Syn - 7. třída, ozvaly byste se?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3902
11.6.24 15:01

Požádala bych vedení o schůzku a tam bych věcně shrnula, co jsi psala tady. S učitelkou toho moc neporidite, mi přijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
11.6.24 15:54

Nechala bych to být

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16062
11.6.24 16:49

Já bych to zcela určitě řešila…
Nemám ráda nespravedlivé jednání a pokud bych viděla, že je můj syn v právu, 100 % bych se ho zastala.
Už jen to, že jeho jediného oslovuje příjmením a ostatní spolužáky jménem, je projev averze vůči němu. Myslím, že už i takový přístup musí tvého syna určitě mrzet. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
12.6.24 15:00

U nas taky znamkuje podle aktivity a vseho. Kazda znamka ma jinou „vahu“.. Takze, i kdyz ma prumer 3,26 tak vysledna je 4. My si spis stezovali na jeji chování, ze na deti krici kvuli kazde maličkosti, feti se ji boji nemotivuje je… atd. Chodili pak k ni do hodiny na inspekci.

Urcite bych to resila, z 2,06 nebo kolik jste psala, trojku neudelate. Minimalne bych asi resila ty testy navic, proc je píše jen on.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
12.6.24 17:00

Dobrý den syn je v matematické ve 4 třídě. Až letos dostal první tři horší známky než za jedna. S přírodovědy. Dostal rovnou čtyřku. Všechny důležité testy ty jedna i závěrečný. Aritmetmeticky to měl mezi 1Az2 skoro všem dala na výběr ze je přezkouší. Jemu ne. Holt bude mít dvojku ve vysvědčení kde se počítá průměr na případně zkoušky na gymnasium příští rok. Alespoň se poučí a bude příště prozíravější jelikož základka tam se to dá udělat přístupem. K Vaší otázce, teď už je pozdě podle mě a pokud správně chápu nevzniklo to teď. Hodně štěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
13.6.24 08:51

Ahoj, já bych to rozhodně nenechala být. Z těch informací, co tady zazněly, je celkem zřejmé, že je matikářka proti synovi zaujatá. To, že jeho jediného oslovuje příjmením, se nedá nijak rozumně obhájit. Z váženého průměru 2,03 se trojka udělat nedá a nezájmem o předmět taky nemůže argumentovat, když syn chodí na doučování a sem tam přinese pochvalu za aktivitu. Nevím, o co tý ženský vlastně jde, chce synovi matiku znechutit? Nebo snad na něj žárlí, že je v kolektivu oblíbený (což ona možná ne)? Jak tu někdo psal, přizvala bych ke schůzce s matikářkou i třídní učitelku (pokud je rozumná). Určitě bych se snažila to řešit, syn ji bude mít i v dalších letech a pak i dcera. Když si nespravedlnost necháme líbit, nikdy se to nezlepší. I když to řešit nebudeš, může mít pak dcera s tou účou stejný problém, a budeš si říkat, že ses měla ozvat už dávno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
13.6.24 12:03

Tak co jak jsi dopadla u učitelky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
14.6.24 12:31

Aniž bych četla diskusi, učitelka si stejně udělá, co chce, nikdo a nic s ní nehne.My to taky známe, že nerozhodná známka slabě přes jedna a dvě je vždycky ten horší stupeň, kdyby se dítě na hlavu stavělo. Když se to pořád opakuje, je otrávené nejen dítě, ale i celá rodina. A totálně ztratí člověk chuť, elán, aktivitu i zájem. A nikdo se nemůže divit. Jsou totiž učitelé, jejichž posláním není vydolovat z děti, co umějí a podnítit je k tomu, aby se učily, obohatily si život tím, co znají a měly z toho radost. Někteří vyučující snad mají dokonce i radost z toho, že dítě nachytají na něčem, co neumí, aby mu mohli ukázat, kdo má navrch a ještě ho s gustem zesměšní před ostatními dětmi ve třídě. Fakt se nedivím, že jsou na školách pořád nějaké problémy. Ráda vzpomínám na některé své kantory. A když vzpomenu na některé od svých dětí, je mi nanic ještě dneska. Bohužel. Byla jsem přítomná postupové zkoušce, kde dítě znalosti normálně obhájilo, přesto, že dotyčná tvrdila, že je na propadnutí. Ostatní členové komise měli názor, světě div se, úplně opačný. U některých škol je člověk rád, když odsud vypadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
477
15.6.24 16:22

Určitě bych se ozvala, dcera na tom byla podobně, nepovedla se pololetka, dostala 4,průměr si zkazila na 2,4 a dostala 2. Za mych mladých let bych 2 nedostala :) teď ale průměry hraji roli, ab to bylo průkazné Když má syn 1,6 z přírodovědy, tak nikdo mezi 1 nebo 2 neřeší a rovnou 2.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65223
15.6.24 16:29
@Denny606 píše: Více

záleží na učiteli, znám i takové, kteří dají lepší známku, i když je 55 setin. Nebo dá možnost obhájit si lepší známku u někoho do 77 setin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5959
15.6.24 16:32

Třídního šaška dělají děti, které jsou odstrkované. Pokud po něm učitelka jde a děti jí kopírují, tak na to reaguje šaškováním. Já bych s učitelkou promluvila. Já měla v první třídě totální bezcitnou krá. vu a rodiče to řešili opatrně asi rok. Kdyby to řešili hned, bylo by to lepší, ušetřili by mi spoustu šikany od učitelky, i kdyby mě měli dát okamžitě na jinou školu, na což stejně nakonec došlo. Po mém odchodu to samé udělalo dalších asi 6 rodičů. Jenže každý se bojí jít proti učiteli, ale i učitel může být zme.tek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
15.6.24 16:40
@Tillia píše: Více

Jako matikářka bych to šla řešit.

S vedením školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
477
15.6.24 16:50
@vokishka píše: Více

Souhlasím, ale s průměrem2.0 neco…přece nemůže uvažovat o 3, přece to není o jedné nepovedené pololetce, ale i práci za cele pololeti, syn je taky sasek, vyrušuje, je nesoustredeny, pozvala si mě i do školy, ale je chytrý a neškodí mu se známkami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65223
15.6.24 16:52
@Denny606 píše: Více

to jsem nepsala. Psala jsem, že to nemusí být striktně podle průměrů, jak jsi uvedla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4844
15.6.24 16:54

@Tillia Tezko na cvicisti lehko na bojisti. Ja bych rekla, ze nezalezi na znamkach, ale na znalostech, pokud ho „zasedla“ ucitelka primeje se na to jeste jednou povdivat, tak proc ne. A kdyz mu da trojku tak co? Zhrouti se vam svet? Vyznamenani je stejne upne k prdu (rika nekdo, kdo ho mel az do maturity). Matika se dela vsude u prijimacek, aspon se mu pak bude lepe pripravovat (pokud planuje stredni).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí