Svíčková na smetaně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
59396
3.1.21 00:18

@Dandie22 žádné náhražky. Já měla hodně masa tak stačí zalít vodou. Maso udělá své ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
557
3.1.21 00:21

@Markéta80 Uvidime, zase nebudu delat kýbl, tak by stava z masa, ktery pustí mohla stačit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
3.1.21 00:38

@Dandie22 Dělám podle Kuchařky pro dceru taky, jen neprotýkám. Mám vždycky v mrazáku vývar, když dělám odkládám si do menších i větších mističek: dávám do omáček, šťáv na maso (moc neřeším, jestli to je hovězí nebo drůbeží) - ale jde to i s vodou.

Já teda na rozdíl do toho receptu z Kuchařky dělám to maso na málo třeba šest hodin v troubě, a úplně se rozsýpá (jen je potřeba mít na krájení fakt ostrý nůž :mrgreen: ). Je to výhoda: dám to tam a prostě na nic nemyslím, a pustí to krásně šťávu a hezky se to spojí s tou zeleninou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
3.1.21 02:37

Delam ji casto, vyzkousela jsem leccos a za nejlepsi recept povazuju taky ten od Florentyny. Krome protykani spekem, nemame ho tam radi. Zalivam normalne vodou, ona sama uvadi, radeji vodu kdyz neni vyvar, zadne nahrazky. Pecu na nizsi teplotu a delsi dobu, maso je vzdycky mekke, ono stejne hodne zalezi i na kvalite masa. Ale chutove je to nejlepsi omacka jakou jsem delala. Vcera jsem podle ni delala 13hodin kachnu a minuly tyden veprovou peceni a opet vyborne. Ja na Florentynu nedam dopustit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59396
3.1.21 10:03

@Dandie22 já měla 2,5kg masa takže jsem vše násobila 3× :mrgreen:. Nepoužívám nikde vývar kde se dává maso ;) @Slečna Ferka taky jsme jí dělala v troubě 6h na 100 :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116182
3.1.21 10:52

Já taky při přípravě svíčkové nepoužívám vývar, je tam to maso, takže stačí voda. A nechápu že někdo dává do svíčkové jíšku? Vždyť ta zelenina to zahustí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
557
4.1.21 00:17

Diky za rady. Pokus se povedl, byla vyborna. Se smetanou a boruvkama misto brusinek :lol:
Jen maso se mi trochu vysusilo, ale chutove bylo vyborne.
Priste to bude lepší, aspoň vim, ze to není věda :D
Jinak, nezahustovala jsem, zelenina se o to postarala sama :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15332
4.1.21 00:22
@dlouha píše:
Maso si zatáhneš na pánvi, já měla nachystanou čerstvou nastrouhanou zeleninu, tu jsem na výpeku osmahla, zasypala cukrem a tak nějak nechala zkaramelizovat. Přidala jsem odpočinuté maso a zalila vodou. Pak koření, sůl, hořčici trochu, oloupaný celý citron na kolečka, zaklapnout v tlakovém hrnci a vařit. Mrkni na kluky v akci. Já spojila tak nějak dva recepty jejich a od babičky. Propasírovala jsem zeleninu a pak projela ještě ponorným mixérem. Zalila smetanou a dosolila dle chuti. Byla vynikající. Dělala jsem jí mockrát ale nikdy to nebylo ono. Až teď konečně se povedla.

Ano tak to má být. Nejlepe den předem naložit zatáhnutý jeste do te zeleniny :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1019
4.1.21 06:13
@Markéta80 píše:
@Dandie22 dělala jsem dle tohoto receptu a luxusní :palec: https://www.kucharkaprodceru.cz/…tane-recept/ je to tam hezky napsané včetně obrázků :palec:

Přesně tak, jinou již nedělám :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport