Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte maminky potřebovala bych poradit.
Malé je 15 měsíců a začaly ji svědit ouška-víc pravé.Často si jej škrábe a pořád mi podává vatové tamponky ať ji poškrabkám ![]()
Nesvědí to úplně vevnitř ucha jen na tom místě co jde vidět(nevím jak to jinak napsat)a má to hodně suché-někdy se ji udělají takové suché šupinky-čím bych to mohla „namazat“?A může to souviset že má slabší atop.ekzém?Ale nevypadá to jako ekzém co má jinka na tělíčku.
Děkuju ![]()
Běž s ní na ORL. Na to žádanku nepotřebuješ a oni ti poradí. Může to být i nějaká kvasinka nebo mykoza.
Mně na to poradila ušní kápnout do ucha nějaký dětský olejíček či přímo to místo natřít.
To mívám také - ale na okraji ucha ( na plachtě
), když zjistít ,že se pořád drbu a zkontroluji to, hned vidím, že to tam mám vysušené..Sanžím se to potom promazávat.. ![]()
Tak my to měly taky, když bylo malé asi 7 měsíců, byly jsme na ORL, doktor nám řekl, že to bývá normální, že mají ty ouška citlivější, napsal nám na to lipobasi a mazat 2× denně, teď je malé rok a ouška ještě občas tou lipobasi namažu nebo jen krémem kterým mažu tělíčko, taky občas použiju Excipial Lipolotio.
děkuju za rady.vyzkouším mazání a když to nepomůže zajdem k doktorovi.