Mi to přijde trapné říct někomu, ať přijde bez dětí. To je jako říct, ať přijde bez partnera :nevim: taky trapas. Ale beru, že někomu by to nevadilo, nicméně mne by to nepotesilo a raději bych nesla nebo šla někam jinam, kde bych si to o samotě užila více. Hlídání mám malo, jen velmi velmi zřídka a plýtvat si ho na něčí svatbu? Nepřipadá v úvahu :lol:

Kdo má naopak babičku po ruce, půjde bez děti automaticky si myslím. Teda já kdybych to hlídání měla standardní, naopak bych ho klidně vyuzila i na tu svatbu a nebyla bych takovej masochista, ze bych tam ty děti nutně tlačila s sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
482
15.1.24 08:50

Brácha měl pár let zpátky svatbu bez dětí, poprosili hosty, pokud je to aspoň trochu možný, aby děti nechali doma/ na hlídání. Svatba byla v lese, tak abychom pak neběhali v noci po lese a nehledali je. Samozřejmě pokud to nešlo, mohli děti vzít sebou. Výjimku měli miminka a děti z rodiny. Zpětně si to všichni chválili, mohli se bavit, pít, nemuseli hlídat, fakt to bylo moc fajn. O půl roku později jsem jezdila na svatbě, kde brácha dělal svědka. Taky to měli bez dětí. A teď v létě jsme byli na dvou svatbách, taktéž obě bez dětí. Přijde mi, že poslední dobou je spíš častější tato varianta. Takže mě by to nevadilo, syn byl u babičky a svatby jsme si užili a odpočinuli si :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.1.24 08:53

Zakladatelka:
Děti příbuzných škrtat nechceme, mnozí jsou z dálky a budou v místě svatby spát, navíc půjdou i prarodiče dětí, kteří by jinak třeba mohli hlídat.
V rodině už jsme škrtali a jasně, můžeme škrtat dál. Ale to zase budou utažení a naštvaní oni. Kamarády tam určitě chceme, ale jen děti od kamarádů dělají 20 osob (dvoji přátelé mají po 4 dětech, další po 3, skáče to). Celkově se pohybujeme v číslech nad stovkou i po tom případném poskrtani dětí.
Nikdy to asi nevyjde ideálně, pokud nechceme svatbu blížící se dvěma stům hostů. A řešíme, která varianta bude nejméně bolet. Zvažujeme i menší svatbu a následnou oslavu, to ano.
Chtěla jsem ale znát nestranný názor, abychom věděli, zda tuto variantu vůbec dál zvažovat.

• Citovat
  • Upravit
53190
15.1.24 08:53

@Semtex tam se právě oddělí zrno od plev, řekla bych. Pokud někoho urazí slušná prosba o účast bez dětí natolik, že se na svatbu raději vykašle, není to asi moc blízký přítel, kterému na novomanželích záleží, a pak se nabízí otázka, proč ho na svatbě vůbec chtít ;) Jako samozřejmě, že pokud někdo hlídání prostě nemá, kojí nebo má nějak nestandardní dítě, tak přijde s ním, ale to si myslím, že by svatebčané měli vědět a klidně se o tom s danými přáteli individuálně pobavit :nevim: Snad si tam nezvou lidi, o kterých neví, zda jsou schopni si hlídání zařídit nebo ne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12884
15.1.24 08:56
@unuděná píše:
@Semtex tam se právě oddělí zrno od plev, řekla bych. Pokud někoho urazí slušná prosba o účast bez dětí natolik, že se na svatbu raději vykašle, není to asi moc blízký přítel, kterému na novomanželích záleží, a pak se nabízí otázka, proč ho na svatbě vůbec chtít ;) Jako samozřejmě, že pokud někdo hlídání prostě nemá, kojí nebo má nějak nestandardní dítě, tak přijde s ním, ale to si myslím, že by svatebčané měli vědět a klidně se o tom s danými přáteli individuálně pobavit :nevim: Snad si tam nezvou lidi, o kterých neví, zda jsou schopni si hlídání zařídit nebo ne ;)

Přesně, my bychom třeba přijít nemohli protože sice máme slečnu na hlídání, ale dcera usne jedině s námi. Takže by max mohl přijít jefen z nás. Ale určitě bychom se neuráželi. Chápeme, že peníze nerostou na stromech a že pozvánka není právo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18668
15.1.24 08:57
@unuděná píše:
Tohle je hrozně subjektivní a pokud by něco takového pronesla veřejně, jakože děti od dvou let už mají jít na hlídačku, tak akorát naštve víc lidí :mrgreen: Navíc, pokud by tam třeba zakázala i děti sestry, kdo je bude hlídat, když na svatbě bude i babi s dědou a další členové rodiny? ;) A jako zařizovat si nějakou neznámou chůvu proto, že moje sestra nechce na svatbě děti, to i já bych teda dost zvážila, zda tam vůbec půjdeme..

Je to o tom jaké mas přátele. Někdo proste haranty nacpe komplet všude i kam se to nehodi. a proč by jsi měla zarizovat chuvu kvůli sestře? To jako nemají i druhou babičku a dědu? Já třeba byla nedávno na svatbě sama jako zástupce rodiny. Manžel hlidal děti, které nebyly zvané a nebylo je kam dat. O tom ze jedu sama jsem informovala asi 2-3 měsíce před samotnou svatbou. Proste jsme se přizpůsobili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný