Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
ja teda nemam vlastni zkusenost, ale byla jsem na par svatbach kamaradu s miminkama…bylo to mozna trochu hektictejsi, ale ktera svatba neni. Taky unos nevesty se nekonal ![]()
A muj tip: pokud kojis a jeste kojit budes, tak pozor na vyber satu! Ja byla jen jako host…kojici…a jednou jsem to s satama nejak nedomyslela, zapinani vzadu…jesteze jsem mela sako, i kdyz kojim na verejnosti normalne, tak vetsinou nejsem svlecena do pul tela ![]()
Ahoj my teda máme jedno dítko a taky budeme mít svatbu v létě,ale na svatbě budeme mít dohromady 4 děti a nejstaršímu bude 2 roky a čtvrt.Tak snad to zvládnem
![]()
Ahojky,
tak svoji svatbu jsem měla jen s jedním (3roky), to se dalo…
No ale teď jsme byli na svatbě švagrové už se třema (víc jak 5let, 1a půl roku, 5měs.) všichni kluci a dost živý, nejmladší plně kojen… No a zvládli jsme to dobře, celý den jsme tam byli, je fakt, že ti malý spinkali pěkně
. Tak já myslím, že se to dá skloubit.. Taky dost záleží, či jsou děti moc závislé na mamince, případně tatínkovi - to je potom horší.
Třeba naši známí někteří chodí na svatby jen bez dětí, aby si to užili v klidu, tohle třeba vůbec nechápu ![]()
Jen jestli můžu poradit, tak se dobře vyspi, bo já jsem byla nevyspaná a moc jsem si tu svou tedy nevychutnala - jo a navíc jsem byla tehdy těhu v 1.trimestru, tož mi celkově nebylo moc fajn.. ![]()
Tak hodně štěstí… ![]()
Ahoj,
teď jem byla (na začátku prosince) kamarádce mé milované (
) na svatbě za svědka, má dvě děti (necelé tři roky a 4 měsíce) a svatba proběhla skvěle
!
Starší synáček se držel pořád u mě, protože mě zná od malinka (mám stejně starého syna
) a mladšího měla na starost další kamarádka nevěsty ![]()
Tohle vše během obřadu, takže si nevěsta i ženich užili ten svůj velký okamžik krásně a bez ohlížení na „mladé“ ![]()
Oba byli zlatí a musím říct, že to byla krásná svatba.
Určitě i Vám se taková podaří, hodně štěstí a pevné nervy
![]()
Bude to fajn, neboj…vem si na pomoc všechny ty, které děti znají… ![]()
Záleží taky, jak moc jsou na Tebe a skoromanžela děti vázané…my bychom se brát asi nemohli, můj závislý synáček by nedovolil
![]()
Taky to chce, aby děti byly řádně vyspané, měly svůj pravidlený přísun jídla a pití (není od věci mít na „uklidnění“ nějakou tu laskominu
) a později i prostor na „vyblbnutí“…nějakou deku na zem do hospody nebo salónku, vzít oblíbené hračky…prostě to troška uzpůsobit jim
. A jak jsem už psala, není od věci tam mít někoho, koho děti znají a poradí si s nimi
Aspoň ten jeden den…
Tak si to pěkně užijte a hodně štěstí, Atrep… ![]()
S manželem jsme se brali, když měla malá 3 měsíce. Bylo to v pohodě. Ale je pravda, že my na tradice a na svatbu jako takovou nejsme, takže to byla svatba ve velmi úzkém kruhu - za svědky nám šli naši tátové a moje máma chovala malou. Ta celý obřad prospala
Tchýni už bohužel nemám, takže víc lidí tam nebylo. Bylo to celkem rychlé, ale jak říkám, svatbám neholdujeme, takže se nekonaly prstýnky, proslov krátký a já nebyla v bílém a manžel taky neměl oblek. Nicméně vše proběhlo v pohodě. Jen jsem zapomněla doma kytici (sháněla jsem schválně slaměnky), ale ta nutná k obřadu není, takže matrikářka se smíchem poznamenala, že hlavní je, že máme sebou malou. Oslava proběhla zase jen v tomto úzkém kruhu a to u našich doma (to už jsme se převlékli dokonce do civilu). A nemůžu si to vynachválit - ale my opravdu nepatříme mezi obdivovatele svateb a tradiční jsme nechtěli, toto nám sedlo nejlépe ![]()
V září jsme měli svatbu, synovi byly necelé 4 měsíce. Ale my to moc nehrotili, vše nechali plynout a dopadlo to výborně. Na obřad přišli kamarádi, na oběd jsme šli v šesti (maminky a bráchové) a oslavu jsme měli pak o víkendu v zahradní hospodě cca 50 lidí. Syn byl přes den baven „tetičkami“ kamarákami a večer usnul. Domů jsme šli o půlnoci (hodinku pěšky, aby se manžel mohl napít) syn byl teple oblečen a přikrytej a pěkně to prospal. Šaty jsem měla bílé z půjčovny a jednou mlíko dostal odstříkané z láhve-uměl to a před obědem jsem se převlíkla do civilu.
Moc díky za pripominky
Ty saty me ani nenapadli, a jak se znam ,tak vlete jeste kojit budu
. Budeme mit na svatbe minimalne sest deti ( 6 mesicu- 5 let, takze chceme nejakou restauraci, kde se mohou vyblbnout ditka venku). Jinak na klasickou svatbu taky moc nejsem, nejradeji bych obrad nekde venku,ale i kdyz to bude srpen, tak clovek nikdy holt dopredu nevi ![]()
No mi taky chtěli svatbu venku, a dali si to na 7.9. s tím, že většinou je září jěště pěkné a ceý den nám propršel..zima byla, no hrůza, byly dokonce malé povodně.. takže to pak bylo uvntř v tom hotelu, kde byla hostina.tudížžádný průvod..což mě fakt mrzí.. no nic už to bylo ![]()
Máme s přítelem dvě děti - 3 roky a 1měsíc. V létě plánujeme svatbu. Máte někdo zkušenost se svtabou s dětma ? Díky za tipy ?