Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zajdi na gyn. pohotovost v nedeli, klidne do te nemocnice, kde mas rodit… nejcasteji svedeni byvaji kvasinky. streptokok se resi antb u porodu
zajdi za dr pro jistotu a hlavne klid, uzivej posledni dny s briskem, drzim palce at je lepe!
Kdyby to byl streptokok tak by jsi to věděla však ti museli dělat Stěr…
@Anonymní píše:
Ahoj, moc prosim o radu. Jsem uplne na konci tehotenstvi, za 2 dny mam termin porodu. Pred tydnem a pul po ambulantnim vysetreni v tehotenske poradne v porodnici me zacala svedit pochva. Muj gynekolog mi na to doporucil boraxove globule. Po prvnim dni uzivani se mi sice trochu ulevilo, ale pak se to vratilo i pres uzivani globuli. Dnes uz je to 5. den a vyrazne zlepseni nemam. Mam strach, ze se neco nestihne prelecit driv nez se rozjede porodK tomu nevim na koho a kdy se obratit, jelikoz dnes je nedele a gybekolog mne patek napsal doporuceni do porodnice (protoze uz mam termin). Nikdy jsem na svedeni netrpela a krome toho vystereni to z niceho jineho ani nemuzu mit. Na netu jsem se docetla i o hruzach, ze krome beznych kvasinek to muze byt i streptokokk, ktery je velmi nebezpecny pro plod behem porodu
Anonym snad pochopitelny.
ZVipek si do té porodnice kam máš jít a zeptej se jich.. bylo by dobré to prelecit co nejdříve..
Záleží jak moc to máš jestli to vydržíš do zítra nebo ne
Já měla problém s nějakou kombinací kvasinek a celé těhotenství. Ke konci mi taky doporučil boraxové globule a oplachovat něčímsi - nepomohlo vůbec nic, tak jsem se naštvala a trvala na něčem silnějším. Na poslední kontrole na gyndě mi doktor předepsal polygynax (antibiotika) na 6 nocí a díky bohu se to přeléčilo a teď už nemám problém.
Takže si třeba na gyndu zavolej jestli by ti nenapsali něco silnějšího, aby ses před porodem přeléčila. Nejsem gynekolog a tak nevím jestli by ti polygynax pomohl, ale třeba jo.
Nechci tě děsit, ale četla jsem, že kvasinky a pod můžou způsobit horší potrhání u porodu. Takže bych to řešila fakt akutně.
@Anonymní píše:
Jo, GBS mam negativni, ale ten mi prece delali jeste driv nez to svedeni zacalo.
@llidaDekuji, asi presne tak to udelam.
Podle mě máš nějaký kvasinky v tehu běžné.. Kdyztak si zajdi k dr. A uvidíš něco ti na to napíše.
Ja se trapila cele tehotenstvi, nejake globule jsem mela asi 3×, vzdy ulrva na par dni a pak znovu. Asi mesic pred terminem uz jsem byla fakt na nervy, abych se toho stihla zbavit pred porodem a na doporuceni tady v diskuzich jsem koupila rakytnikove tuhe mydlo u HB kosmetika z mrtveho more (je to v Praze na Hradcanske). Opravdu jsem za tyden pouzivani mela klid a uz se to nevratilo. Takze to bych si poridila jako doplnkovou lecbu co nejdriv ![]()
Ahoj, klidně si kup v lékárně clotrimazol 3 vaginální tablety nebo Candibene, Canesten, je to vše stejná účinná látka. Můžou i těhotné. Brala jsem v každém těhotenství. Je to na kvasinky, ale funguje i na některé typy bakterií. Vždy pomohlo. Seženeš v každé lékárně.
Ahoj, moc prosim o radu. Jsem uplne na konci tehotenstvi, za 2 dny mam termin porodu. Pred tydnem a pul po ambulantnim vysetreni v tehotenske poradne v porodnici me zacala svedit pochva. Muj gynekolog mi na to doporucil boraxove globule. Po prvnim dni uzivani se mi sice trochu ulevilo, ale pak se to vratilo i pres uzivani globuli. Dnes uz je to 5. den a vyrazne zlepseni nemam. Mam strach, ze se neco nestihne prelecit driv nez se rozjede porod
K tomu nevim na koho a kdy se obratit, jelikoz dnes je nedele a gybekolog mne patek napsal doporuceni do porodnice (protoze uz mam termin). Nikdy jsem na svedeni netrpela a krome toho vystereni to z niceho jineho ani nemuzu mit. Na netu jsem se docetla i o hruzach, ze krome beznych kvasinek to muze byt i streptokokk, ktery je velmi nebezpecny pro plod behem porodu 
Anonym snad pochopitelny.