Jak vypadá svrab?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
10.10.13 16:17

Svrab v těhotenství

Ahoj holky, je to pro mě trošku citlvé, před chvilkou mi volal manžel, že v práci chytil svrab(kontrolují pochybný existence ve vlacích taky asi z toho), má to potvrzené od kožní, ale já se chci zeptat co na to můžu, když končím první trimestr? Já se drbu jen trošku, myslím, si že u mě to teprve začíná, tak bych ráda začla s léčbou včas ;)
Je mi jasný, že prádlo věci vyperem, budeme často měnit apod.
Opravdu na to nic není, teda nic co by bezpečně mohla těhule? tu sirnou mast přinese manžel, kožařka mu řekla, že yb se to nemělo v těhu ale když není jiná možnost tak se prej mám namazat taky..jsem z toho pěkně na rozpacích :roll: :roll:
Prosím o zachování anonymity..nechci aby si o mně každý myslel, že jsme nějaký špindíry, chodí sem dost známých!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.1.15 22:51

Dnes viselo ve skolce, ze tam maji pripad svrabu. Nemam tuseni, jestli to dcera chytila. Ale zajimalo by me, zda se s tim da ted neco delat preventivne? Treba ta sirna koupel?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.1.15 07:22

Preventivne na svrab nic nepusobi. Mela jsem jej 3× z prace u senioru.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.1.15 08:28

A tech x tydnu nez to vypukne se v tele deje co? To se tam ty potvory mnozi? A je to nakazlivy uz pred vypuknutim svedeni a vyrazky?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.1.15 08:48
@Anonymní píše:
A tech x tydnu nez to vypukne se v tele deje co? To se tam ty potvory mnozi? A je to nakazlivy uz pred vypuknutim svedeni a vyrazky?

Je to nakazlive az to propukne a zakozka svrabova zacne delat chodbicky mezi dvema pupinky. Dneska uz jsme tak cistotni, ze i svrab je zmutovany a nekdy se neprojevi jako klasicka dvojtecka s chodbickou, ale muze to byt jen vysev pupinku.
Inkubacni doba je cca 2 az 3 tydny.
A nyni se s tim da udelat max to, ze budete kazdy pouzivat svuj rucnik a sve pradlo, nebrat dite do postele, aby se to pak nenamnozilo u vsech. I na sedacku si dat treba kazdy svuj prehoz ci deku atd. Nicim jinym to nezachranis. To, ze ma ve skolce svrab neznamena, ze to prcek chytil. Musel by pouzivat jedno obleceni s postizenym nebo stejny rucnik ci lozni pradlo. Mozna nakaza by byla i pres textilni hracky a hraci koberec :think:.
Dnes uz se tak moc sirne masti nepouzivaji, nevim tedy jak je to u deti, ale ja mela Infectoscab a maze se to jednorazove pri vyskytu onemocneni. Nastesti je to jednorazove jelikoz drive sirne mazani se muselo po tydnu opakovat. Samozrejme pak musis udelat i cistku doma. Veskere textilie, koberce, matrace atd…co jde vyvarit, co nejde postrikat spreji na lezouci hmyz a nejlepe zabalit do cernych pytlu a na noc na mraz.
Chtela jsem se tehdy premazat preventivne, ale bohuzel tak ty masti na svrab nepusobi. :zed: Ja to mela od senioru v duchodaku a jeden se nepremazal poctive a tak jsme si ti vsichni predavali stale dokola. Bylo to silene.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.2.15 21:41

nemocnice

Mají povinnost nemocnice člověka se svrabem hospitalizovat na infekční, když nemá možnost se izolovaně léčit v domácím prostředí?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.11.15 13:19

Da se sirovou mast koupit volne v lekarne?

• Citovat
  • Upravit
5
14.1.16 21:34

T brdo mala ma 6let, zacla se taky skrabat a dneska nam oznamili ze ma svrab, no cumela jsem na doktorku a premyslim kde jsme to mohli chytit, doma nemame zadny bordel nebo spinu..babickama morce..o jsem z toho spatna. bezdomovci fetaci takove starosti nemaji, vsem co to potka pevne nervy a uz nikdy zadnej svrab!!!"

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.2.17 11:55

Dobrý den,
asi před třemi nedělemi jsem zjistila, že jsem někde chytla svrab, kůže svědila a měla jsem po sobě pupínky, tak jsem zašela ke kožní a napsala mi infectoscab, tak jsem ho aplikovala, vše vyprala vyžehlila co šlo nechala vymrznout, vše setřela přípravkem na viry a roztoče. Bohužel pupínky se mi dělali znovu, tak mi kožní napsala znovu infectoscab a opět jsem se namazala a opět pupínky, tak jsem ještě zkusila syrnou mast, bohužel kůže mě stále svědí a pupínky se dělají pořád, chtěla bych se zeptat, jestli jsem vyléčena a je to normální? Popřípadě je ještě možná jiná léčba? Děkuji Kamča.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.3.21 05:37

Dobrý den. Máte prosím někdo zkušenosti se svrabem bez vyrážky? Často mě svědí zápěstí, dneska v noci nárty, občas prsa, někdy i jakoby jen kůže na celém těle. Sem tam se udělá pár pupínků, ale ty zase za chvíli zmizí. Trápí mě to už přes měsíc. Myslela jsem, že by to mohla být alergická reakce na něco.
Prosím anonym, je to pro mě citlivé. Děkuji za reakce.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.3.21 11:04

Holky moc Vás prosím, co myslíte mohl by to být svrab? Tak 14 dní zpátky se podobne pupínky udělali mě, neskutečně svěřili, nějak jsem to neřešila nazála fenistilem. Jenže po 14 dní dnech se udělali u čtyřletého syna. S ním jsem samozřejmě hned vyrazila k Dr. Moc moudrá z toho nebyla, ale prý si myslí, že asi svrab. Dostali jsem já a syn mastičku, prala jsem snad i ze spaní. No a včera se začal drbat muž a mladší syn a opět pupínky. :roll: Tentokrát jsme dostali mastičku všichni, vůbec nechápu kde jsme k tomu přišli, docela se i stydím :oops: Myslíte, že by to mohl být svab? Má teď ty pupínky hodně rozškrávané proto to vypadá takhle děsivě. Moc všem děkuji. Prosím anonym.

• Citovat
  • Upravit
4742
23.3.21 11:15

A su vidiet cesticky? Oni takto pupinky moc nebyvaju. Ale znam to Tiez mi takto diagnostikovala svrab stara bulharska kozna, aj nanzelovi - jemu ako atypicky :-D My sne ova ekzemisti. No, asi 7 dni sne mazali sirovou mastou. Ktora bola vsade citit rok. Pytlovala, prala… Pitom na kontrole rikala, ze ma takto so svrabom asi 3 denne :mrgreen: No, potom som bola v nemocnici na kontrole s niecim inym a oni sa mi na ten nalez koukali a krutili hlavou, ze svrab to neni. Fakt bu mali byt videt vyvrtane cesticky po kozou… Ak to nemate, tak to kize byt neco jibeho? plostice?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
23.3.21 11:16
@Anonymní píše:
Holky moc Vás prosím, co myslíte mohl by to být svrab? Tak 14 dní zpátky se podobne pupínky udělali mě, neskutečně svěřili, nějak jsem to neřešila nazála fenistilem. Jenže po 14 dní dnech se udělali u čtyřletého syna. S ním jsem samozřejmě hned vyrazila k Dr. Moc moudrá z toho nebyla, ale prý si myslí, že asi svrab. Dostali jsem já a syn mastičku, prala jsem snad i ze spaní. No a včera se začal drbat muž a mladší syn a opět pupínky. :roll: Tentokrát jsme dostali mastičku všichni, vůbec nechápu kde jsme k tomu přišli, docela se i stydím :oops: Myslíte, že by to mohl být svab? Má teď ty pupínky hodně rozškrávané proto to vypadá takhle děsivě. Moc všem děkuji. Prosím anonym.

Kdy to svědí? Svrab je aktivní nejvíce když je člověk v teple a v klidu dále stejně projevy může mít i alergie. Svrab se jednoduše dokáže tím že se odebere vzorek a dá to to pod mikroskop.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80476
23.3.21 11:38
@Anonymní píše:

toto není svrab, svrab jsou malinké pupínky a mezi nimi prosvítají jakoby „cestičky“, jak ti svrabíci rejdí pod kůží
nevím, co to je, ale svrab ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
788
23.3.21 11:41

Spíš mi to připadá jako štěnice. Ty dva pupínky vedle sebe, to dělají oni, lezou a koušou několik kousancu za sebou a neskutečně to svědí. Prohledat postele, matrace, noční stolky listy, obrazy, hledejte černé tupky od zaschlé krve nebo vajíčka. Na svrab to nevypadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí