Syn chce do Chorvatska

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
9.8.23 07:41

@DanielaD Já už to dohledávat nebudu, ale rozhodně jsi nepsala o lednici, tuším o pasivním chladícím boxu a obložení ledem :nevim: Ale to je fuk. Mě by zase nebavilo vozit na delší dovolenou tu obrovskou chladicí lednici, jakože jí taky máme. Stejně když vím, že v místě musím nakoupit a že tam budu mít ledničku s mrazákem, tak převoz masa považuji vždy za hazard. Nevidím důvod zrovna takové potraviny nekoupit na místě. Ale původně jsme se bavili o týdenní dovolené u moře, zda je vhodnější vzít (pokud jídlo chci brát z Čech) zavařené věci, nebo tebou protěžované plátky syrového masa. Tak tam mě opravdu nepřesvědčíš, že je lepší vozit maso. K tomu masu stejně musíš vzít koření, nějakou přílohu, budeš tam muset dokoupit další věci. Ke guláši nepotřebuješ nic krom chleba nebo třeba těstovin :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79922
9.8.23 07:42
@jege píše:
Drastické řešení… ;) :P

však si udělají nové :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
9.8.23 08:09
@unuděná píše:
@DanielaD Já už to dohledávat nebudu, ale rozhodně jsi nepsala o lednici, tuším o pasivním chladícím boxu a obložení ledem :nevim: Ale to je fuk. Mě by zase nebavilo vozit na delší dovolenou tu obrovskou chladicí lednici, jakože jí taky máme. Stejně když vím, že v místě musím nakoupit a že tam budu mít ledničku s mrazákem, tak převoz masa považuji vždy za hazard. Nevidím důvod zrovna takové potraviny nekoupit na místě. Ale původně jsme se bavili o týdenní dovolené u moře, zda je vhodnější vzít (pokud jídlo chci brát z Čech) zavařené věci, nebo tebou protěžované plátky syrového masa. Tak tam mě opravdu nepřesvědčíš, že je lepší vozit maso. K tomu masu stejně musíš vzít koření, nějakou přílohu, budeš tam muset dokoupit další věci. Ke guláši nepotřebuješ nic krom chleba nebo třeba těstovin :nevim:

Mně by zase nebavilo předem zavařovat a i abych z toho měla strach :nevim: a koření není potřeba brát nějak moc a to už místo nezabere.

• Citovat
  • Upravit
53190
9.8.23 08:11
@Pitaya1 píše:
Mně by zase nebavilo předem zavařovat a i abych z toho měla strach :nevim: a koření není potřeba brát nějak moc a to už místo nezabere.

No mě taky ne, proto jak píšu, máme buď objednanou stravu nebo chodíme do restaurací :mrgreen: Ale pokud se někdo z nějakého důvodu tomuto brání (alergie, rozjívené děti, nechuť jíst neznámé jídlo, finanční stránka atd.) a chce si něco vézt s sebou, pak prostě to zavařování je jeden z nejlepších způsobů, pokud tam nechci stát klasicky u plotny :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40103
9.8.23 08:35
@stinga píše:
však si udělají nové :P
Že jo? Před dovolenou se jich zbaví, po dovolené si udělají nové… Chudáci děti… 8o :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81521
9.8.23 08:38
@jege píše: Že jo? Před dovolenou se jich zbaví, po dovolené si udělají nové… Chudáci děti… 8o :mrgreen:

Do už je taky ošéfované. Žádné další nebudou, 4 ks spolem stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2922
9.8.23 08:40

Doporucuju kemp Mandarino myslím a pláž Sakarun. Písečná pláž, nádhera, přejdou te předsudky o jezcich a kaminkovych plazi. Trosku mě mrzi ze tu dělám reklamu a snad tam nebude narvano, mám zazito teda jen z jachty, ale tohle je proste liga.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2474
9.8.23 10:14
@cecetka píše:
Pokud stojis s vypnutym motorem, vybije ti to autobaterii.

Píšu, že nemám důvod vypínat motor.
A o případném chvilkovém vypnutí motoru. To fakt baterií nevybije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18713
9.8.23 22:59
@Pitaya1 píše:
Tak my name třeba chladící box zabudovaný přímo v autě a ten chladí velmi dobře. A pokud člověk do něj neleze, tak i s vypnutým motorem jsem v něm po hodině parkování v horku, našla pití hodně studený.
:palec: My jen tu obyč na kabel…ale vyuzijem to fakt tak 1-2× za rok na větší dovolenou no.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6038
10.8.23 11:35

Jsem ve velmi podobné situaci jako zakladatelka. Všichni spolužáci byli v Chorvatsku a my ne. A ani nebudeme. Muž je ochotný max se tam zastavit cestou do Albánie. Dětem to vysvětlit jde, ale jsou už starší. Naše dovolené si užívají dobře, máme jich několik ročně. I to “laciné” Dánsko, co tu někdo z doslechu tvrdil, jsme si užili. Cenovky jako v ČR jen v akci, ale pozor - v dánských korunách. Levno tam není, 3× dráž než v ČR. Dáni jezdí po výletech vyzbrojeni vlastním jídlem, tahají toho plné vozíčky. Je to běžné.
Pizza malá (opravdu malá) v normál městě 180 DKK, normální místní jídlo na jídelníčku 260 DKK, kobliha v Lidlu v akci za 8 DKK. Párek v rohlíku 40 DKK. Nabídka v restauraci někde na venkově - snídaně 240 DKK. Což vysvětluje, proč tam o Čechy člověk vůbec nezavadí. My potkali za celou dovolenou dvakrát, z toho jedni tam žili a pracovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43909
10.8.23 11:45
@vendulaaa píše:
Jsem ve velmi podobné situaci jako zakladatelka. Všichni spolužáci byli v Chorvatsku a my ne. A ani nebudeme. Muž je ochotný max se tam zastavit cestou do Albánie. Dětem to vysvětlit jde, ale jsou už starší. Naše dovolené si užívají dobře, máme jich několik ročně. I to “laciné” Dánsko, co tu někdo z doslechu tvrdil, jsme si užili. Cenovky jako v ČR jen v akci, ale pozor - v dánských korunách. Levno tam není, 3× dráž než v ČR. Dáni jezdí po výletech vyzbrojeni vlastním jídlem, tahají toho plné vozíčky. Je to běžné.
Pizza malá (opravdu malá) v normál městě 180 DKK, normální místní jídlo na jídelníčku 260 DKK, kobliha v Lidlu v akci za 8 DKK. Párek v rohlíku 40 DKK. Nabídka v restauraci někde na venkově - snídaně 240 DKK. Což vysvětluje, proč tam o Čechy člověk vůbec nezavadí. My potkali za celou dovolenou dvakrát, z toho jedni tam žili a pracovali.

Díky za ceny, my se tam chystáme a právě jsem koukala, že se nám to docela prodraží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18378
10.8.23 16:55
@unuděná píše:
@DanielaD Já už to dohledávat nebudu, ale rozhodně jsi nepsala o lednici, tuším o pasivním chladícím boxu a obložení ledem :nevim: Ale to je fuk. Mě by zase nebavilo vozit na delší dovolenou tu obrovskou chladicí lednici, jakože jí taky máme. Stejně když vím, že v místě musím nakoupit a že tam budu mít ledničku s mrazákem, tak převoz masa považuji vždy za hazard. Nevidím důvod zrovna takové potraviny nekoupit na místě. Ale původně jsme se bavili o týdenní dovolené u moře, zda je vhodnější vzít (pokud jídlo chci brát z Čech) zavařené věci, nebo tebou protěžované plátky syrového masa. Tak tam mě opravdu nepřesvědčíš, že je lepší vozit maso. K tomu masu stejně musíš vzít koření, nějakou přílohu, budeš tam muset dokoupit další věci. Ke guláši nepotřebuješ nic krom chleba nebo třeba těstovin :nevim:

už mě to nebaví a taky se mě to nechce dohledávat

• od začátku ti píšu, jezdím na několik měsíců
  • v autě je zabudovaná lednička -říkejme tomu mrazící box, který má parametry: chlazení od -20 do 20 °C, ochrana proti vybití autobaterie
  • koření tam určitě mám to vím, kde co mám
  • samozřejmě, že chodím běžně nakupovat, ale nechci po příjezdu hned do obchodu

tím končím tvá Máňa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18378
10.8.23 16:56
@unuděná píše:
No mě taky ne, proto jak píšu, máme buď objednanou stravu nebo chodíme do restaurací :mrgreen: Ale pokud se někdo z nějakého důvodu tomuto brání (alergie, rozjívené děti, nechuť jíst neznámé jídlo, finanční stránka atd.) a chce si něco vézt s sebou, pak prostě to zavařování je jeden z nejlepších způsobů, pokud tam nechci stát klasicky u plotny :nevim:

na týdenní dovolené opravdu nikdy nevařím ani sebou netáhnu čočkovku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18378
10.8.23 16:58
@cecetka píše:
Pokud stojis s vypnutym motorem, vybije ti to autobaterii.

ochrana proti vybití autobaterie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
11.8.23 07:23

@DanielaD To teda od začátku nepíšeš a pokud to tak myslíš, pak jsi totálně mimo téma, protože od začátku je tu řeč o klasických dovolených u moře na 1-2 týdny :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí