Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@ZuzanaŠtychová ano, čekala jsem dokud nebyl tři noci po sobě v suchu a az pak jsem přestala dávat pleny na noc
@Anonymní píše:
Už jsem bezradná. Synovi byly 3 roky ( do školky půjde až příští rok) a pořád nosí na noc plenku. Každé ráno je nacucana a to v noci nepije. Když mu plenku nedám tak se pocura a spí a je mu to jedno. Přez den už plenku nemá normálně chodí na záchod. Před spaním se jde vyčurat a pak hned usne. Ráno se probudí a když nemá plenku tak se počura ( vůbec ho to nevzbudi) a když jí má tak je ráno nacucana. Jakmile se ráno vzbudí tak jsem automaticky curat. Potrebovala bych poradit co mám dělat aby se v noci nepocuraval a popřípadě to vydržel do rána. Doktorce jsem to říkala a ta nic neřeší. Děkuji
jestli jde do skolky až za rok tak počkej jeste…zbytečne se budes stresovat…řešila bych to až třeba za pulroku znova. muj syn měl pleny do 3 let i přes den a pak ze dne na den uplně bez ve dne v noci. Kamaradky syn má třeba nějaký problem a počura se občas i ve školce a je mu skoro 6 let.. tak tam vyšetření na místě je ale jeste je brzo
@Anonymní píše:
Už jsem bezradná. Synovi byly 3 roky ( do školky půjde až příští rok) a pořád nosí na noc plenku. Každé ráno je nacucana a to v noci nepije. Když mu plenku nedám tak se pocura a spí a je mu to jedno. Přez den už plenku nemá normálně chodí na záchod. Před spaním se jde vyčurat a pak hned usne. Ráno se probudí a když nemá plenku tak se počura ( vůbec ho to nevzbudi) a když jí má tak je ráno nacucana. Jakmile se ráno vzbudí tak jsem automaticky curat. Potrebovala bych poradit co mám dělat aby se v noci nepocuraval a popřípadě to vydržel do rána. Doktorce jsem to říkala a ta nic neřeší. Děkuji
Malý měl plenku na noc do 3 let a 8 měsíců.
Dle odborníků má na to nárok dítě do 5 let.Takze počkejte až vyzraje.
Syn míval ve 3 letech taky plenku i na noc, nebyl schopný se v noci vzbudit, vzbudil se až ho moč studila a bylo mu to nepříjemné. Plenky na noc jsme se zbavili cca ve 3,5letech, kdy se mu asi opruzoval konečník a nemohli jsme ho toho zbavit. Nakonec pomohlo sebrat mu plenku, radili nám budit, ale to spíš brečel než by udělal co mu říkáme
Občas se počurá, ale už jsou to vyjímečné případy. Chce to asi trpělivost, možná zkusit zkonrultovat s lékařem.
Mám 2 syny a oba měli ve 3 letech na noc plinu. Starší do 5 let a to byl přes den od 19 měsíců a s minimem nehod. Mladšímu je 4,5 a má na spaní plinu pořád. Neřeší se to do 5 let. Je to oficiální postoj odborníků. Máme v rodině lékaře.
Naučit se to nedá, dítě musí dozrát.
Syn je bez pleny na noc od dvou let, nicméně i teď ve čtyřech letech jde na záchod v sedm večer před spaním a pak ho dávám na wc ještě když jdu spát já, cca v deset večer.Jinak by to bylo ráno ,,na těsno".Buď rychle rychle nebo to nestihne a v polospánku to pustí..Takže taky nečekám že vydrží od sedmi do sedmi..To se poddá.
Synovi je 5 a půl a teprve posledních 14 dní spí v noci bez pleny a bez nehody… do té doby jsme se mohli rozkrájet - omezování tekutin před spaním, buzení v noci na čůrání… nic nepomohlo… a to byl bez plen přes den velmi brzy, spaní ve školce po obědě taktéž bez problému… radila jsem se i s pediatrem a ten opravdu potvrdil, že k tomu musí dozrát. Každé dítě je jiné, některé je bez plen v noci od 2 let a některým to holt déle trvá
vydrž ![]()
Kamarádky syn má skoro 4 roky a ten teda plenku nemá, ale musí ho v noci na curani budit. Jinak se taky v noci pocura a ani ho to nevzbudí. Když to řešila s dětskou, řekla ji, že do 5-6 let se to vůbec neřeší.
Ve třech letech se to fakt nedá očekávat. Klid a nechat plínu, dokud nebude suchá. Já ji teda dceři v 4,5 letech sebrala a začala budit v 11.
@ZuzanaŠtychová když je přes den bez plenky, tak to je super, může klidně do školky, a na noc plena nevadí do 5 let, však ve školce v noci není