Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@unuděná píše:
No ja ano, jde o to, aby z toho syn nemel dozivotni trauma![]()
jak rikam, on vidi jen kapku krve (staci rozmazlej komar) a pomalu zvraci
![]()
@Kassy píše:
No jo, prosím tě.Až budu příště pořádat veřejné představení Výměna vložky, pošlu ti volňásky. Ale počkáš si. Nejdřív budou představení „Porod“ (ano, děti už vyjádřily přání být u toho a vidět to - ne, nebudou, v tomhle teda fakt mají smůlu), „Očistky“ (ano, i tohle už jsem musela vysvětlovat, když v balíčku z lékárny našly síťované kalhotky) a „Kojení“ (to je snad nepřekvapí).
Děkuju, já vím jak se mění vložka ![]()
@chaela fuj to ti fakt decka asistovali při výměně vložky, to už je trochu přehnaný. I když vtrhnou na zachod( ja se zamykám) tak bych je poslala pryč a vysvětlila potom.
Ktera slecna nese lepe prichod vlastni menstruace, ta ktera jako holcicka vidala mamu na wc, nebo ta, ktera zna vlozky akorat z regalu a netusi, vo co go…?
@luckaa85 píše:
@chaela fuj to ti fakt decka asistovali při výměně vložky, to už je trochu přehnaný. I když vtrhnou na zachod( ja se zamykám) tak bych je poslala pryč a vysvětlila potom.
Presne! Jak tu nekdo psal, ze je normalni, ze deti asistuji na zachode. Ano- batolata, tem to holt nevysvetlis a chteji byt s mamou. Ovsem 5lete dite je snad s rozumem nekde jinde, aby pochopilo, ze je obsazeno a vstup az za chvili nebo az si matka vymeni vlozku ci tampon.Ze ma take sve soukromi, ktere by melo respektovat.
@Lucie_Sx píše:
Ktera slecna nese lepe prichod vlastni menstruace, ta ktera jako holcicka vidala mamu na wc, nebo ta, ktera zna vlozky akorat z regalu a netusi, vo co go…?
Tady se ale jedná o kluky a myslím že této zkušenosti mohou být ušetřeni. Samozřejmě můžou vědět vo co go, vetsinou objeví vložky zabalené nebo pri koupi v obchode a stejně se zeptaji, ale až tak jít do hloubky a asistovat při výměně to snad nemusí..
@jannina1 Já furt marně hledám, kde kdo píše o nějaké asistenci. Psáno bylo, že dítě v nevhodnou chvíli vtrhlo na toaletu. To prostě některé děti holt dělají, protože jsou netrpělivé a musí s mámou mluvit hned. A když se trefí zrovna do chvíle, kdy manipuluješ s vložkou, tak už to dítě prostě vidělo a otázky to vyvolá, i když hned řekneš „běž ven a počkej za dveřmi, vysvětlím ti to pak“ a činnost dokončíš v soukromí. Co je na tom tak strašně nepochopitelného a odsouzeníhodného?
@Kassy píše:
@jannina1 Já furt marně hledám, kde kdo píše o nějaké asistenci. Psáno bylo, že dítě v nevhodnou chvíli vtrhlo na toaletu. To prostě některé děti holt dělají, protože jsou netrpělivé a musí s mámou mluvit hned. A když se trefí zrovna do chvíle, kdy manipuluješ s vložkou, tak už to dítě prostě vidělo a otázky to vyvolá, i když hned řekneš „běž ven a počkej za dveřmi, vysvětlím ti to pak“ a činnost dokončíš v soukromí. Co je na tom tak strašně nepochopitelného a odsouzeníhodného?
"Zvládli jsme to s petiletym a téměř ctyrletym na záchodě, když mě pozorovali u výměny vložky.. "
Za me to vhodne neni tak velke dite snad muze pockat, pokud je obsazeno.Nebo,kde mas tu vekovou hranici, kdy nechces, aby te pri intimnich cinnostech nekdo pozoroval? Puberta? Nebo vubec a budou tam moci chodit stale?
@jannina1 ok, tak tady budeme slovickarit.. bylo to přesně tak, jak psala @Kassy, akorát jsem to v rychlosti asi blbě napsala. Ale nehodlám se tu dál přede všemi obhajovat.
@jannina1 píše:
Presne! Jak tu nekdo psal, ze je normalni, ze deti asistuji na zachode. Ano- batolata, tem to holt nevysvetlis a chteji byt s mamou. Ovsem 5lete dite je snad s rozumem nekde jinde, aby pochopilo, ze je obsazeno a vstup az za chvili nebo az si matka vymeni vlozku ci tampon.Ze ma take sve soukromi, ktere by melo respektovat.
On tu někdo psal o asistování dětí u výměny vložek? Ne, vid? ale hezky se tou formulací manipuluje.
@Lama Lama píše:
On tu někdo psal o asistování dětí u výměny vložek? Ne, vid? ale hezky se tou formulací manipuluje.
Pozorování a asistování mi přijde vlastně stejné. Ale je mi to jedno, já jsem je napsala svůj názor ať si každý dělá dál co uzná za vhodné.
@terien píše:
Tak nikdy mou zakrvácenou vložku neviděla, ani mě nepřekvapila při výměně tamponů, ani při utírání zadku, takže buď to máme lépe zařízené nebo je líp vychovaná. Balení vložek v drogerii a krvavá vložka ve spoďárech je za mě tedy pořádný rozdíl, ale když ti to přijde stejné, je to tvoje věc.
Píšeš o dcerce? Možná bys jí alespoň měla vysvětlit, že ji to také čeká a o co jde, aby pak nebyla překvapená, až bude mít krvavou vložku ve vlastních spoďárech.
Ve vedlejší diskuzi se skoro ukamenoval chlap, kterému nebylo moc příjemné, že po mazlení našel menstruační krev na rukou…
@dedrichov píše:
Píšeš o dcerce? Možná bys jí alespoň měla vysvětlit, že ji to také čeká a o co jde, aby pak nebyla překvapená, až bude mít krvavou vložku ve vlastních spoďárech.
Ve vedlejší diskuzi se skoro ukamenoval chlap, kterému nebylo moc příjemné, že po mazlení našel menstruační krev na rukou…
Dcerka už to dávno ví, nemám problém ji cokoliv vysvětlit
@Anonymní píše:
Taky mě syn přistihl s vložkou (čistou) a ptal se jestli jsem zraněná, když si lepím pipinku leukoplastem. Taj jsem mu to jemně vysvětlila a když byl větší a měl otázky, tak to pochopil a trauma z toho nemá. Akorát minule chtěl vidět jak mi tatínek dává svoje semínko protože chce bratříčkacož jsme mu samozřejmě důrazně vysvětlili, že ne.
A vy jste mu to nedopřáli vidět? Teda vy jste ale ![]()
@chaela píše:
@jannina1 ok, tak tady budeme slovickarit.. bylo to přesně tak, jak psala @Kassy, akorát jsem to v rychlosti asi blbě napsala. Ale nehodlám se tu dál přede všemi obhajovat.
Tak ti tam vlitli no, to se dá pochopit.Tady taky něco napsat někdy ![]()