Syn 2 roky, mám obavy

Anonymní
8.9.21 13:01

Syn 2 roky, mám obavy

Ahoj holky, nevím jestli to uz mam resit, nebo mu dat cas. Mam syna nar. v 35tt. Napisu zhruba co umi (jezdi na odrazedle motorce, vyleze na klouzacku, doma na kreslo/gauc, umi do schodu, tanci na hudbu, kdyz mu podam detsky hreben, tak si cese vlasy a umi si cistit zoubky, utrit pusu ubrouskem, pije z hrnicku, lzickou se snazi najist, ale porad mu pomaham, poda mi hracku co mu reknu ale nekdy se mu nechce a krouti hlavou a rika nene. Kdyz mu reknu, tak dela paci paci, indiana, berany duc, tytyty, mala mala a podobny blbiny. Ukaze kde ma vlasky, oci, pupik, pomaha mi kdyz ho obouvam nebo oblekam, kope do mice, sam usina po obede i vecer, umi udelat komin z kostek, nosi nam hracky, dava magnetky na lednici…) Co ale zatim nezvlada jsou slozitejsi pokyny jako bez do koupelny a vem rucnik apod. Nekdy kdyz ma radost tak mava rukama, nebo obcas chodi po spickach, ale kdyz ho upozornim, tak s tim prestane.Pak ta jeho mluva..umi jen cca 20-30slov vcetne citoslovce, ale casto si rika jen slabiky papapa, bababa, zopakuje jen to co umi rict. Ocni komtakt ma skvely, chape i kdyz s nim blbneme, hrajeme schovku, miluje hracky, cmarame si, porad mu popisuju co delame, rikanky atd…nove umi zvuk mašinky ššš, nebo volat na kočku číči. Premyslim nad foniatri, ale ouska mu ko ntrolovali jeste v porodnici, na jmeno slysi..holcicka kamosky mladsi o 3 mesice uz mluvi ve vetach a mne je z toho smutno..Rikala jsem to pediatrovi a mame jeste pockat do 2,5 roku. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1392
8.9.21 13:05

Ježíš, nechápu proč jsou rodiče v dnešní době tak nároční :?, vždyť je skvělý…některé dítě tohle neumí ani v 5letech, vyčistit si zuby a tak daalee

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
8.9.21 13:06

Řekla bych, že umí vše úměrně svému věku. Mám dvouletou dceru, je taky šikovnější, sama se téměř oblékne, krásně mluví a rozumí. Ale syn byl také pomalejší, až kolem 2.roku začal říkat první slova, byl spíš rošťák, neměl na to čas. Opravdu mu dej čas, to období mezi 2. a 3.rokem najednou skokově vyzrají, ale každý jindy :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
8.9.21 13:06

Uklidni se, nesrovnavej, to co popisujes, je naprosto v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2932
8.9.21 13:07

Myslím, že máš velmi šikovného chlapečka :kytka: nejhorší je to srovnávání, zkus se od toho oprostit. Syn uměl ve 2 letech 3 slova a asi 2 zvuky. Ve 3 už pěkně mluvil ve větách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
8.9.21 13:07

Uplně užasné dvouleté dítě. Přestaň ho porovnávat s holčičkou od kamarádky a buď na něj pyšná, že je takový jaký zvlášt narozený dříve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
8.9.21 13:08

Jsem zvědavá co ti kdo napíše, ale u nás je to podobně. Myslím, že je malá normální a neřeším to. V tom mluvení jsou mezi dětmi v tomhle věku obrovské rozdíly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
8.9.21 13:09

Normalni zdrave dite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli

Ježkovi voči, co po tom dítěti chceš? Moje ve dvou letech umělo tak pět slov. Že jiný dítě mluví ve větách? A co? Děti se do pěti let vyvíjí každý svým tempem.

• Citovat
  • Upravit
Jolka86
@Anonymní píše:
Ahoj holky, nevím jestli to uz mam resit, nebo mu dat cas. Mam syna nar. v 35tt. Napisu zhruba co umi (jezdi na odrazedle motorce, vyleze na klouzacku, doma na kreslo/gauc, umi do schodu, tanci na hudbu, kdyz mu podam detsky hreben, tak si cese vlasy a umi si cistit zoubky, utrit pusu ubrouskem, pije z hrnicku, lzickou se snazi najist, ale porad mu pomaham, poda mi hracku co mu reknu ale nekdy se mu nechce a krouti hlavou a rika nene. Kdyz mu reknu, tak dela paci paci, indiana, berany duc, tytyty, mala mala a podobny blbiny. Ukaze kde ma vlasky, oci, pupik, pomaha mi kdyz ho obouvam nebo oblekam, kope do mice, sam usina po obede i vecer, umi udelat komin z kostek, nosi nam hracky, dava magnetky na lednici…) Co ale zatim nezvlada jsou slozitejsi pokyny jako bez do koupelny a vem rucnik apod. Nekdy kdyz ma radost tak mava rukama, nebo obcas chodi po spickach, ale kdyz ho upozornim, tak s tim prestane.Pak ta jeho mluva..umi jen cca 20-30slov vcetne citoslovce, ale casto si rika jen slabiky papapa, bababa, zopakuje jen to co umi rict. Ocni komtakt ma skvely, chape i kdyz s nim blbneme, hrajeme schovku, miluje hracky, cmarame si, porad mu popisuju co delame, rikanky atd…nove umi zvuk mašinky ššš, nebo volat na kočku číči. Premyslim nad foniatri, ale ouska mu ko ntrolovali jeste v porodnici, na jmeno slysi..holcicka kamosky mladsi o 3 mesice uz mluvi ve vetach a mne je z toho smutno..Rikala jsem to pediatrovi a mame jeste pockat do 2,5 roku. :nevim:

Děti nesrovnávej, holčičky hodně často bývají napřed. Podle tvého popisu máš šikovného syna.

• Citovat
  • Upravit
446

Mám dceru, která v roce umela 30 slov a ve dvou letech mluvila ve větách. A pak se mi narodil syn, je o 22 měsíců mladší než dcera a ten ve 2 letech rekl asi 10 slov a jinak si jel porad svoji hatmatilku :) mluvit zacal uplne naraz někde kolem 2,5 let…možná spíš v druhé půlce. Každé dítě je jiné a obzvlášť bych rekla, ze je rozdíl mezi chlapecky a holcickami. Tvůj maly je moc šikovný a neboj se, prijde to :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24994
8.9.21 13:11

Parozumí a funguje celkem dobře, Nemluví ve větách, ale jinak? slova říká? máma, táta, pápá, podej, pití, prosím třeba. nebo aspon slabiky? ve větách ve 2 letech mluvit fakt nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
715
8.9.21 13:11

Je sikovny nepzoruj ho tolik. Moje dcerka mluvi ve vetach do dvou let. Ale zuby ji cistim ja, sama neusne, nekdy ji dokrmuju kdyz se ji nechce jist. A to jsou ji skoro 4. Neresim je zdrava. Jen vse ma svuj cas netlacim na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrg
547
8.9.21 13:13

Počkala bych, mám doma 2letaka a taky nemluví ve větách a když tak jak cizinec. Já máma dolů = mami dej mě dolů. Kdežto sestry syn mluvil krásně už v těch 2 letech. Můj je zas o dost šikovnější na manuální věci. Tohle je zrovna něco co se nedá u dětí srovnávat. Zvuky zvířátek mi odmítá dělat, za to pozná bagr, buldozer, traktor a kde jaký další stroj.
V tom co vše ten tvůj umí, podle mne odpovídá svému věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.9.21 13:22

@debra.morgan ano, rika mama, tata, baba, da, dej, brm, tata brm (tata jede pryc), pápá, baloun je ba, nene, neni, dede (deda), mnam, ham, mnau, haha (jako haf haf), teta, toto, hou (jako houpi), jéeje, jejda au, tyty a nejake zvuky zvirat. Plus obcas nejake slabiky (ba, pa, ko, uua, ajaja)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML