Svatba bez dětí přátel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
15.1.24 12:51
@Liberalissima píše:
A když se opovážíš špatnou, že tetu Bětu s rodinou prosím fakt už ne, tak se spustí slzavé údolí a výkřiky o tom, že svatba je přece O RODINĚ :mrgreen:

Těší mě, že jsem vás pobavila, ale tohle si fakt můžete odpustit. Jednak se na to neptám, jednak o nás nic nevíte. Nevíte, kolik mají sourozenců rodiče, kolik jich máme my - a nic vám do toho není. Někdy neškodí odpovědět jen k tématu. Věřte, že bych taky byla radši, kdybychom u příbuzných skončili na pár desítkách. Ale někdy to tak nejde.

• Citovat
  • Upravit
12884
15.1.24 12:53
@Anonymní píše:
Těší mě, že jsem vás pobavila, ale tohle si fakt můžete odpustit. Jednak se na to neptám, jednak o nás nic nevíte. Nevíte, kolik mají sourozenců rodiče, kolik jich máme my - a nic vám do toho není. Někdy neškodí odpovědět jen k tématu. Věřte, že bych taky byla radši, kdybychom u příbuzných skončili na pár desítkách. Ale někdy to tak nejde.

Odpovídala jsem někomu jinému, tak zklidni hormon. Diskuze je veřejná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
15.1.24 12:53
@Anonymní píše:
Prosím o anonym, zatím se o tom nešíříme.
Plánujeme svatbu a máme opravdu velké rodiny, zároveň bychom tam rádi měli dost přátel. Seznam hostů se vyšplhal opravdu vysoko a my musíme škrtat, v celkovém počtu bychom se nevešli ani do žádného z místních sálů, navíc tak obrovskou svatbu ani nechceme.
I po proškrtání je ale lidí pořád nad plán.
Zvažujeme, že bychom poprosili kamarády, aby přišli bez dětí, což by nám s počtem osob hodně pomohlo. I tak by tam bylo asi 15 poměrně malých dětí z rodiny. Kamarádům bychom to vysvětlili tak, jak to je. Kdyby byl někdo proti, dítě by vzít samozřejmě mohl.
Je to přijatelná verze? Není to urážlivé? Svatba bude v místě bydliště všech přátel, kterých by se to týkalo.Prosím bez urážek, zatím nad touto verzí jen uvažujeme a sama si nejsem jistá, jestli to je ok. Proto se tady taky ptám.

Necetla jsem diskuzi, ale nedospele deti by se podle me mely zvat s rodici. Radeji bych osekala pocet hostu tak, aby mohly prijit cele rodiny. Primarne bych zvala rodinu, nasledne kamarady podle blizkeho vztahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24946
15.1.24 12:54

NO - asi budu za jedubabu, ale jsem zřejmě ze staré školy.. svatba je velká událost.. a kdyby někdo z rodiny dělil na první a druhou kategorii a pozval mne bez dětí, urazilo by mne to.. jsou mojí součástí.. U nás se tohle nedělá a zařizuje se progrem právě i pro děti, aby se nenudily a děti pro mne ke svatbám prostě patří..

Kdyby šlo jen o kámošku, tak Ok, tam bych to brala…
Ale v rodině bych takovéhle čachry nedělala, zavání to pořádným průšvihem..
Buď všichni - nebo nikdo..
A už teda vidím, jak zdálky jede rodina nadšeně bez dětí…

To radši udělat pro přátele pořádnou svatební grilovačku o týden později a svatbu si užít s rodinou v plném obsazení.
Tolik můj tradicionalistický názor.
Vím, že dnes jsou běžné i svatby zcela bez dětí, ale já nadšení pro ně fakt nesdílím. Ani jako nevěsta, ani jako rodič.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
15.1.24 12:59

Jo a priznam se, ze jsme na nasi svatbu nezvali velke sestrenice a bratrance, dokonce ani strejdy, se kteryma se nestykame. U nas to bylo tak, ze s kym neslavim narozky, toho nezvu na svatbu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
15.1.24 13:48

Ja delala nedavno kamaradovi svatebni oznameni, kde byla prosba, aby se nebraly deti. Docela me to prekvapilo a osobne by me to mozna i urazilo. Ono pokud clovek ty deti sam nema, tak to bere jinak. Ale nazory jsou ruzne koukam. Ja bych zvala cele rodiny a proste skrtala. Pripadne oslavit svatbu s prateli az pozdeji.

Jo a jeste bych nedelala to, ze reknu, ze deti ne, ale kdyz to jinak nejde, tak si je teda vezmete. To je hrozne nefer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
15.1.24 14:11
@Zmatka píše:
Jo a priznam se, ze jsme na nasi svatbu nezvali velke sestrenice a bratrance, dokonce ani strejdy, se kteryma se nestykame. U nas to bylo tak, ze s kym neslavim narozky, toho nezvu na svatbu :)

Taky to tak mám jednou v plánu. Zvu jen lidi, které mám fakt ráda a ráda s nimi trávím čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
15.1.24 14:22

My jsme docela velká parta přátel a i bez explicitní prosby to berem tak, že na svatby „řadových“ kamarádů pokud možno děti nebrat. Já jsem to tak na svatbě měla - děti jenom z blízké rodiny + svědkyně, nikdo s tím neměl problém. Pár kamarádů vzala děti na obřad nebo na odpoledne a večerní párty byla pak prakticky bez dětí. A já si taky vždycky na svatby kamarádů zařídím hlídání, jen jednou výjimečně hlídání neklaplo, tak jsem se s nevěstou domluvila a nebyl problém… Záleží, jak jsou lidi u vás zvyklí - u nás jsou zvykem velké svatby, velké rodiny + pokud je to možné, zařídit si hlídání na svatby kámošů ;-) U nás by ta čísla jinak opravdu naskákala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
15.1.24 16:29

S rodinou obed a posezeni, s prateli vecer grilovacku, deti jak kdo potrebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24370
15.1.24 16:43

Já bych buď udělala svatbu jen s rodinou a párty třeba později s kamarády. Nebo kamarády pozvat na večerní párty. Tam už se předpokládá, že opravdu budou bez dětí. Ale jestli mají kamarádi miminka, tak musíš počítat s tím, že nepřijdou.

My takto byli zváni bez dětí a synovi bylo půl roku. Prostě jsme nešli. Já kamarádku chápala, nevadilo mi to. Ale ona byla asi maličko naštvaná. Měla pocit, že přece není problém mít hlídání. Ale to je tím, že nebyla máma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4351
15.1.24 20:44

My meli svatbu bez deti :). Respektive tak, ze manzelka brachy (z manzelovi strany) dite vzala, i kdyz ja nechtela. Byl ji rok. Jinak nikdo deti nemel. Psali jsme to do oznameni, ze si od deti odpocinou a uzijou si den/vecer bez nich :). Resila jsem s jednou kamaradkou individualne, co mela mimco a byli mu asi 4 mesice a kojila, ze dorazila asi ma dve hodinky i s malym odpoledne :) s tim jsme nemeli problem. Ale nedavalabych jim nadeji, kdyz reknes kdyby neco, deti vemte :). Vetsina kamaradu to pochopila, vetsina byla rada :lol: nedorazila jedina kamaradka z duvodu deti, ale tam ji necekane odjel manzel na sluzebni cestu (on by neprisel, jen introvert a moc se s nami nestyka) takze nemel kdo hlidat. Ale vse v poradku a kamaradime se dodnes :lol:
Je to vase svatba, musi to pochopit ze to jsou vase pravidla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21505
15.1.24 21:04

@Linusren to je snad ta nejhorsi veta, co muzete rict/napsat, ze nemaji brat deti, protoze bez nich si odpocinou a uziji si to.
Kdyby kamarad napsal tvemu muzi, at te nebere na svatbu, ze si to bez tebe uzije a odpocine si, co by sis myslela? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4351
15.1.24 21:16

@malákráličice mozna nejhorsi veta, ale nikdo s tim nemel problem. Vetsina by ty deti nebrala ani tak :) tak ja na svatbu dite taky brat nebudu, protoze za ditetem lita jeden rodic a druhy ne :) zazila jsem to na nekolila svatbach a takhle jsme to nechteli :)
A nebudeme tu srovnavat napriklad dvoulete urvane nevychovane dite s dospelym clovekem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
15.1.24 22:06

A já třeba nechápu, že tohle někdo nepochopí. Leda by neměl vůbec žádné zkušenosti s organizací akcí. Je jasné, že místo není nafukovací a přijde mi i v pohodě dát přednost dětem z rodiny než od kamarádů. Zároveň se mi i líbí ta možnost, že pokud to jinak nepůjde, děti si vzít můžou, aby tím neodpadl někdo, kdo jít chce, jen nemá možnost hlídání. A vše je o domluvě a komunikaci. Já jsem teď v opačné situaci, mám jít na svatbu rodinného příslušníka a ten se mě zeptal, jestli plánuju vzít děti. Trošku jsem se zarazila, protože mě nenapadla varianta, že bych je nevzala. Ale to je rodina. Tak snad to byl fakt nevinný dotaz a ne naznačení, že je brát nemám. Ale co, měl to kdyžtak říct narovinu, jeho smůla. :mrgreen: U kámošů to vnímám prostě jinak a naopak mě ani nenapadlo brát děti na svatbu kamarádek, pokud je vyloženě nepozvaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MamkaDouDou
15.1.24 22:09
@dedrichov píše:
Můžeš udělat jen takový náhled, o které osoby se jedná? Si vždycky říkám, kde se vezme nejbližší rodina o 100 členech

Tak definuj nejbližší no :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný