Syn chce do Chorvatska

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53518
8.8.23 10:13
@zrcadlo píše:
A já jsem právě zažila to, že buď se pojede na týden s jídlem, nebo se pojede na 20dnů, ale jídlo potáhneme sebou. A pro moje rodiče bylo vždycky důležitějších těch 20 dnů jejich astmatického dítěte, než to, aby mamka nemusela hnout prstem. Ale to někdo, komu se doma nedusilo dítě nebo nemělo rozšrábaný ekzém do krve, nikdy nepochopí, a pak jsou takové ty kecy „na co moře, když si tam nemůžu dovolit všechno, co chci, to radši Mácháč s plnou penzí“.

Tak ne všichni jezdí k moři jen ze zdravotních důvodů. Patřím k nim i já. Proto píšu, že kdybych na to neměla, tak radši nikam nejedu. K Mácháči bych na dovolenou třeba nejela vůbec, protože se tam kazí brzo voda. Ale bývala léta, že jsme se tam jezdívali koupat. Dnes si vyberu jiné místo. Nebo sedím doma a osprchuju se v koupelně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
8.8.23 10:13

A nemyslim, ze ten, kdo sebou taha jidlo aby usetril, by radeji mel sedet doma na zadku :nevim: vzdyt at si to kazdy udela tak, jak chce. Kdyz jdu na Snezku, taky si vezmu lepenec a jablko do batohu, nez abych jedla na Lucni polevku za 150,–. Nic to nevypovida o kvalite zazitku nebo o tom, na co mam a na co ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85847
8.8.23 10:17

Ja teda necetla celou diskuzi, ale kvuli tomu, ze chce 6-lete dite do Chorvatska se neseberu a nepojedu do Chorvatska, kam nechci. Kdyby nebylo v zivote u more nereknu, ale evidentne na dovolene jezdi a 3× rocne. Vseho s mirou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
8.8.23 10:18
@unuděná píše:
Mam to taky tak. Pokud jedu na dovcu, kde si chci odpocinout, volim plnou nebo polopenzi, pripadne se stravujeme alespon jednou denne v restauraci a zbytek osulime mistnim pecivem, sunkou, zeleninou atd. I to me prudi, nakupovat potraviny, ale zalezi na typu dovolene.

To jsem měla na mysli. Třeba v Maroku jsem byla ráda, že nám snídani a večeři někdo připravil. Když jsme byli v apartmánu v Řecku s Lídlem za humny a výbornou pekárnou skoro pod domem, to bylo taky něco jiného. Nemusím mít all in a koktejlíky na pláži, to zase ne. Ráda vycestuju i mimo místo pobytu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
8.8.23 10:20

Nemám ten krám běžně ráda. Ale my jsme se naučili, že si el. koloběžku děcek vezeme sebou. Je to skladné do auta. Člověk na tom frkne s batohem do obchodu a zpět rychle. Ani auto není třeba startovat. Když je člověk na nějaké vesnici u moře. Známý vyloženě vybírá vesnici. Pláž tam je krásná. Není tam krám. Takže je třeba kousek do města. Ale on si vozí kola sobě i ženě. Takže žádný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
8.8.23 10:20
@unuděná píše:
A nemyslim, ze ten, kdo sebou taha jidlo aby usetril, by radeji mel sedet doma na zadku :nevim: vzdyt at si to kazdy udela tak, jak chce. Kdyz jdu na Snezku, taky si vezmu lepenec a jablko do batohu, nez abych jedla na Lucni polevku za 150,–. Nic to nevypovida o kvalite zazitku nebo o tom, na co mam a na co ne.

Tak svačina na cestu je normální, nikdy nevíš, kde se zdržíš a jestli bude někde otevřeno. Ale tahat na dovolené kila masa a přrd dovolenou třeba zavářet jak praštěná, to by mě fakt mohlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81528
8.8.23 10:23
@Russet píše:
Všude, kam jsem cestovala, jsem se bez problému najedla. Nejsem vybíravá. Dvakrát denně do restaurace se chodit nemusí. Většinou máme zásadu jedno teplé jídlo denně stačí. Letos jsme si na dovolené částečně vařili, ale pro mě je skutečný odpočinek i to, že nemyslím, co budu vařit a jíst. Že prostě slezu schody do jídelny a najím se. A že pak nemyju nádobí. Jsem velmi přízemní.

Já tedy obvykle mám cestování spjaté s místní kulturou a jídlem. Takže většinou nic nevozím. Ale tedajsou situace, kdy vozím. Typicky Rakousko, hory, kde prostě jedem za sportem, ne za kulturou. Jídlo mi tam beztak nechutná, večer se mi nechce nikam drbat, jsem ráda, že se rychle najím a zapadnu do postele. To samé jsou hory na Slovensku v létě, většinou mimo civilizaci. Jídlo nosíme sebou, pro mě pohodlnější nakoupit před cestou, než nákupem zaflákat část dovolené. Už jsem psala dříve, že v Británii bych taky upřednostnila tu májku před britskou gastronomií. Naopak, na poznávací dovolenou v Itálii nebo Španělsku jsem si nebrala z jídla sebou vůbec nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
8.8.23 10:27
@Russet píše:
Tak svačina na cestu je normální, nikdy nevíš, kde se zdržíš a jestli bude někde otevřeno. Ale tahat na dovolené kila masa a přrd dovolenou třeba zavářet jak praštěná, to by mě fakt mohlo…

No vidis, a nekoho by zase mohlo… chodit nakupovat a varit misto valeni se u more :nevim: proste kazdy ma nejake preference a predstavy idealni dovolene, a nemyslim, ze jakykoli zpusob je hodny opovrzeni. Dulezite je, ze si lidi odpocinou a stravi cas spolecne s partnerem/detmi mimo zabehane stereotypy :nevim: A stejne jako si nekdo neodpocine u plotny, jiny si neodpocine valenim v resortu, jiny vystupem na nejvyssi horu v okoli. Je to zkratka individualni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
8.8.23 10:31
@Lama Lama píše:
Já tedy obvykle mám cestování spjaté s místní kulturou a jídlem. Takže většinou nic nevozím. Ale tedajsou situace, kdy vozím. Typicky Rakousko, hory, kde prostě jedem za sportem, ne za kulturou. Jídlo mi tam beztak nechutná, večer se mi nechce nikam drbat, jsem ráda, že se rychle najím a zapadnu do postele. To samé jsou hory na Slovensku v létě, většinou mimo civilizaci. Jídlo nosíme sebou, pro mě pohodlnější nakoupit před cestou, než nákupem zaflákat část dovolené. Už jsem psala dříve, že v Británii bych taky upřednostnila tu májku před britskou gastronomií. Naopak, na poznávací dovolenou v Itálii nebo Španělsku jsem si nebrala z jídla sebou vůbec nic.

V Británii jsem byla s cestovkou, co ráno mazala sendviče a večer byla vždy nějaká večeře z kotlíku. Nebudu jmenovat, jsou z Brna. Takže jsem ochutnala jen obligátní rybu s hranolkami několikrát. Teď s dítětem jedu raději do civilizace, kde aspoň nějaká restaurace je. V kempu letos byl na pár dní taky, ale nedovedu si představit v našem malém stanu trávit půl prázdnin. A vařit si z konzerv. To už bych se asi těšila do práce… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
8.8.23 10:31

Kolegyně jezdí s partou v zimě někde do Rakouska na hory. Chystají na ten týden jídlo společně. Jich je 16. Už jen páry a bez dětí. Jednu sjezdovku mají u ubytování. Na jinou dojíždí. Ráno vyjedou. Na sjezdovce si dají polévky nebo něco na zahřátí. Jak se k večeru vrací. Tak se jim hodí, že vytáhnou zásoby. Prohřejí nebo dodělají na plotně. A mají večeři všichni. To je asi nějaký původní ranč předělaný na apartmány. Takže se tam všichni vlezou a mají společnou kuchyň, jídelnu, společenskou místnost. Jezdí takhle spolu na dovolené 25 let. Dřív to bylo i s děckama. V létě teda lítají. Ale zas vybírají jen all.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15858
8.8.23 10:36

Na dovolené si chci odpočinout, ne tahat sebou kila masa, řešit aby se mi cestou nezkazilo, nakupovat, vymyslet jidla. To není dovolená, to mužů zůstat na chatě. Nepotrebuju pokazde allin, klidně jen ubytování se snídani, večeře v restauraci, během dne ovoce, zmrzlina, něco mensiho u stánku atd. Zalezi kam jedeme. V Chorvatsku jsem byla 3×, víckrát asi nemám v plánu, ale jidlo jsme si tam nikdy nevezli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81528
8.8.23 10:38
@Russet píše:
V Británii jsem byla s cestovkou, co ráno mazala sendviče a večer byla vždy nějaká večeře z kotlíku. Nebudu jmenovat, jsou z Brna. Takže jsem ochutnala jen obligátní rybu s hranolkami několikrát. Teď s dítětem jedu raději do civilizace, kde aspoň nějaká restaurace je. V kempu letos byl na pár dní taky, ale nedovedu si představit v našem malém stanu trávit půl prázdnin. A vařit si z konzerv. To už bych se asi těšila do práce… 8)

Ale dyt já to chápu. Spíš nechápu, že někdo nedokáže přijmout fakt, že lidi jsou různí. Někomu vařit pod stanem navadí. Někdo jede raději nízkorozpočtově a postaví si barák. Někdo zas jeden lowcost na 2 měsíce, další si užijou all in v rezortu s animátorama, jiného by tam jeb.lo a je na samotě v lese, jí kořínky, štastný a spokojený. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
8.8.23 10:39
@unuděná píše:
No jiste, ale ja narazim na to, ze syrove maso prevazene nekolik(desitek) hodin v aute, byt oblozene ledem, bych znovu nezamrazovala, je to nejrizikovejsi vec, co muzes s masem delat-opakovane rozmrazit a zase zamrazit. Takze bych vezla jen tolik, co snim behem dvou, maximalne 3 dnu. A pak stejne musis nakupovat. Kdezto ten gulas ve skle vytahnes i za tyden a bude luxusni. Takze nekdo, kdo nechce na miste nakupovat a varit, podle me logicky sahne spis po zavareni, konzervach apod.

A co budeš na syrovém masu obleženého leden rozmrazovat? 8o vezmeš u řezníka čerstvé maso, obložis ho leden a jedeš. V cílové destinaci ho klidně dáš do mrazáku.

• Citovat
  • Upravit
74217
8.8.23 10:45

Stejně je super, že je možnost výběru nebo možnost to střídat třeba. Jak je libo. Od toho ty apartmány všude po světě jsou na pronájem. Komu nevyhovuje, tak jede pouze cestou, že jídlo si zaplatí. A jde spíš do hotelu.
Někomu nevadí ani kemp u moře.
Horší by bylo, kdyby byla jen jedna možnost a výběr by nebyl. Tak je to se vším v životě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
8.8.23 11:07

My se posledni dobou na dovolenou vypravujeme behem necelych dvou dnu, takze jsem rada, ze zabalim veci a pripravim itinerar. Na planovani jidla cas vubec nemam. Uz dokonce odjizdime z domova bez bookleho ubytovani na prvni noc, coz jsem driv povazovala za nutnost. At si kazdy jezdi jak chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí