Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Lama Lama píše:
Naprosto chápu. Já už ted mám děti velké, restaurace si užíváme. Ale pár let zpátky, 4 ks dětí v restauraci byl většinou tak velký vopruz, že jsem raději něco udělala na apartmánu. Já fakt cestuji hodně často, na všechny způsoby (zatím jsem se jen vyhla rezortu s all in - tam posílám děti s prarodičema) a každé má své.
Ja mam jen 3 a staci mi si to jen predstavit a mam husi kuzi
. Ale my driv za bezdetna cestovali v podstate vyhradne natezko (pekne stan, spacak, veskere jidlo a hura mimo civilizaci). Hrozne mi to chybi, ale musi deti jeste dorust, no…
@Hobitka píše:
Ja mam jen 3 a staci mi si to jen predstavit a mam husi kuzi. Ale my driv za bezdetna cestovali v podstate vyhradne natezko (pekne stan, spacak, veskere jidlo a hura mimo civilizaci). Hrozne mi to chybi, ale musi deti jeste dorust, no…
na tydle akce se dětí zbavujeme
@Russet píše:
Tak ne všichni jezdí k moři jen ze zdravotních důvodů. Patřím k nim i já. Proto píšu, že kdybych na to neměla, tak radši nikam nejedu. K Mácháči bych na dovolenou třeba nejela vůbec, protože se tam kazí brzo voda. Ale bývala léta, že jsme se tam jezdívali koupat. Dnes si vyberu jiné místo. Nebo sedím doma a osprchuju se v koupelně.
@Lama Lama píše:
na tydle akce se dětí zbavujeme
Drastické řešení…
![]()
@Lama Lama Mam rada drasticka reseni
. My vyskemrame tak max vikend… Ted jsou teda na 2 tydny pryc, ale dovolenou si setrime na deti, prazdnin je moc
, a navic rekonstruujeme byt…
@Hobitka píše:
@Lama Lama Mam rada drasticka reseni. My vyskemrame tak max vikend… Ted jsou teda na 2 tydny pryc, ale dovolenou si setrime na deti, prazdnin je moc
, a navic rekonstruujeme byt…
No, todle je jedna z malá výhod rozvedených rodičů. Ale víceméně jsou to taky jen prodloužené víkendy a dovolenou setrime
@unuděná píše:
No vidis, a nekoho by zase mohlo… chodit nakupovat a varit misto valeni se u moreproste kazdy ma nejake preference a predstavy idealni dovolene, a nemyslim, ze jakykoli zpusob je hodny opovrzeni. Dulezite je, ze si lidi odpocinou a stravi cas spolecne s partnerem/detmi mimo zabehane stereotypy
A stejne jako si nekdo neodpocine u plotny, jiny si neodpocine valenim v resortu, jiny vystupem na nejvyssi horu v okoli. Je to zkratka individualni.
Jo, to jsem přesně já, pro mě by to byl vyloženě trest a strašná nuda. ![]()
Vařit by se mi na dovolené taky nechtělo, už jen proto, že by člověk musel nakoupit věci jako koření a co pak s tím, navíc to všude tahat s sebou, no to ne, díky
A to rozhodně nevařím denně, takže o odpočinek od stání u plotny úplně nejde.
Na dovolené chci poznávat, cestovat, válet se a nic nedělat, to můžu doma kdykoli.
Ale je mi jasné, že spousta lidí to má právě naopak. Doma pořád v zápřahu a tak chtějí čtrnáct dní jen lehátko, bazén, moře a koktejl.
Zas někteří lidi vaří na dovolené rádi, protože je vaření baví, neji to povinnost, ale koníček a mohou využít suroviny, které doma jednoduše nesežene a hlavně ne v takové kvalitě. Navíc u moře má člověk tks nějak jinak nastavené chutě. Doma nebudu dělat třeba chobotnici či kalamáry. Ale někde ráno si koupit od místních rybářů dobrou rybu nebo jinou mořskou potvoru a udělat si dobrý oběd či večeři, to už je hned něco jiného.
Ja si myslim, ze kazdy clovek je original a i ten se meni
driv jsem si odpocinula aktivne. Ted se dvema detmi, narocnou praci a starostmi o domacnost atd. bez jakekoli pomoci, jsem si uzila naprosto dokonale valeci dovolenou u more s all inclusive. Jeden vylet mensi a jinak plaz a jidlo a o nic se nestarat, spokojenost nejvetsi a budu tim zit jeste dlouho
jedina vada na krase, ze to bylo kratky. Pristi rok repete. Byla jsem tak vycerpana, ze to bylo to jediny, co jsem potrebovala a na letiste jsem sla skoro o hodinu driv nez jsem planovala, abych uz byla pryc ![]()
Manzel na tyhle valeci dovolene a horko neni, tak jsme se proste na dovolenou oddelili a deti si na tyden rozdelili a spokojenost na vsech stranach. 10 let nazpatek bych se tim akorat unudila
jako dite jsme takto jezdili s nasima (s polopenzi) a neverila bych, jak me potesi all inclusive.
@Bandii píše:
Stačí aby se zvedl vítr.Já ani neležím na lehátku, ani se nekoupu a stejně mám písek na nohou, něco ve vlasech, paráda.
Taky to nesnasim. A deti jsou v tom bohuzel po mne, jak se ukazalo. ![]()
Me i je uz rozciluje i kousek travy spadene na dece na koupaku. Z pisku bych se zblaznila, vadilo mi to vzdycky, vekem se to zesililo. Fuj, jak to skripe mezi prsty. Jsem si to predstavila a mam husinu. Brrr.
![]()
Deti nesnasely hrabani v pisku uz od batolat.
![]()
Příspěvek upraven 08.08.23 v 18:53
@AvajBr píše:
Taky to nesnasim. A deti jsou v tom bohuzel po mne, jak se ukazalo.
Me i je uz rozciluje i kousek travy spadene na dece na koupaku. Z pisku bych se zblaznila, vadilo mi to vzdycky, vekem se to zesililo. Fuj, jak to skripe mezi prsty. Jsem si to predstavila a mam husinu. Brrr.![]()
Deti nesnasely hrabani v pisku uz od batolat.![]()
Příspěvek upraven 08.08.23 v 18:53
Já mám písek ve ve věcech z Itálie ještě po roce!!
@unuděná píše:
Ano, ale kdyz jedes nekam v lete treba 10 hodin, tak to masi pri prevozu zakonite lehce povoli, leda bys mela tu lednicku zapnutou v aute, ale o tom tu rec nebyla. A znovu ho pak zamrazovat a rozmrazovat mi neprijde jako idealni manipulace s masem. Ano, nalozit, zavakuovat, oblozit ledem a udelat po prijezdu, nevidin problem. Ale porad to nemeni nic na faktu, ze takove maso ti nepokryje ani tyden stravovani.
Ty jsi to vůbec nepochopila, píšu ti to snad už po 3
nevozím maso v žádném sáčku obloženém ledem, ale v lednici do zásuvky do auta.
Také jsem zmiňovala, že nejezdím na týden, ale na měsíce, je pochopitelné, že tam chodím běžně nakupovat, také jsem ti to už psala… ![]()
@Pitaya1 píše:
A ty doma nemáš maso dýl jak 8 hodin v ledničce? Nebo proč by ses toho měla bát? My si s chutí dali i vinnou klobásu co od vyndání z lednice do opětovného uložení do lednice, cestovala cca 18 hodin. A znám lidi, co běžně letecký na takovou vzdálenost přepravovali maso, pak ho v místě příjezdu dali do mrazáku a postupně používali.
No možná do autoledničky když se dá tak ok, ale jen v termotašce jak tu někdo psal bych k tomu asi moc důvěru neměla. Zvlášť v horku.
@Lama Lama píše:
Já mám písek ve ve věcech z Itálie ještě po roce!!
Jsi mi připomněla Účastníky zájezdu
Až přijedem, tak musím ze všeho vysypat písek, aby se mi neucpal filtr ![]()