Syn a plínky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
17472
24.11.18 20:50

A to něčemu vadí, že tříleté dítko má na noc plenu? Do pěti let je noční pomočování normální, tak neplaš. :hug:
Mému synovi bude v březnu 7 a plínu na noc má taky, ještě se nikdy neprobudil suchý. Několikrát do týdne má nehodu i přes den, na nefrologii chodíme, léky bere, víc udělat nemůžeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2067
24.11.18 21:21
@Malike píše:
Dle odborníků má na to nárok dítě do 5 let.Takze počkejte až vyzraje.

On je ale rozdil mit ve 3 letech v noci obcasnou nehodu a mit denodenne rano nacucanou plenu. :? Mam vlastni zkusenosti se synem a musim rict, ze nocni pomocovani neboli enuresis nocturna je do budoucna problem. A co se tyce skolky, tak pokud se bude pocuravat i pri odpolednim spanku, bude to velky problem. Muj syn nakonec rekneme „dozral“ az v 10 letech, ale do te doby to bylo pro vsechny, vcetne jeho velice stresujici a ponizujici. Skoly v prirode, tábory, prazdniny a navstevy a pobyt u prarodicu… Ale i doma, procurane matrace, povlečení, pyzamo, protoze davat pleny ve 4,5,6… letech je nesmysl. A to podotykam, ze to ani vzdalene nebylo tak casto, jako u zakladatelky, ale treba jen 1× tydne, pozdeji treba jen 2× do mesice. No… nezbyva, nez poprat zakladatelce pevne nervy a aby to dozravani netrvalo tak dlouho, jako u nas :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.18 21:36
@srpen89 píše:
On je ale rozdil mit ve 3 letech v noci obcasnou nehodu a mit denodenne rano nacucanou plenu. :? Mam vlastni zkusenosti se synem a musim rict, ze nocni pomocovani neboli enuresis nocturna je do budoucna problem. A co se tyce skolky, tak pokud se bude pocuravat i pri odpolednim spanku, bude to velky problem. Muj syn nakonec rekneme „dozral“ az v 10 letech, ale do te doby to bylo pro vsechny, vcetne jeho velice stresujici a ponizujici. Skoly v prirode, tábory, prazdniny a navstevy a pobyt u prarodicu… Ale i doma, procurane matrace, povlečení, pyzamo, protoze davat pleny ve 4,5,6… letech je nesmysl. A to podotykam, ze to ani vzdalene nebylo tak casto, jako u zakladatelky, ale treba jen 1× tydne, pozdeji treba jen 2× do mesice. No… nezbyva, nez poprat zakladatelce pevne nervy a aby to dozravani netrvalo tak dlouho, jako u nas :?

Syn ma take denodenne nacucanou plenu pres noc a zatim mam pocit, ze je normalni (je mu 2 a 3/4)…

• Citovat
  • Upravit
2950
24.11.18 21:41

Myslím ze je to normální stav. Chce to čas, vůbec bych jeho ani sebe nestresovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.18 21:49

@srpen89 syn měl až do 5 let denně nacucanou plinu. Resila jsem to s doktorkou a říkala, že počkáme do 5 let a pak se uvidí. Prý to prichazi za dne na den. Měsíc před narozeninami byl najednou klid. Je mu 7 let a nehodu neměl už rok.
Mladšímu je 4,5 roku. V noci se nedá dát na záchod. Rozbrečí se, natáhne pyžamo a předvede scénu. Nedá se ani dat spát bez pliny, protože se boji a brečí, vzteká se a nechce usnout. Teď má nehodu tak 2× týdne a bez plíny i několikrát za noc. Osobně si ani nemyslím, že je nesmysl dávat plíny. Dělají pro tyto děti různé natahovací plíny. Pro mě je nesmysl je stresovat tím, že se kvůli nim musí prát a převlékat.
Ale to je věc názoru a hodně individuální, je to o rodičích i dítěti.

• Citovat
  • Upravit
1850
24.11.18 21:50
@srpen89 píše:
On je ale rozdil mit ve 3 letech v noci obcasnou nehodu a mit denodenne rano nacucanou plenu. :? Mam vlastni zkusenosti se synem a musim rict, ze nocni pomocovani neboli enuresis nocturna je do budoucna problem. A co se tyce skolky, tak pokud se bude pocuravat i pri odpolednim spanku, bude to velky problem. Muj syn nakonec rekneme „dozral“ az v 10 letech, ale do te doby to bylo pro vsechny, vcetne jeho velice stresujici a ponizujici. Skoly v prirode, tábory, prazdniny a navstevy a pobyt u prarodicu… Ale i doma, procurane matrace, povlečení, pyzamo, protoze davat pleny ve 4,5,6… letech je nesmysl. A to podotykam, ze to ani vzdalene nebylo tak casto, jako u zakladatelky, ale treba jen 1× tydne, pozdeji treba jen 2× do mesice. No… nezbyva, nez poprat zakladatelce pevne nervy a aby to dozravani netrvalo tak dlouho, jako u nas :?

Souhlasím že dávat plenu ve 3,4 nebo dokonce pěti letech je nesmysl, vždyť to musí být pro to dítě ponižující..na nehodu má nárok, to jsme od dvou let řešili celopostelovým nepromokavým prostěradlem, není problém prostěradlo a pyžamko vyprat…Chápu to samozřejmě u dětí s nějakou vadou, ale jinak dat pětiletýmu dítěti plínu je podle mě jako říct mu klidně do ní čůrej, je to ok :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2195
24.11.18 21:58

V tomto věku bych byla naprosto v klidu.Syn měl noční plenu do 4,5 let a počuraná byla téměř vždy.Kolem 4 let jsme zkoušeli sebrat a budit na čurání, ale nemělo to smysl jelikož se stalo že už hodinu po spaní byl mokrý,rekord byl 3× za noc.Většinou se ani nevzbudil,mokro mu nevadilo.Ve 4,5 jsme to zkusili znovu s buzením kolem půlnoci a nad ránem a to už šlo.Nehoda občas byla,ale ne denně.Postupně jsme buzení zrušili a ok.A to mýval plenu i na odpolední spaní,jelikož spával i tři hodiny a počural se.Se školkou problém nebyl,chodil po o a když tam začal spát,tak tam spí jen něco málo přes hodinu a to neměl problém.Musí dozrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.18 22:01

@Oplatečka až budeš měsíc 2-3× za noc vstávat a převlékat dítě i kompletně pocuranou postel včetně deky a polštáře a oblíbeného plyšáka (který se musel vyprat, usušit a následovala scéna, že ho chce) a k tomu ještě 2× snaha dát na WC, aby se dítě 10 minut po akci vyčůralo, tak to taky třeba uvidíš jinak. My byli všichni nevyspalí a ve stresu. Dala jsem mu plinu a čekali jsme. My byli v klidu, dítě taky a najednou to šlo.
Je úhel pohledu, co je víc ponižující, jestli plina nebo denně kompletní výměna prádla a denní praní dek a polštářů a dek taky není OK. Bez sušičky to je v zimě takřka neřešitelná situace. Brácha měl tento problém a přimlouval se za plinu. On to před mámou tajil, spal v mokré posteli, na zemi, zatloukal…

• Citovat
  • Upravit
2950
24.11.18 22:02
@Anonymní píše:
@srpen89 syn měl až do 5 let denně nacucanou plinu. Resila jsem to s doktorkou a říkala, že počkáme do 5 let a pak se uvidí. Prý to prichazi za dne na den. Měsíc před narozeninami byl najednou klid. Je mu 7 let a nehodu neměl už rok.
Mladšímu je 4,5 roku. V noci se nedá dát na záchod. Rozbrečí se, natáhne pyžamo a předvede scénu. Nedá se ani dat spát bez pliny, protože se boji a brečí, vzteká se a nechce usnout. Teď má nehodu tak 2× týdne a bez plíny i několikrát za noc. Osobně si ani nemyslím, že je nesmysl dávat plíny. Dělají pro tyto děti různé natahovací plíny. Pro mě je nesmysl je stresovat tím, že se kvůli nim musí prát a převlékat.

Přesně.. čím víc se stresuje tím to je horší… v Anglii mají pleny i na větší deti… a jako co… hlavně ze v klidu spí… jako snažit se ano ale ne na sílu…holky co já si vyslechla ze dcera má ve 3letech… a pak ze dne na den a neměla…ale ten tlak od okolí je proste silný a musíte to ustát… máme deti tři a každé to mělo v jinou dobu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2195
24.11.18 22:03
@Anonymní píše:

Souhlasím,taky nám přišlo ,že když jsme sebrali plenu bylo to mnohem horší,než když ji měl.Přišlo mi,že se bál,že se počurá,tak se to stalo téměř pravidlem.Po týdnu jsme to vzdali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
24.11.18 22:10

Pítí nestačí omezit jen před spaním. Ta denní skladba by měla být: největší část tekutin dopoledne, v brzkém odpoledni již méně a před spaním jen pár loků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2195
24.11.18 22:13

@Oplatečka Tak ono to není jen o výměně prostěradla a pyžama,ale i o polštáři a peřině.A když se ti to stana 3× za noc tak už nemám ani co převlíct,tolik peřin nemáme.Sušičku jsme tenkrát neměli a peřina rozhodně za den neuschla.Mám více malých dětí,takže se kolikrát stalo,že se mi počurali oba kluci.Nepromokavá podložka je samozřejmostí,ale je to dražší záležitost a ne každý má několik navíc na výměnu.
Takže dokud se počurává pravidelně nebo nevydrží do prvního probuzení je plena na místě.Kdybys měla každý den prát navíc 2 pračky tak bys to jistě taky přehodnotila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1850
24.11.18 22:29
@Pe-G píše:
@Oplatečka Tak ono to není jen o výměně prostěradla a pyžama,ale i o polštáři a peřině.A když se ti to stana 3× za noc tak už nemám ani co převlíct,tolik peřin nemáme.Sušičku jsme tenkrát neměli a peřina rozhodně za den neuschla.Mám více malých dětí,takže se kolikrát stalo,že se mi počurali oba kluci.Nepromokavá podložka je samozřejmostí,ale je to dražší záležitost a ne každý má několik navíc na výměnu.
Takže dokud se počurává pravidelně nebo nevydrží do prvního probuzení je plena na místě.Kdybys měla každý den prát navíc 2 pračky tak bys to jistě taky přehodnotila.

Asi to beru moc podle svého dítěte a kamarádek..měli jsme deti takřka zároveň a tak nějak vše dělali nastejno, takže jsem to u nikoho neviděla, všem se nám povedlo odplenkovat i s nocí do dvou let .. To prostěradlo jsem myslela na občasné nehody, že mi přijde zbytečný dávat plenu kvůli občasné nehodě…tak se omlouvám jestli jsem někoho pohoršila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
24.11.18 23:18
@srpen89 píše:

Tak já mám skoro 6 letého celodenně na plenách..(autismus)Takze vím moc dobře..a nevim proč je nesmysl že 4-6 letech by měl být v noci na plenách.Ty dobře to udrží.
Jinak chlapci jsou teprve tři a nárok na to má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
25.11.18 17:10
@srpen89 píše:

A to proč? Než mít denně všechno mokré, to je snad jednodušší dát plínu, ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí