Syn a přítelkyně

Anonymní
16.6.19 13:43

Syn a přítelkyně

Máme syna 15 let (9 třída ) který si nedávno nasel přítelkyni ktera má 16.Od té dobby je ale jak vyměněn - vždycky měl jedničky a dvojky a ted čtverky a pětky, plno poznámek že nemá úkoly, že není připraven do hodiny, doma je na mně a manžela hnusný a ten jeho tón :roll: :roll: :roll:.Nedávno přišel domů a cele oko modré řekl že spadl…tak z něho manžel dostal že se porval s jedním klukem který mu chtěl převzít synovu přítelkyni…Teď má zaracha… Co byste dělaly vy aby přestal byt drzý a byl by jako předtím? :think: :potlesk: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4019
16.6.19 13:47

No jo, je zamilovanej. Sednout a promluvit si? Proti jeho přítelkyni nic nemáte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14048
16.6.19 13:50

Puberta a láska :D
trpělivost a nastavení pravidel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14251
16.6.19 14:00

Vzdyt je krasne zamilovaný ;).
Zarach urcite nic nevyřeší… Akorat se sekne.Zkus trichu empatie, zkus ho pochopit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
16.6.19 14:02

Dala bych si sklenku vina a doufals, ze se brzy srovna…prvni laska, co dodat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26675
16.6.19 14:38

Bylo by mi ho spis lito. Ty prvni lasky jsou tezky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24998
16.6.19 14:42

Klasika, puberta, prvni laska :D bude hur… zarach nic nevyresi, nastavit pravidla na znamky a prichody domu, domaci vypomoc a doufat, ze brzy dospeje ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dlouhá punčoška
16.6.19 15:55
@Anonymní píše:
Máme syna 15 let (9 třída ) který si nedávno nasel přítelkyni ktera má 16.Od té dobby je ale jak vyměněn - vždycky měl jedničky a dvojky a ted čtverky a pětky, plno poznámek že nemá úkoly, že není připraven do hodiny, doma je na mně a manžela hnusný a ten jeho tón :roll: :roll: :roll:.Nedávno přišel domů a cele oko modré řekl že spadl…tak z něho manžel dostal že se porval s jedním klukem který mu chtěl převzít synovu přítelkyni…Teď má zaracha… Co byste dělaly vy aby přestal byt drzý a byl by jako předtím? :think: :potlesk: :mavam:

Pozvala bych slečnu na sobotní rodinný oběd.
Zajímala bych se o ni, její koníčky, atd.
Nám tahle strategie fungovala, chlapec se sklidnil.
Ještě jsem se zeptala, co ze děvče rádo bašti a to jsem uvarila. Slečna byla nervózní, ale po jídle se uvolnila a bylo to bezva odpoledne.

• Citovat
  • Upravit
700
16.6.19 16:04
@Dlouhá punčoška píše:
Pozvala bych slečnu na sobotní rodinný oběd.
Zajímala bych se o ni, její koníčky, atd.
Nám tahle strategie fungovala, chlapec se sklidnil.
Ještě jsem se zeptala, co ze děvče rádo bašti a to jsem uvarila. Slečna byla nervózní, ale po jídle se uvolnila a bylo to bezva odpoledne.

To jsem zažila. Bylo mi sedmnáct. Vilka v dobré čtvrti, movitá rodina. Ptali se mě jak máme velký byt a jestli je maminka svobodná. I v tom věku, jsem se cítila ponížená, protože ano, byla jsem z velmi chudých poměrů. Od té doby mám z návštěv u rodičů osypky, a rodiny všech partnerů bojkotuju, jsou to cizí lidi, ať mi vlezou na záda, já se s nimi kamarádíčkovat nepotřebuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dlouhá punčoška
16.6.19 18:13

@lilithlilith
V tomhle případě se Ti nedivím.
Myslela jsem obyčejné povídání, ne ponižující výslech.

• Citovat
  • Upravit
719
16.6.19 20:34
@lilithlilith píše:
To jsem zažila. Bylo mi sedmnáct. Vilka v dobré čtvrti, movitá rodina. Ptali se mě jak máme velký byt a jestli je maminka svobodná. I v tom věku, jsem se cítila ponížená, protože ano, byla jsem z velmi chudých poměrů. Od té doby mám z návštěv u rodičů osypky, a rodiny všech partnerů bojkotuju, jsou to cizí lidi, ať mi vlezou na záda, já se s nimi kamarádíčkovat nepotřebuju.

Bohužel znám, resp. můj partner. Na mě jeho rodiče pro jistotu téměř nikdy nepromluvili :nevim:. Takže oběd klidně, ale hlavně v klidu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
16.6.19 20:38

Dospívá - už z něj nikdy nebude hodnej chlapeček co bejval. Až si projde touhle fází, tak se uvidí jak jste ho vychovali, jaký mladý muž se z něj stane.

Čím víc na něj budeš tlačit, nebo ho dokonce nutit se rozejít s tou holkou, tí větší protiakce vyvoláš.

A puberťák nemá nic moc jiného na práci, než revoltovat proti rodičům. Ono to je vcelku zdravé a je fajn, že to dělá v 15.

Potřebujete přežít, potřebujete mu pořád držet základní hranice a potřebujete zároveń držet nějaké základní poztiivní pouta.

Obecně potřebuje vyslechnout, chce abyste se zajímali o to jak věci vidí on, než abyste mu jen říkali co má dělat, potřebuje dostat důvěru, chce nějaký respekt.

Potřebujete společně najít jiné způsoby komunikace a tresty, příkazy a pokusy prosadit formální autoritu nebudou úplně fungovat.

@lilithlilith píše:

Ty bláho - bidermayer věčně živý!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4019
16.6.19 20:55
@lilithlilith píše:

Já to zažila taky. Finančně jsme na to byli stejně, ale nesedla jsem jim. Holka z vesnice (oni taky), neměla jsem vysokou (on vyucenej, já si ji pak dodělala, i když už jsme spolu nebyli). Naštěstí. :lol: kamarádka zažila to samé. Kdo nezažil, neuvěří. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí