Svěření malé do péče po rozchodu s přítelem

5
1.9.13 12:58

Svěření malé do péče.

Dobrý den.
Obracím se na vás, kteří máte zkušenost nebo aspon víte.
Je mi 19 let, a mám roční dcerku. Měli jsme svuj byt s přítelem také 19.Ale bohužel jsme se rozešly a přítel mi vyhrožuje že mi dcerku veme a že to dá na soud.
Dceru stále kojím. Momentálně žiji u maminky která má velký prostorný byt. Takže malá má všechna socialní opatření. Přitel nepracuje, ani nikdo z jeho rodiču. Malou jsem mu nezakázala vydat má povolený přistup, jen se mu nechce jelikož od něj bydlím cca 100km…a chce abych mu dceru vozila do Prahy za ním.
Prosím o radu zda bude soud přikládat mě nějaká prava a zda mužu urcit kdy ji muže videt, a kolik mi bude platit. Nejsem sním měsic a pul a dcerce neposlal ani desetník. Prosim moc o radu…děkuji vám :-))) :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24320
1.9.13 13:02

Mas ji ve sve peci?? Pokud ne tak bych vyresila tohle.Pote zazadat o alimenty.Ale bohuzel nevim jak to chodi jestli das navrh kolik chces nebo jak to je.Jo a mas narok i na alimenty na sebe do 2let ditete.
A za dalsi se neboj nevezme ti ji kor kdyz ma takove podminky jake ma. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
1.9.13 13:03

Jestli nepracuje on ani jeho rodiče, tak bych se vůbec nestresovala tím, že by ti ji mohl sebrat ;) Pokud je zapsaný v RL, požádej soud o alimenty a jestliže je líný si za dcerou přijet je jen jeho problém, ty nejsi povinna mu dceru vozit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
1.9.13 13:05

Aha, tak to děkuji za radu..Mám z toho docela deprese protože oni jsou schopný všeho…hlavne bych si nepřala aby sni byl bez me pritomnosti kdyz ji bude nastevovat…To mě nejvic drásá…Malou mám samozřejmě v péči už od te doby co se narodila..Otec nebyl napsán ani v rodném listu…ale pak jsem ho tam zapsala..Takže by měl platit i mě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
1.9.13 13:05

Taky mi je 19 a nechtěla bych být v tvojí situaci, ale jak čtu tak je to tak asi lepší. Bych hned zažadala o svěření do péče a alimenty. Myslím že alimenty udává soud podle toho kolik bere peněz akde pracuje apd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
1.9.13 13:06

Jo taky si to myslím…A také mu to říkam stale dokola..ale on na mě hraje že má znamosti na soudu a že udela cokoliv :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
1.9.13 13:08

Ale velký řeči a skutek utek.. :)..vůbec se nestresuj, nepracuje, nejezdí za ní a chtěl by jí do péče?..trošku zajímavej člověk..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
1.9.13 13:09

Že taky si říkám…oduvodnuje to tím že nebude jezdt za malou takovou dalku na hodinku a pak ji zas nechá odejít… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
1.9.13 13:10

Pritel si o dceru samozrejme soudne zazadat muze, byt tebou, tak necekam a zazadam o ni rychle sama. Muzes si rict i o konkretni vysi alimentu, ale je na soudu, aby zvazil, jestli je to adekvatni castka (tedy pokud expritel nebude s vysi alimentu souhlasit) u soudu se bude resit i misto predani/navstev male.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
1.9.13 13:15
@Paris269 píše:
Jo taky si to myslím…A také mu to říkam stale dokola..ale on na mě hraje že má znamosti na soudu a že udela cokoliv :,(

Nestresuj se. Opravdu ver mi.On jenom kope kolem sebe. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
1.9.13 13:20

Jo tomu všemu rozumím ale spíš mě zajíma, to že nechci aby s malou byl o samotě…aby si jí bral sam…a ja byla třeba doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14777
1.9.13 13:22

Určitě si zažádej o svěření do péče a pokud je otec v rodném listu, tak nech na soudu ať určí výši výživného, a ty nejsi povinná malou vozit jemu, pokud ji chce, tak ať si pro ni dojede a taky musí brát ohled na to že kojíš. Ale pochybuji, že když nedělá a ani jeho rodiče, tak nemaj šanci malou získat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14777
1.9.13 13:23
@Paris269 píše:
Jo tomu všemu rozumím ale spíš mě zajíma, to že nechci aby s malou byl o samotě…aby si jí bral sam…a ja byla třeba doma.

můžeš podat návrh i ohledně věku dítěte, že chceš aby se stýkal s dcerou pod tvým dohledem, tak to má moje kamarádka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
1.9.13 13:24

@Paris269 Dej na soud žádost o svěření do péče a vyměření výživného. Dává se to dohromady. Soud malé dítě téměř jistě svěří matce, i kdyby si on taky požádal. Styk záleží na vaší dohodě, ale nepočítej s tím, že by ji nemohl vídat o samotě. Většinou si otec dítě vyzvedává v jeho místě bydliště, pokud vy se nedohodnete jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
1.9.13 13:25

@magda82 Pochybuju, že pokud otec není nějaká fetka, že by soud přistoupil na to, aby měl otec dítě jen pod dohledem matky. I když ještě kojí. Běžné je pro takové dítě styk cca 4 hodiny sám. Jedině, kdyby se tak otec a matka domluvili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí