Vázání tkaniček

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
smurfka
23.11.18 06:53

Vazani tkanicek

Ahoj. Chtela bych syna zacit ucit zavazovat tklanicky. ale on je pravak a ja levak a tudiz nevim jak ho to mam ucit..po mem zpusobu ( prvni smycka v leve ruce a obtacim pravou) nebo jako pravaka ( tudiz asi naopak- jen nevim jestli mi to pujde???)
Jak jste zacinaly vy?

Příspěvek upraven 23.11.18 v 07:00

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1128
23.11.18 06:58

Syna leváka jsem poslala za dědou levákem. Jinak se mu snažím věci ukazovat moji levou a aspoň jsme šikovnosti na stejné úrovni a mám pro něj pochopení, když vlastně i já začínám. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30301
23.11.18 07:02

@smurfka je třeba ukazovat tak, jak by to dělal pravák. Učím dílny a tam jsme každý museli předvést jak bysme ukázali s daným nářadím práci levákovi. Vy to umíte a pro Vás je to lepší to přehodit než pro to dítě co se to učí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
23.11.18 07:30

Ja jsem pravak a taky dělám smyčku levou a obtacim pravou… takže je to asi jedno. Je pravda, že mi ve všech testech vychází ambidextrie, tak to může být tím. Mladší syn nejspíš bude levak a zrovna nedávno jsem přemýšlela, jakým směrem ho mám učit kreslit kolečko. A zjistila jsem, že to dělám obráceně než tchýně pravačka, takže buď jsem fakt obojetna, nebo to dělá naopak tchýně. Každopádně z toho plyne, ze je úplně jedno, jakým směrem kdo co dělá, hlavně, že to umí. Myslím, že pokud si bude někdo zavazovat tkaničky jinak než většina, nikdo si toho nevšimne. Hlavní je, aby to uměl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
23.11.18 07:44

Musím se kouknout na syna, jak si zavazuje tkaničky. On je levák, já přeučený levák na praváka. Ani si nepamatuju (a to je to necelý rok), jak jsem ho to učila. Dám vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
23.11.18 07:59

Tak teď jsem říkala, ať mi ukáže, jak zavazuje. Tak kličku udělá levou a obmotá pravou. Já myslím, že jsem ho to učila jako leváka, takže ty bys měla to syna naučit jako praváka, ale zase praváci dost často jsou flexibilní a je možné, že bez problémů se naučí i tvůj levácký způsob.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
740
23.11.18 08:05

Pokud něco učíš leváka, tak vždy buď proti němu - ty zavazuješ normálně pravou - on zrcadlově levou. A samozřejmě to platí pro víc činností :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
23.11.18 08:10

Tohle taky řeším a nechceš přijet k nám? My máme opačný problém - já pravák a dítě levák. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
23.11.18 08:22

@harim
Já vždycky šílím, když ho vidím krájet levou… a to jsem přeučený levák… Ale naučila jsem se mu většinu věcí ukazovat pravou a pak jen korigovat, on si svůj způsob najde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1024
23.11.18 08:30

my vážeme doma tak, že uděláme dvě smyčky a ty se překříží a obtočí (jako obyčejný uzlík)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1024
23.11.18 08:33
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
23.11.18 09:03

annasmyc zaječí ouška znám, ale nechci ji to tak učit - učila jsem je takhle naše nejstarší a furt se jim rozvazovali tkaničky až někdy v 5. třídě jsme přišli na to, že je to tímhle uzlem - prostě není tak pevný.

Janina81 tak to šílím taky (radši se nedívám). Největší problém jsou ty tkaničky, prostě ne - nejsem tak šikovná, abych se to naučila opačně :oops: a v rodině široko daleko žádný levák. Jsem si říkala, že pozvu jednu holčinu na brigádu (ve vesnici je jedna sedmačka levák) :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
23.11.18 09:03

@Aspera no jo, ale jak to dela pravak?????

• Citovat
  • Upravit
smurfka
23.11.18 09:06
@Aspera no jo, ale jak to dela pravak?????
@jezek1 píše:
Pokud něco učíš leváka, tak vždy buď proti němu - ty zavazuješ normálně pravou - on zrcadlově levou. A samozřejmě to platí pro víc činností :kytka:

Ja nechci ucit levaka..ja jsem levak…ja chci naucit pravaka, ale nevim jak to pravaci delaji a tak nevim jak zacit,

• Citovat
  • Upravit
smurfka
23.11.18 09:08

@harim odkud jsi? Kdyz tak se natocim a poslu video????

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML