Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@inkakřivák píše:
@krajta Když ono je mnohem jednodušší vidět vinu okolo, než si přiznat, že je to ve mně. Taky bych takového člověka nechtěla za kamarádku. Stojí to strašné síly a stejně je nakonec člověk špatný.
Presne tak. Sebereflexe je hodne dulezita vec. A fakt je hodne pravdy na vete „jaky si to udelas, tskovy to mas“ - a to i kdyz ti osud naklada hnusy, ktere neovlivnis.
@unuděná @krajta hodit provaz? trochu silna slova, nemyslis? Ano, nemohu se odriznout, bydlime na druhem konci mesta..zak aspon tak.
Unudena:
Je v druhé tride. Chce to na zacatku strasnou silu, ale vim, ze se to vyplati. Ano, plavani v lete dela 99% rodicu, a? Pro me to bylo narocne, presto jsem do toho kvuli dcerce sla..a můžu ti rict, ze u rybnika krome me zadni tlustosi nebyli.
Presne, chce to rezim, pravidelnost. Zitra si koupim botasky, abych zacala
@Anonymní píše:
@unuděná @krajta hodit provaz? trochu silna slova, nemyslis? Ano, nemohu se odriznout, bydlime na druhem konci mesta..zak aspon tak.
Unudena:
Je v druhé tride. Chce to na zacatku strasnou silu, ale vim, ze se to vyplati. Ano, plavani v lete dela 99% rodicu, a? Pro me to bylo narocne, presto jsem do toho kvuli dcerce sla..a můžu ti rict, ze u rybnika krome me zadni tlustosi nebyli.
Presne, chce to rezim, pravidelnost. Zitra si koupim botasky, abych zacala
No hele, kdyz jdu v Praze do Podoli nebo Zlutych lazni, tak si prijdu zrala na kulku do hlavy za neesteticnost sveho tela
staci lepe vybirat. Kdyz vylezu k rybniku na chalupe, jsem tam pomalu za modelku
Jenze o tom to vazne neni. Spis jde o to, jak se citis, nez jak vypadas. Sama si poloz otazku-proc chces zhubnout a lepe vypadat? Pokud je odpoved jina, nez „abych se lepe citila, byla zdravejsi a mela vic energie venovat se dceri“, tak musis zacit opravdu intenzivne s tou psychoterapii. I kdybys 2× tydne jela do vedlejsiho mesta. S tim si sama nepomuzes.
@unuděná píše:
No hele, kdyz jdu v Praze do Podoli nebo Zlutych lazni, tak si prijdu zrala na kulku do hlavy za neesteticnost sveho tela![]()
staci lepe vybirat. Kdyz vylezu k rybniku na chalupe, jsem tam pomalu za modelku
Jenze o tom to vazne neni. Spis jde o to, jak se citis, nez jak vypadas. Sama si poloz otazku-proc chces zhubnout a lepe vypadat? Pokud je odpoved jina, nez „abych se lepe citila, byla zdravejsi a mela vic energie venovat se dceri“, tak musis zacit opravdu intenzivne s tou psychoterapii. I kdybys 2× tydne jela do vedlejsiho mesta. S tim si sama nepomuzes.
Kamkoliv přijdu, nikde nejsem nejtlustší mamina v okolí. Ani u řeky protékající nám u města. I u moře to bylo stejné. Ale v Žlutých jsem teda nebyla.
@Russet píše:
Kamkoliv přijdu, nikde nejsem nejtlustší mamina v okolí. Ani u řeky protékající nám u města. I u moře to bylo stejné. Ale v Žlutých jsem teda nebyla.
Tak ale nevis, jak moc jsi „tlusta“ v porovnani se zakladatelkou
jestli ma tolik kilo, co my dve dohromady, tak se ji to klidne stavat muze. Coz ale neznamena, ze by se z toho mela hroutit, samozrejme ![]()
@krajta píše:
Kdo chce hledá způsob, kdo nechce hledá důvod.Holka, tobě asi není pomoci. Od rodičů se nemůžeš odříznout, na světě existují jenom dvě psycholožky a kadeřnice s kosmetičkou nepracují v sobotu.
U nás takovým lidem jako jsi ty, říkáme ať si jdou hodit provaz, protože jim stejně nic nepomůže.
Souhlasím. a to takoví lidé ještě často mají tisíc důvodu proč ten provaz nemají a nemohou si ho pořídit. ![]()
I když se ti nechce, tak já bych na tu svatbu šla. Když nepůjdeš, budou z toho řeči, když půjdeš, tak řeči bude mít max. kriplovitý otec a tvoje hloupá matka ho nebude umět usadit. Chytrá žena to není, to je ti asi jasné, že? Dokonce ani nebrzdí otce, takže ti vlastně škodí svou hloupostí, leností a laxností.
Nicméně : sestra tě pozvala. Ty sama víš, zda pouze ze slušnosti a chce, abys raději nešla nebo chce, abys tam byla. Podle toho bych se zařídila.
Když bys na svatbu šla, tak na blbé řeči otce bych měla velmi strohou odpověď, jako aby zavřel svoji nevymáchanou sprostou tlamu aspoň v tento den a že by se měl stydět. Je to hlupák dělat takový zle kvůli nějakému kočáru, prostě ani nemůžu věřit, že to je možný.
Tu svatbu si užij a mimochodem se koná i proto, aby se tam lidi najedli. Takže já bych klidně odkývala, že mám v plánu sníst, co mi předloží. Že tam s tím jdu. A taky bych mu řekla, aby mi šel z cesty.
Po svatbě bych je totálně odřízla. TOTÁLNĚ. V družině bych je vymezila z možnosti styku, nesměli by dítě vyzvedávat. Styk pouze pod tvým dohledem. Při blbých kecech bych jim připomněla, že čekám na peníze. Prostě bych měla také blbé kecy. Aby přestali chodit a návštěvy naředili.
Ve skutečnosti si od nich potřebuješ oddychnout a změnit celý život.
Sestra není tvůj skutečný problém. To je spíše ten pocit, že ti to moc nevyšlo. Ale to můžeš změnit tím dbáním o životosprávu - viz příspěvky výše.
Dokonce si myslím, že sestře ani nezávidíš vzhled, spíš to, že ji mají rodiče zřejmě raději a dávají to znát. Působí ti to stres a od toho se také tloustne. Proto bys měla zdroje stresu odříznout a být sama pro sebe.
Skutečně málokterá zvládne platit hypotéku, poplatky s bytem a vše kolem. Takže zase tak nemožná nejsi.
Koho by to zajimalo, jak to dopadlo:
Na svatbu jsme s dcerkou jely, bylo to pekne.
Od svatby jsem otce zamerne nevidela, pozadala jsem mamku, at chodi k nam(zajedu pro ni).
Mezitim mela dcerka oslavu narozenin, kam jsem pozvala oba, prisla jen mamka.
No a nepřišla ani segra(udajne kvuli covidu).Ovšem na oslavu rodicu narozenin za 2 tydny sla. Me dcerce k narozkam ani nic nedala, ja ji k svatbe 2tis.
Od doby, co jsem se rozhodla (i diky vam) nelezt nikomu do zadku a nebavit se jen ze slusnosti, je mi daleko lip.
Díky
@Everyone To je smutne. Ale aspon vis, jak na tom vase vztahy jsou ![]()
@Anonymní píše:
P. S.U kadernice jsem nakonec pred svatbou byla.:)
Přečetla jsem si znova tvé příspěvky, abych si připomněla oč šlo. A upřímně Odstřihni se co nejvíc to půjde, omez kontakty. Dům (byt) klidně prodej i s hypotékou to jde. A kup si někde dál něco svého. Aby jsi byla co nejvíc a nejdál od nich.
Vem dcerku a choďte na dlouhé procházky, tobě to pomůže nejen zhubnout, ale i psychicky. Choď k psycholožce, najdi si levnou kadeřnici, kosmetičku, kup si pěknou pozitivní knihu (do soukromé zprávy ty mohu poslat jaké jsou fajn) Prostě cokoliv co ty psychicky pomůže nejen na těle, ale hlavně na duší ![]()
Byt mam na druhem konci mesta, hypo mam rok a pul..
mam super tchyni s tchanem, uz kvuli nim tu zustaneme..Aspon zatim. Ted je to s omezenim kontaktu fajn.
@cecetka
Ze neprisel na oslavu otec, upřímně- ulevilo se mi.
Ze nepřišla segra me trochu mrzelo.
Ale co uz.