Jak vysvětlit menstruaci synovi?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4523
27.10.20 19:18

@terien tak co jsem měla dělat…vypichnout jim oči, aby nic neviděli? Prostě mi tam v nevhodnou chvíli nečekaně vlezli. Neprivazuju je doma k topení. Ja teda v tom zadny problem nevidim, menstruace je zcela bezna vec, se kterou se v zivote urcite jeste setkají. A přijde mi lepší se o ni dozvědět v 5 letech, než v 15.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
27.10.20 19:21

@MrsNorris tak když píšu „za týden“, nevím, kde jsi vzala 14 dní. Bezne krvacim 10 dní, bohužel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
27.10.20 19:24
@chaela píše:
@terien tak co jsem měla dělat…vypichnout jim oči, aby nic neviděli? Prostě mi tam v nevhodnou chvíli nečekaně vlezli. Neprivazuju je doma k topení. Ja teda v tom zadny problem nevidim, menstruace je zcela bezna vec, se kterou se v zivote urcite jeste setkají. A přijde mi lepší se o ni dozvědět v 5 letech, než v 15.

Normální je naučit děti, aby nelezly všude jak do chlíva, zamknout si dveře taky není úplně od věci. Já bych si tedy vložku neměnila ani před patnáctiletým. Ale tak pro každého je normální něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
27.10.20 19:27

Ja se zahackuju. Me se na to v podobnem veku zeptal syn a ja to uprimne nejak zakecala, protoze on ma absolutni paniku z krve a tak trochu jsem si chtela rozmyslet, jak mu to podat. On se totiz ptal v souvislosti s tampony. To, ze ma zeny cyklus, diky kteremu muze mit deti, ze ma vajicka atd. to vi uz davno. Ale jak vysvetlit to krvaceni? :think: Ted uz se zajima i 5ti leta dcera (videla reklamu), tak premyslim, jak to podat. Tem totiz rozhodne nevystaci vysvetleni „vajicko jednou mesicne odejde“. Ovsem na WC se v dobe MS zkratka zamykam, a to uz dost dlouho-rozhodne jim to nehodlam ukazovat a to ani nahodou :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
27.10.20 19:33

@terien klíč tam nemáme, že se lidem na wc neleze samozřejmě vědí…ještě něco? Tvoje dítě nikdy neudělalo nic nečekaného, nic, co nesmí? Od narození se vždy a za všech okolností chová naprosto dokonale? Asi těžko, že… nechápu, co vás tak pobuřuje na tom, že predskolak viděl vlozku. Když si je kupuju v dorgerii a syn se ptá, co to je, mám mu radši lhát? Už dávno věděl, k čemu vložky slouží, takže když to viděl, už jsem jen dovysvetlila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
27.10.20 19:44

Normálně přeci :nevim: že aby mohla mít žena děti tak od určitého věku začne 1× měsíčně krvácet (tím se značí, že je vše v pořádku a může mít děti). Prostě pravdu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
27.10.20 19:44
@chaela píše:
@MrsNorris tak když píšu „za týden“, nevím, kde jsi vzala 14 dní. Bezne krvacim 10 dní, bohužel…

Tě jdu podpořit, také se stalo, že mě obě děti při této činnosti viděly. Opravdu se nehroutím z toho, že za mnou vletěj na wc a něco nutně potřebují říct.
Naopak jim mám příležitost sdělit, oč jde a také, že se na záchod za nikým nechodí. Tak si na to příště dají pozor a mluví třeba přes dveře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
27.10.20 19:45

@chaela neskutečné jak se na tebe hned všichni nasupily :mrgreen: Já jako malá taky několikrát potřebovala mámě něco nutně říct, když byla na wc/v koupelně. Přijde mi to normální :mrgreen: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
27.10.20 19:45
@terien píše:
8o 8o pětileté dítě s tebou chodí na záchod aby se dívalo, jak si měníš vložku? Ještě že nezeptal na anální sex :roll:

Si ty voči raději zamáčkni, aby ti nevypadly. :jazyk: no, jasně, že se mnou šli někdy na záchod. Doma ne, ale takové ty velkoprostorové záchody někde v zoo a podobně. Přece nepotáhnu dvouaplletou dovnitř a čtyřapůlleté nevyšoupnu ven. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61039
27.10.20 19:48
@jannina1 píše:
Vysvetlit se to da v pohode, ovsem menit vlozky pred predskolaky je take ujety.

no asi tak..
mne se na to syn ptal kdyz videl reklamu na vlozky, ze ty holky nemuzou chodit do skoly protoze nemaj na vlozky :mrgreen:
tak taky padlo, ze je mam doma taky a k cemu ty vlozky jsou :P
kdyz jsem s detma sama doma, tak se nikdy nezamykam, ale v techto dnech pokazdy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
27.10.20 19:49
@kaja00 píše:
Normálně přeci :nevim: že aby mohla mít žena děti tak od určitého věku začne 1× měsíčně krvácet (tím se značí, že je vše v pořádku a může mít děti). Prostě pravdu :nevim:

Takhle to zkusim ja, jen se bojim, ze zabredneme do diskuze o tom, zda to boli a kolik te krve je a proc to krvaci.. :oops: musim se dukladne pripravit na vsechny mozne otazky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
27.10.20 19:50

@chaela Taktéž mi pobavilo, jak tady někomu rupla cévka z toho, že dítě vidělo vložku :lol: a dělaj, jak kdyby jsi už týden před mentruací prodávala dětem v sousedství lístky na představení Výměna vložky. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
27.10.20 19:51
@unuděná píše:
Takhle to zkusim ja, jen se bojim, ze zabredneme do diskuze o tom, zda to boli a kolik te krve je a proc to krvaci.. :oops: musim se dukladne pripravit na vsechny mozne otazky :mrgreen:
:mrgreen: No to je dost možné. Odpověděla bych popravdě: Některé ženy to bolí, některé méně, některé třeba vůbec, to samé s krví - jak kdy a jak u které ženy. Určitě to zvládneš :pankac: :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376

@chaela naprosto normální věc. Neznám dítě, které by nelezlo mámě občas do koupelny. Když mám MS, je to jediná doba, kdy se snažím děti ze záchoda vyhazovat, mám tříleté a roční. A minule se mě starší ptal, jestli máma taky nosí plenu, no :lol: když jsem s nima doma sama, zamknout se nemůžu, mám strach. Radši obě děti na záchodě a na očích, než aby se mi někde zabily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
@unuděná píše:
Takhle to zkusim ja, jen se bojim, ze zabredneme do diskuze o tom, zda to boli a kolik te krve je a proc to krvaci.. :oops: musim se dukladne pripravit na vsechny mozne otazky :mrgreen:

NO to si piš. Blbý je, že jsem si myslela, že to máme sfouknutý. A oni to za ty tři roky uplně vytěsnili nebo zapomněli, takže stejnak mi to čekalo znova. Voči navrch hlavy. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí