Syn - 7. třída, ozvaly byste se?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1257
11.6.24 09:10

Budu vychazet z infa co je tu napsano. Pokud je to opravdu tak, ze vazeny prumer je 2,03 a ma stejny pocet znamek jako ostatni (tj. opravdu mu nechybi test/dva), tak bych zadny dalsi test navic nepsala a nechala ji tu trojku dat a pak bych chtela vysvetleni, podklady a resila to dal. Ale pred tim, nez bych delala vlny, tak bych si zjistila jestli nahodou ty testy navic nepise vic deti prave na doplneni znamek. Nejlepsi by asi bylo se zeptat prvne te ucitelky v klidu, jak to tedy je a proc. Jestli ma malo znamek, jestli ten test bude psat vice deti atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
11.6.24 09:19

@Grety
Nechybí mu žádný test, žádná známka. Za toto pololetí jich má celkem 19.
Test teď budou psát i nějaké další děti, co to mají nerozhodně (ti jsou ale mezi 3-4 a 4-5) a průměry tomu i odpovídají.
Syn je jediný s jednoznačnou známkou, co bude psát rozhodující test.
Opravdu, čím víc nad tím přemýšlím, tím víc toho mám tak akorát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
11.6.24 09:23

Btw.
Před tokem jsem to řešila s jeho třídním učitelem, ten uznal, že je učitelka vůči synovi zaujatá. A že jestli se na to cítím, mám to řešit, ale musím počítat, že mu to pak dá „sežrat“.
Právě i s ohledem na jeho další dva roky na ZŠ a následně ještě x let mojí dcery mám z toho velké dilema. Ale říkám si, že uz se asi ozvat musím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.6.24 09:42
@janickaIII píše: Více

Jo, tihle nutiči dokáží docela nadělat v dětských duších paseku. :cert: Mám syna na střední, ve třeťáku. Zhroutil se mi, že je blbej a že neudělá maturitu z angliny, že ani nemá smysl, aby se k ní hlásil, že má trojky, čtyřky a že maturitní témata jsou těžká a nemůže se je naučit. Ptala jsem se angličtinářky a prý mám být v pohodě. Syn patří mezi lepší studenty v lepší skupině, maturita je nastavená na úroveň B1 a tu on má. Ale nemám mu to říkat, aby se nepřestal učit slovíčka. :zed: No, tak samozřejmě jsem to klukovi řekla a nabídla mu, že mu zaplatím mock test - jakousi zkoušku nanečisto před FCE. Šel tam s pocitem marnosti bez jakékoli přípravy a bez obtíží uspěl ve všech částech a bylo mu doporučeno, že se směle může vrhnout na ostrou zkoušku. Takže se přihlásí hned na zářijový termín FCE B2. Tím se sice nevyhne angličtinářce, ale bude mít v ruce papír, který ho osvobí od školní části maturity (a ještě bude na vyšší úrovni). Jestli chtěla učitelka dosáhnout tohohle, tak asi v pohodě. :nevim: I když mohla to říct rovnou a nestresovat zbytečně děti. Přitom si nemyslím, že by zrovna ona byla na syna nějak zasednutá, přijde mi, že ho má naopak docela ráda.

• Citovat
  • Upravit
1409
11.6.24 09:44

Mno, tak pokud schůzka s účou nepomůže, tak ředitel. Popřípadě ČŠI a rozporovat hodnocení tam. Cucat z prstu si to vážně nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
11.6.24 10:24

Já by ho se za dítě postavila. Řešila jsem matikarku predloni, průměr třídy z pololetní písemky 3,7, syn sebevědomí z matiky v minusovych hodnotách. Soudruzka důchodového věku na děti řvala, vysvetleni latky od ni nepochopitelne. Po řešení u ředitelky se přístup zlepšil, bohuzel neschopnost vysvětlit látku zůstala. Řešila jsem placeným doucovanim, syn zjistil, že mu matika vlastně jde, letos se dostal na gymnázium. Takže já bych bojovala, minimálně dítě uvidí, že si nemusíte nechat všechno líbit.

• Citovat
  • Upravit
Svetluska55
11.6.24 10:25
@RoseK píše: Více

Taky je nárok na komisionalni přezkoušení, ale tady bych se bála obrovského stresu pro dítě a učitelka se bude snažit dokázat, že na dvojku nemá.

• Citovat
  • Upravit
5254
11.6.24 10:28
@Fee-bee píše: Více

Asi tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
11.6.24 10:53
@Svetluska55 píše: Více

Touto cestou nechci jít, syn by to psychicky nedal. On se jí opravdu bojí a vím, že v tom stresu by pohořel.
Chtěla bych to vyřešit nějak v klidu, a docílit, aby byl její přístup ke všem stejný, což není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2745
11.6.24 11:22

U nás na střední jsme něco podobného řešili s němčinářkou. Ale asi tě nepotěším, nijak se to vlastně nevyřešilo. Paní tehdy zcela očividně používala dvojí metr a dle mého některé spolužáky opravdu šikanovala. Když věděli a hlásili se, tak je nevyvolala, ale pak tvrdila, že nejsou v hodině aktivní. Dělala z nich před námi pitomce. Práce v hodině/úkoly se známkovaly jen tehdy, když ji oni nějak nezvládli apod. Když to měli správně, tak se to najednou neznámkovalo. Nechtěla jim umožnit dopsat si testy, přitom u jiných spolužáků to šlo apod. Tehdy jsme se proti tomu dokonce ozvali my ostatní. Naši rodiče to zmiňovali na rodičáku, že se v té třídě tohle děje. A jediný výsledek byl, že začala terorizovat i nás, co jsme se ozvali. Pár let po mém odchodu sepsali studenti i petici, aby se to začalo řešit, protože jsme nebyli jediná třída, kde se to dělo (plus tedy jako učitelka byla opravdu dost špatná - paní byla odněkud z východní Evropy, neuměla pořádně česky, hodně komolila větnou stavbu i slova, pak se s námi hádala, když jsme jí řekli, že ten tvar slova v češtině vůbec neexistuje, motala do němčiny francouzskou výslovnost a podobné perly), ale tam už nevím, jak to dopadlo. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2412
11.6.24 11:36

Byla to velká DIPLOMACIE, jak na ZŠ, tak na gymplu. Zajít za vyučujícím, a snažit se naladit na jeho vlnu a upravit situaci ve prospěch dítěte. Nemá cenu se stavět do opozice, protože to děcko to může odnést.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
11.6.24 11:41
@Tillia píše: Více

Nestíhám dočíst, nechceš ho dát na jinou školu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1257
11.6.24 11:44
@Tillia píše: Více

Musi dcera nutne nastoupit do tridy teto ucitelky? Nebo to je proste matikarka na druhem stupni pro vsechny? Hele ja sem tohle zazila. Starsi bracha poslal anglictinarku nekam a ja sem u ni nemela lip jak za 3 a porad poslouchala kecy, ze neumim smrkat jako bratr, ze jsem drza jako bratr. Jednou mi vychazelo 3-4. V pate tride. Hrozny. Od seste tridy jsme dostali jinou ucitelku a najednou jsem mela jednicky. Ale delo se mi to i pres to, ze se nas rodice nijak nezastali. Ja bych se syna zastala a pokud by delala posleze problemy dceri tak bych to resila i u ni. Dneska uz jsou moznosti jak se takovym zamindrakovanym blbeckum branit :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.6.24 12:00

Možná ho chce donutit ať maká ještě více, protože ví, že na to má.

Já jsem měla matiku na základce v 9 třídě mezi 3 - 4. Ale taky podle průměru to bylo k 3. Učitel mi řekl, že buď mi dá 4 nebo si napíšu test, protože na to mám, bl*á nejsem, jen se mi nechce učit. Tak jsem si napsala test, dostala jsem 3.

Na střední se ta situace opakovala v 2 ročníku mi vycházela matika mezi 3 - 4. Opět test, opět že na to mám. No, tak jsem napsala test. Na vysvědčení jsem měla 3.

A ve 4 ročníku jsem to vytáhla na 1 a při maturitě na 2.

Po maturitě jsem oběma učitelům poděkovala. Oni mě donutili makat, jít si za tím co chci, že na to mám a naučili mě milovat matiku.

Možná má tvůj syn, taky na lepší známku jen se mu moc nechce učit

• Citovat
  • Upravit
55
11.6.24 12:08

Na jinou školu ho dát nechci.
Jednak tam ma hodně kamarádů, i babičku, kam si zajde po škole, po škole litá s klukama venku, to už by pak nešlo.
Spádově je to pro nás nejlepší místo (jezdi přímý spoj).
Pokud ho chce motivovat k vyšším výkonům, tak to dělá špatně a nemyslím si, že to je její záměr.
Spíš ho nesnáší, už to, že ho tituluje příjmením a ostatní děti jménem:(.
Dcera ji dostane 100%, u nás je málo učitelů a matematiku má snad jen primárně ona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí