Zahlenění + zánět střednícho ucha

3011
25.3.11 11:37

Zahlenění + zánět střednícho ucha

Syn je stále zahleněný, během 1,5 měsíce má již 2 antibiotika :cert: , do toho ještě zánět středního ucha s pícháním /během 3 měsíců podruhé/ :cry:

Proto bych ráda znala Váš názor na 2 oblasti:

1. píchání uší - slyšela jsem názor, že to vůbec pro děti není dobré /nemluvě o častých anitibiotikách/, že potom budou mít v dospělosti problémy se sluchem :nevim: . Jinde mi dopručuli místo píchání ošetření laserem. Údajně existují nějaké kapky na prevenci zánětu středního ucha :nevim:
Máte některá zkušenosti :?: Budu ráda za Váš názor.

2. Časte zahlenění dítěte - mám dojem, že různé kapky a sirupy vůbec nezabírají, naposledy předepsaný Ventolin také nezabral, syn je v kuse zahleněný, snaží se odplivovat, ale když zakašle slyším jak to v něm chrčí.
Včera jsem mu na večer na doporučení známé dala na prsy mikroten.sáček potřený másle a zakryla plenou, během cca hodiny se vyzvracel, což mu jistě ulevilo, protože hleny šly ven. Ale pořád ještě slyším, že „chrčí“, tak nevím, jestli večer zkusit znovu :?:
Máte rady co na odhlenění, kromě kapek a sirupů :?:
Díky moc. Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44194
25.3.11 12:03

No, já si zase myslím, že píchání uší je daleko méně nebezpečné než nechat zánět spontánně prasknout. Jizva po prasknutí je větší, může to poškodit bubínek. Moje dcerka má ouško píchnuté jedno, zánět středního ucha měla asi třikrát. Jednou měla jen kapky do uší, podruhé ATB a potřetí bylo nutné píchnout. Náš ORL lékař nepíchá automaticky a já mu věřím.

Co se týče stálého zahlenění, tyto potíže má pětiletý syn, zjistili mu na ORL zvětšenou nosní mandli, v květnu jdeme vyndávat. Taky se dusí, kašle, jakoby pořád potahuje hledny. Plíce má čisté, výsledky testů na alergie negativní. Tak snad pomůže vyndání té mandle a nezpůsobí mu to třeba častou nemocnost. Protože nemocný jako tak nebyl rok - když nepočítám rýmy a jednodenní virozy, které jsme u dr. neřešili.
Léků a sirupů měl hodně, nepomohlo nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44194
25.3.11 12:06

Jo a jinak moje sestra má trvalé následky po nedoléčeném zánětu středního ucha - srůsty v uchu, operace, zbytky sluchu. Na záněty středního ucha trpěla, dr. si myslí, že byl některý špatně doléčený už v dětství a potom později, v pubertě, jí ucho „teklo“ a zalehlo z toho, že se nedoléčený zánět ozval, ona otálela jít k lékaři a dopadlo to takto. Já bych byla opatrná na ty alternativní metody „nepíchat, žádné ATB, stačí Otobacit“. Někdy stačí, ale někdy ne.Odborník by to měl poznat.
Pro mě jsou v oblastech zdraví názory na emiminu jen „pomocnou rukou“, nic víc. Věřím lékařům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
25.3.11 12:13
Jana206 píše: …Co se týče stálého zahlenění, tyto potíže má pětiletý syn, zjistili mu na ORL zvětšenou nosní mandli, v květnu jdeme vyndávat. Taky se dusí, kašle, jakoby pořád potahuje hledny. Plíce má čisté, výsledky testů na alergie negativní. Tak snad pomůže vyndání té mandle a nezpůsobí mu to třeba častou nemocnost. Protože nemocný jako tak nebyl rok - když nepočítám rýmy a jednodenní virozy, které jsme u dr. neřešili.
Léků a sirupů měl hodně, nepomohlo nic.

Jani, nosní mandli jsme byli vyndávat vloni v květnu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44194
25.3.11 12:16

Katri, a nemohla zase dorůst?
I když jsem byla ujištěna naším lékařem, že se to dnes stává málokdy, protože za nás se to trhalo jen v lokální anestezii, dítě s sebou šilo a výrůstky po ní tam zůstaly. Dnes se to dělá v celkové anestezii, dítě je vklidu a vytrhne se celá..Ale to by na ORL poznali.
Snad to u nás pomůže, trochu se děsím toho, kdyby ne :mrgreen:
Já jsem byla jako malá mandli trhat dvakrát.

Co se týče častých ATB, dvakrát po sobě ještě není považováno za časté. Co další vyšetření, výtěry z krku,nosu, krevní testy, máte vyřešené?Může tam mít nějaký bacil, který záněty neustále způsobuje dokola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
25.3.11 12:20

my se akorát chystáme zajet pro sichr přd víkendem na orl. Loni od února do července záněty nejdřív po měsíci, ke konci už po týdnu…

V srpnu vykuchali mandle, rovnou laserem otevřeli uši a vyčistili. Pak několik měsíců klid do neštovic. Po nich zas dva, druhej byl dost hustej.

V únoru byla znovu na vyčištění v narkoze, zatim nechcem trubičky.

No a teď se nám zdá, že Otobacid nezabírá, takže jedem pro sichr

Jsem pro píchání, pokud je to bezpodmínečně nutné. ATB podle stavu

Máme dost, no…co budu povídat…akorát holka už nemá ani ty rýmy. Vůbec.

Preventivně nám nezabíralo nic. Po neštovicích holce alergolog naordinoval injekce Gamaglobulinu na imunitu a my doufáme. Pokud má zánět znovu, opět jí asi objednám na vyčištění v narkoze. Protože bych řekla, že jakmile se jí udělá jeden zánět, zůstane jí tam ložisko a jede to. A nikdy jí při běžné kontrole nevyčistí tak dokonale, jak když „spí“. Protože se rve. A to jí u posledního zánětu odsávali nakonec uši v nemocnici a tam jim to trvalo 15minut a stejně to pořád teklo…(jakože na obvodu se s tim moc necrcali)

Radu nemam :(

Dostala jsem doporučeno kapat z listu Aloe, tak až budem mít zkusíme. Nebo prej Alpu.

Ale mam pocit, že to vyřeší jen akt. zánět, ale ne tu podstatu (která nevíme, kde je - mandle pryč, uši čištěný, prevenar naočkovanej - máme to z 99% bakteriální)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
25.3.11 12:20

Jani, podle Dr. je jeho častá nemocnost způsobená tím, že začal v září chodit do školky.
Prakticky je od září týden ve školce týden nemocný. Podle ní se to časem upraví a organizmus si zvykne :nevim:

Krevní tesy, výtěry atd. máme v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14771
25.3.11 12:31

jen k tomu prevenaru,tam je prý jen jeden druh který způsobuje zánět středouší,ale jsou pak ještě dva typy bakterií,které v sobě to očkování nemá,ptala jsem se dr.na orl jestli to nechat píchnout.my máme zánět podruhé :-? držím palce at je s nemocností brzy klid.malý si to taky nosí ze školky :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14771
25.3.11 12:34

jinak na to zahlenění mám taky pocit že sirupy nic moc,nám ale zabírá tymiánová mast od justu a nebo mucoplant,obojí natírám na hrudníček a krk malého

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
25.3.11 12:51

Ahoj, našeho mladšího 3.letého taky často trápí zánět středouší- již asi 10× každé ouško- máme zkušenost s pícháním i prasknutím- píchání se lépe hojí a dříve se prckům uleví. Jinak ATB dává náš doktor minimálně- to už musí být, že se to nelepší.
A poradil nám, protože s tím máme trápení každou chvíli, tak pokud je to ouško JEN podrážděné třeba rýmou, nebo nafoukáním, máme zkusit ten Otobacid, nebo pár kapek studené slivovice přímo do bolavého ouška. Na chvíli to poleví, ale pokud se bolest vrátí, máme jet na ORL.
No a s tím stálým zahleněním- prošli jsme UZ- zjistili mu reflux- žaludeční šťávy vybíhají do plic a tam je dráždí a ty se zahleňují.
Dále nás čeká opětovná prohlídka nosní mandle- ta by to prý taky mohla být.
A co s tím dělám?- snažím se na noc nedávat potraviny, které zahleňují (hlavně se mi vyplatilo vynechat mléční výrobky), má hodně podloženou hlavu a taky míčkujeme. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
25.3.11 12:55

ahojky,
nam doma mama takovy zabal take delala, jen misto masla davala olej.
mam stejny problem s dcerou, porad se ji vraci kasel a je zahlenena, 3-4 tydny to tak nejak jde a pak vse znova, sirupy nezabiraji.
ted zacal chrcet i muj mladsi (1 mesic) a vubec nevim, co s nim. byli jsme u doktora - pry bronchitida, ale nic nam nedal :cert: . zijeme v Anglii a tady tak resi snad vse, nikdy nic nedaji, vse se samo spravi 8-o :roll: :cert:
zrovna jsem premyslela, cim nam mama ty prsa mazala, tak diky za pripomenuti :kytka: .
budu moc zada, kdyz se dozvim jeste jinou „babskou“ radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
25.3.11 13:01

Já zrovna auktuálně řeším zahlenění, sice u sebe, ale to je snad jedno. Jsem zahleněná až běda, včera jsem konečně začala pokašlávat. Od firmy JUST mam olejíček 31 bylin. Potřela jsem si hrudník a za hodinu už jsem vykašlávala. Je hodně silný, takže u dětí opatrně, ja se potřu důkladně, u dětí bych jen pokapala. Ale nedám na něj dopustit!! Jak mám rýmu, natírám si čelo, krk. Nemůžu používat nosní kapky, takže tohle jediné mi uvolní nos. A na ten hrudník je rovněž účinné.
Jen se to kupuje u prodejců firmy JUST.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14771
25.3.11 13:26

Alen ale dá se koupit i přes mmb,já tak koupila od jedné maminky :palec: jinak taky z justu nikoho v okolí neznám,ještě že je ten internet :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14771
25.3.11 13:27

a pro ty děti si myslím že stačí ten tymián mast.není to tak brutál silné,ale taky jsme s tím spokojení :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
26.3.11 22:10

Na odhlenění je výborný LOTUS KOŘEN (čínská medicína), dá se koupit na internetu nebo ve zdravé výživě, vaří se z něj čaj. :palec: Ničím jiným se mi nepodařilo děti odhlenit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí