Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
@inkakřivák
A ty si myslis ze me tesi ma neoblibenost?
Tva „neoblibenost“ ale neprameni z toho, jak vypadas, kolik mas penez nebo zda mas chlapa. Je to o tvem pristupu-z tvych prispevku cisi strasna odevzdanost, nastvanost na vsechny a vsechno, za svuj zpackany zivot vinis vsechny kolem sebe a naopal vsichni ostatni nejspis jsou dokonalo a maji vse jen tak rizenim shury. Tohle proste nikoho nebavi, vysava to energii obklopovat se lidmi, jako jsi ty
Hele, ja mam jednu z nejlepsich kamosek rozvedenou, timpadem financne ted na tom pomerne blbe, s malou dcerou a velkou nadvahou. Je to uzasna holka plna optimismu, pozivitni energie a se zdravym nazorem na svet kolem sebe. Zapracuj predne fakt na sobe, jinak se znicis a bohuzel tim poznamenas i dceru. Zvlast, kdyz jsi na ni sama. Sebelitost je neco, co si zkratka musis zakazat.
@Bubla Bůčková
Nebyla jsem u toho, jak si zada..rekla mi to mamka, ze prijela segra s partnerem ze cekaj male a rekli si o penize na svatbu..
@unuděná
Pozitivni energie - jenze jak ji ziskat?
Nevinim lidi kolem sebe..vim, ze je to muj odraz..a stve me to, vadi mi to
Chápu tě. Na svatbě své mladší sestry jsem byla na propustce z psychiatrické léčebny. Život není fér. Než bys trpěla nějak moc, tak tam radši nechoď.
@Anonymní píše:
@unuděná
Pozitivni energie - jenze jak ji ziskat?
Nevinim lidi kolem sebe..vim, ze je to muj odraz..a stve me to, vadi mi to
Napriklad zacni tim, ze se na te psychoterapii pokusis otevrit, aby ti mohl nekdo pomoci
Zacni delat neco, co te bude naplnovat a treba ti to pomuze i s nadvahou-co nejaky sport spolecne s dcerou? Nepamatuju si, zda jsi psala kolik ji je let, ale od cca 3 let se da s detmi delat opravdu hodne veci, chodit plavat na kolo, brusle nebo i jen kazdodenni vecerni prochazka ve sviznejsim tempu, dite treba na kolobrnde. Ono se to nezda, ale endorfiny jsou mocna zbran. Pak ze sveho zivota odstran lidi, kteri te vysavaji. Z tveho popisu je to zjevne tata, ale i mama, ktera se te nezastane, i kdyz vidi, co ti rika a dela. Je nutne bydlet na stejne vesnici, jako oni? Mas byt na hypo-nebylo by snazsi prestehovat se nekam jinam, kde to take utahnes a zacnete takrikajic znovu? Blizkost rodiny je sikovna v pripade, ze ti hlidaji malou a jinak pomahaji, to mi ale z tveho popisu moc neprijde.
A mimochodem, kdyz teda dali sestre ty penize a tobe je prislibili taky, ozvala ses, kdyz zmenili nazor a rozhodli se ti je dat az na svatbe? Rekla jsi jim, ze se treba uz nikdy vdavat nechces? Jako jestli ti i presto dali svatbu jako podminku, porad mas pocit, ze tyhle lidi v zivote nutne potrebujes?
@unuděná
aad penize - Nejdriv rekli, ze je mam na svou svatbu, kdyz jsem rekla, ze se vdavat nebudu, tak to zmenili na to, ze mi je daji na hyposku, no a ted zmena zas na svatbu. Podruhe se ozyvat uz nemam silu.
ad byt - mam hypo temer 800tis, na 15 let.na stehovani nemam penize..
ad ldycholog - Objednam se na dalsi sezeni..bide to pro me tezke otevrit toto tema, vim ze psycholozka ma spolecnou znamou s mou sestrou..co kdyz se dozvi citlive informsce?
@Anonymní píše:
@unuděná
aad penize - Nejdriv rekli, ze je mam na svou svatbu, kdyz jsem rekla, ze se vdavat nebudu, tak to zmenili na to, ze mi je daji na hyposku, no a ted zmena zas na svatbu. Podruhe se ozyvat uz nemam silu.
ad ldycholog - Objednam se na dalsi sezeni..bide to pro me tezke otevrit toto tema, vim ze psycholozka ma spolecnou znamou s mou sestrou..co kdyz se dozvi citlive informsce?
Tak k ní nechoď, najdi jinou. Máš nějakou kamarádku? Nějakou třeba taky s dítětem, se kterou byste mohly něco společně podniknout? Myslím, že @unuděná ti to napsala dobře a nejtěžší je začít. Mě nikdy sport nebavil, ale bavilo mě jist - a občas si třeba řekneš, že to stejně nemá cenu se sebou něco dělat, že člověka baví jen to jídlo a stejně je všechno k ničemu. Ale když prekonas tu prvotní nechuť, už to pak jde lépe něco změnit a začít třeba jen tím, že se začneš hýbat.
@Mialina
kamaradku mam, ma rodinu a v podstate se vidame na kafe/pokec, kdyz manžel neni doma.
psycholozka - u nas v nemocnici jsou jen 2…tak leda prejit k te druhe
@Anonymní píše:
@unuděná
Ja ti nevim-nemas silu rict „tati vzdyt jsme se dohodli, ze penize mi date na hypoteku, ne na imaginarni svatbu“? ![]()
Sice jsi tu sepsala seznam ad a b c, ale na aktivity s dcerou jsi nereagovala. Podle me hledas jen vymluvy, proc nemuzes lepe zit. Do urcite miry to chapu, jsi zakonzervovana v nejakem stereotypu, co te sice nici, ale do urcite miry ti vyhovuje. Nemusis se moc snazit, staci, kdyz te okoli polituje. Jo, je tezky udelat zivotni zmenu, taky o tom neco vim, ale tohle neni zivot, ale prezivani. A bohuzel delas si to sama.
@Anonymní píše:
@Mialina
kamaradku mam, ma rodinu a v podstate se vidame na kafe/pokec, kdyz manžel neni doma.
psycholozka - u nas v nemocnici jsou jen 2…tak leda prejit k te druhe
Zkus se objednat k té druhé. Popř někde poblíž, kam bys mohla dojet, ještě není jiný psycholog? K té kamarádce - zkusila bych najít ještě nějakou, která je taky sama s dítětem/dětmi, na fb je určitě spoustu skupin pro samozivitelky, kde bys mohla někoho fajn z okolí potkat. Neříkám, že tvá současná kamarádka by byla špatná, ale chápu, že asi není jednoduché poslouchat ji, jak mluví o rodině, když tobě rodina nefunguje. Takže být tebou, zkusila bych 1)najít jiného psychologa, kam se objednás - a vzhledem k objednacím lhůtam bych tam zavolala hned teď po víkendu, 2)začít se hýbat - jít s dcerou do bazénu, na procházku rychlou chůzi, nějaké cvičení pro matky s dětmi, jestli máte v okolí, 3)zkusit si najít kamarádku, která je v podobné situaci jako ty. Držím ti palce ![]()
@unuděná
znam sveho otce, odpovedel by, ze je to jeho vec, a jeho penize
ajtivity s dcerou - loni jsme chodily na keramiku..letos v lete koupat se k rybniku..byt v plavkach bylo pro me samo o sobe silene..ale kvuki dcerce jsem ti absolvovala
mas pravdu, neni to zivot. o zmenu se snazim jiz dele, ale zatim toho nejsem uplne schopna..
@Anonymní píše:
@Lalelale
Pokousela jsem se v minulosti odriznout, ale mamka treba prisla do skolky a rekla uciteli, ze nechci aby vidali vnucku a byla s nimi ve skolce..
Jsme na malem meste..počkali by si na ni nekde a tata by dcerce lil do hlavy nesmysly..
Rikam si ze kontakt omezim na treba 1× mesicne kratkou navstevu..
Samozrejme pokud by neco potrebovali, pomuzu, na to je ale tata hrdý..jsou vítáni ani ne 60let
Ouch tak to je máma teda taky výkvět a pardon za upřímnost, ale zní to, že u ní taky moc není o co stát. Chápu, že to asi není vždy možnost, ale já se odstěhovala hodně daleko. I pokud to nejde, byla bych tvrdá, a nenechala jejich nátlak na mě působit. Protože jak jim ukážeš, že jim to projde, jednoho dne tě sežerou. Což už dost ukazuje tahle diskuze.
@Anonymní píše:
@unuděná
Kdo chce hledá způsob, kdo nechce hledá důvod.
Holka, tobě asi není pomoci. Od rodičů se nemůžeš odříznout, na světě existují jenom dvě psycholožky a kadeřnice s kosmetičkou nepracují v sobotu.
U nás takovým lidem jako jsi ty, říkáme ať si jdou hodit provaz, protože jim stejně nic nepomůže
.
@Anonymní píše:
@unuděná
znam sveho otce, odpovedel by, ze je to jeho vec, a jeho penize
ajtivity s dcerou - loni jsme chodily na keramiku..letos v lete koupat se k rybniku..byt v plavkach bylo pro me samo o sobe silene..ale kvuki dcerce jsem ti absolvovala
mas pravdu, neni to zivot. o zmenu se snazim jiz dele, ale zatim toho nejsem uplne schopna..
No fajn, tak bys mu mohla rict, ze pokud je pro nej svatba podminkou, aby pomohl dceram, tak tuhle pomoc nechces a nepotrebujes a byl by to pekny zaver tve vstricne konverzace smerem k nemu.
Co se tyce tech aktivit, promin, ale tohle fakt neni to, co jsem myslela. Keramika? Bezva! To je jedna hodka, maximalne dve tydne, v keramicke dilne. Plavani o prazdninach? No to dela s detmi 99% rodicu. Me slo spis o to, ze byste mohly kazdy den vecer spolecne jit delat neco skutecne aktivniho. Kolik je teda dceri? Jestli rekneme 5+,tak bych ji klidne otevrene rekla „kocicko, jsem tlusta a nechci byt, vadi mi to proto a proto, co kdybys mi pomohla a kazdy den pred veceri me prohnala venku?“
Presne neco takoveho jsem nedavno vysvetlovala detem (8 a 5let) na otazky proc si s nimi nedam normalni veceri a chroustam salat. Ja jsem uplne nesmyslne nabrala 20kg za 2 roky, co jsem se vratila z RD, ale vim to, nebojim se o tom mluvit a resit to. Jo, stydim se. Stydim se i vedle sve uzasne studovane stihle a vystylovane sestry, ale to me prave nakopava k tomu neco zmenit. Rezignace je cesta pro slabochy.
@krajta Když ono je mnohem jednodušší vidět vinu okolo, než si přiznat, že je to ve mně. Taky bych takového člověka nechtěla za kamarádku. Stojí to strašné síly a stejně je nakonec člověk špatný.