Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím ty, kteří mi rádi poradí na otázku tohoto tématu
Chci rady od těch, kteří třeba měli svatbu v zahraničí- u moře, a kteří s tímto tématem mají něco společného a úmysl poradit mi
Přemýšlíme s polovičkou o svatbě v zahraničí, vím že existují agentury, které tohle zprostředkovávají ale spíš by bylo lepší mít v tom trošku větší přehled, co se týče recenzí, doporučení od někoho, rady od někoho co a jak a taky jak jste kdo byl třeba spokojen. Prosím i o adresy na agentury se kterýma jste byli, popř. máte zkušenosti. Moc děkuji za pomoc a těším se na milé lidičky, kteří mi v tom, doufám rádi pomohou
.
Jelikož jsem se o to jednu dobu též zajímala, mohu podat tuto informaci: svatba v zahraničí vyžaduje papírování.. Ale existují dvě země, se kterými máme nějakou smlouvu - díky které, když se tam vezmete, tak je svatba automaticky platná i u nás, tudíž žádné složitosti.. Jedná se o Seychely a Bora Bora.
@Amber_1977 Tolik toho papírování tedy neni, pokud není myšleno poslat oddávací list do Brna…
@Thomasita My jsme se brali na Mauriciu a můžu svatbu u moře jen a jen doporučit
Měli jsme to přes pana Waltera z Blue Marlin a bylo to naprosto bez jediné chybičky, vše zařídil, vyřídil a nám nezbývalo nic jiného než se tam vzít a obětovat půl dne tam k vyřízení ‚povolení‘ a setkání se s oddávajícím, aby jsme se domluvili na obřadu apod. Ovšem si zjistěte v jakých zemích je svatba platná i zde (pokud to chcete ofiko a ne tady pak jít na radnici), my původně chtěli Maledivy, ale tam by to bylo jen ‚jako‘, tak jsme zvolili Mauricius a dobře jsme udělali. Naprostá spokojenost!
Ahoj, my měli svatbu na Zakynthosu v Řecku přes www.svatbyvrecku.cz a byli jsme moc spokojení. Minimum starostí, domlouvali jsme svatbu 1,5 měsíce předem a stačilo to. Toho papírování vůbec není moc - jen po svatbě je to trošku déle čekáš na oddací list. Ale agentura to za tebe vyřídí.
Hezký den a vítám vás
, to vím, že někde ty svatby neplatí, ale na takovém místě to nechci, chci normálně platnou svatbu u moře, to bychom se rovnou mohli oddat tady a pak jet jen na svatební cestu.
@Kies no právě Mauricius mě lákal asi nejvíc. A jak jste to měli cenově pokud se mohu zeptat? A co jste měli v ceně vše?
@jannda No o svatbách v řecku jsem ani zatím nevěděla. A taky bych se chtěla zeptat, jak jste to měli cenově a co bylo v ceně? ![]()
Ahoj,
my se s manželem brali na Mauriciu, hotel Le Victoria, paráda, můžu jen doporučit.
CK Fischer, svatby myslím teda nemají ve standardní nabídce, ale Mauricius obecně ano a to stačí, vesměs každý hotel tam nabízí svatební balíček, takže ho tam cestovka jednoduše poptá a hotovo.
Cena cca 100.000,– dovolená (cca 14 dnů) a 20.000,– svatební balíček (líčení, účes, dort, kytka, svědci, taxi k vyřízení formalit s průvodcem, výzdoba místa, večeře, fotograf…)
No neměnila bych!
Kdybys chtěla vědět víc, tak napiš, pošlu Ti soukromě i fotky.
Bylo to na 11 dní a platili jsme necelých 150.000,– ovšem za cenu jednoho z nejlepších hotelů na Mauriciu, na jihu (ne na severu). Hotel Shandrani Resort a Spa. Co do toho patřilo přikládám ve fotce, pokud se nezobrazí, písni… Pošlu nějak do SZ
@anonymní Ahoj,díky za info…taky bych se vás chtěla zeptat, jestli jste tam měli nějaké svědky nebo i někoho z rodiny? A navíc, máme malého prcka tak bychom samozřejmě jeli s ním…jestli nevíte jak se tohle řeší a jak je to pak s cenou? Pokud bychom tam byli my tři a pak ještě rodiče a sourozenci…Někde jsem četla, že se to dá udělat i pro xxx lidí, kolik si kdo řekne, že to zařídí, ale jestli zařídí individuálně i pro ostatní pobyt a letenky!!!
Tak my jsme to měli na Zakynthosu o něco levnější
. Pobyt pro nás 2 a svědky na 8 dnů s polopenzí (**** hotel) stál něco přes 70.000,–, svatební balíček základní asi 15.000,–, pak jsme si přiobjednali kameramana (10.000,–), kytici pro mě (asi 2.000,–), sekt a kadeřnici. Myslím, že se vším všudy nás to vyšlo podobně jako velká svatba v ČR ![]()
@Thomasita my jsme s sebou v Řecku měli jen 2 svědky = sourozence. Hostinu pro rodiče jsme udělali v ČR.
Ahoj, já se taky přidám ke sbírání rad pro svatbu v zahraničí.
Hodně přemýšlíme o Mauriciu, máme problémy v rodině, takže tohle je nejjednodušší řešení ![]()
Chci se zeptat, nevíte jak to je s mimčem? Mám holčičku 25.4.2012. Zda-li ji tam vzít sebou nebo ji nechat tady u prarodičů. Plánujem to na květen - červen. Ale zatím kojím. Ten 12ti hodinový let a tropy mě od toho odrazují, ale zase nevím, jestli beze mě týden vydrží, a já bez ní
![]()
Moc děkuji ![]()
No finančně ještě pořádně nevím jak se budem moct pohybovat, protože celou ji nebudem platit my ale i rodiče takže to musím vše zjistit taky.
A taky pak pokud bychom chtěli tuhle svatbu, mi bylo už několikrát řečeno: a co babička s dědou? Ty to teda bude hodně mrzet, a že na ně nějak kašlu atd…jenže jsem říkala, že to je prostě náš den a dělat svatbu jinak kvůli někomu jinému, i když je mám moc ráda a taky by mě to mrzelo, ale vím, že oni nikam nepoletí ani náhodou. Ale rodiče bych tam chtěla teda, u těch by problém nebyl, spíš ten čas skloubit dohromady, protože jsme rozházení většinu času každý jinde.
@bejinka ahoj, vítám tě tady taky..No s 9 měsíčním bych já možná jela…opravdu bych zvážila zemi a potom samozřejmě hodně hotely, stravu atd..Já mám 15m. prcka a taky už jsme chtěli jet dřív na dovolenou, ale před pár dny mě dost odradilo v TV, že dost malých dětí od náš z ČR tam zemřelo, že tam něco chytly…ono někdo jezdí s úplně maličkým, to bych ale nejela…ty děti nejsou ještě pořádně očkovány atd a to bych si v životě neodpustila
No my jsme přemýšleli o Mauriciu, což je v indickém oceánu východně od Madagaskaru a let tam trvá, jestli se nemýlím cca 6,5 hodiny, což taky není úplně nejmíň…ale až to bude aktuálnější, proberu to i s doktorkou a vše kolem taky hlavně kvůli malému a teprve podle toho se rozhodnem.
Jedna z vás mi tu psala o svatbě v Řecku, což by už bylo lepší pro ty malé si myslím. No a já bych bez něj teda nejela a nechtěla svatbu.Je to krásné tam mít prcka, nám by už uměl podat i prstýnky
Ale co člověk, to názor, někdo takhle jezdí bez dětí a prarodiče hlídají. Je to čistě jen na vás ![]()
Osobne s takto malym ditetem bych tam nejela, nejde o nemoci nebo vodu, ale je tam fakt hrozny vedro.
Let na Mauricius trva cca 12 hodin, plus minus.
Jinak neumim si predstavit mit na libankach rodice… To bych udelala svatbu doma.
Tam je to prave o te romantice ve dvou. A my to meli jeste natajno ![]()
Svedky jsme si sebou taky nevezly, odsvedcili nam to dve holky z hoteloveho personalu - koordinatorky te svatby, s tim se pocita automaticky, je to v cene, i kdyz je pry slusnost jim neco strcit do kapsy
uz si nepamatuju kolik jsme jim dali.
Ale pokud chces vzit rodinu, proc ne, zaridit jde vsechno. Pokud jsou penize ![]()
Aha, tak to jsem nějak našla na netu blbě dobu letu
Tak 12h je poměrně dost no, ale tak my bychom to zvládli myslím, plánujem to až tak na začátek příštího roku nejdřív asi, což bude mít prcek už přes 2 roky, takže bychom to zvládli. No ale docela kvůli němu přemýšlím o tom Řecku, tam jsou taky krásná místa. A já zase jsem hodně rodinný typ, a tohle by byla svatba a ne líbánky, a na té bych chtěla aspoň rodiče a bráchu na líbánky bychom pak jeli ještě jednou a to už sami ve třech ![]()
Ten let se dal, ale s tak malym miminem je to asi narocny… Ikdyz v nassem letadle leteli rovnou dve… I si neumim predstavit tu ‚svatbu‘ ve dvou s miminem a celkovy pobyt + veskere zarizovani tam jinak nez ‚v klidu‘ ve dvou, ale zase chapu a jsem zastance dite doma nenechavat! Jinak pokud Vas tam chce jet vic, to mi zas blby neprijde, melo to tam takhle vicero lidi, ale my jeli cilene za ‚samotou‘, ikdyz nasi mi tam chybeli, ale kvuli tchyni padla volba prave ‚odjet‘… Po navratu jsme tu udelali rautik pro par nejblizsich a i na ten jsme se meli vykaslat, ikdyz… Vsem (krom tchyne) se to moc libilo a bylo to fajn ![]()