Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já si myslím, že je to normální. Já teda rodiče i tchána oslovuju jako babi a dědo, ale tchánovi vykám. Mám taky šestiletého syna a on tchánovi vyká taky - opakuje po mě. Musím se teď hodně kontrolovat, abych tchánovi začala říkat ty dědo, ale moc mi to přes pusu nejde. Prostě tě slyší říkat tati, tak to opakuje po tobě. Zkus se s tátou domluvit, že mu budeš říkat dědo, to by mělo pomoct.
Náš syn včera babičce vykal je mu taky 6,5…
řekla bych že jak jsou plni dojmů tak jim to prostě ujede no ![]()
@werajsik ok tak fajn …ve 4 letech říkal tati kdekomu… slyšel cizího kluka volat na tatku TATI a volal na pána taky „Ahoj tati“ ale ted me to zarazilo
dědo mi nejde u mýho táty přes jazyk..před synem mluvím vždy o „dedovi“ to je jasný
@axelina
To náš před nedávnem na zastávce oslovil manžela (tatínka) „Ahoj strejdo“
A to proto, že s ním na zastávce stála kamarádka ze školky i s maminkou a zrovna z ulice vyjížděl jejich známý, kterého holčička oslovila jako strejdu.
![]()
Děti občas z pusy vypustí učiněné poklady
![]()
P.S. taky mi to nejde tchánovi tykat, ale co bych pro to naše dítě neudělala
![]()
Co se týče oslovení babi/dědo, tak to jsem se učila hned po narození syna. Taky mi to ze začátku nešlo, ale teď, po šesti letech, už nad tím ani nepřemýšlím. ![]()
Ale tak to neni zas takovy problem, ne? Ja bych to nechala a neresila, spravi se to samo. Nebo s tim ma nekdo z dotcenych (tatinek, dedecek…) nejaky problem
?