Syn chce do Chorvatska

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Pitaya1
8.8.23 20:33
@Jahudka82 píše:
No možná do autoledničky když se dá tak ok, ale jen v termotašce jak tu někdo psal bych k tomu asi moc důvěru neměla. Zvlášť v horku.

Já úplně v klidu vzhledem k tomu, že za mnou letěla syrová vinná klobása cca 18 hodib a znám lidi, co převáželi na stejné trase syrové maso a nikdy nikomu nic nebylo. Navíc tedy jsme několik let jedli maso z trhu, kde rozhodně nebylo uskladněné v ledničce.

• Citovat
  • Upravit
18385
8.8.23 20:37
@Jahudka82 píše:
No možná do autoledničky když se dá tak ok, ale jen v termotašce jak tu někdo psal bych k tomu asi moc důvěru neměla. Zvlášť v horku.

o nějaké termotašce psala unuděná, ona vždy domotá co domotal jde.

Už se k tomu nechci vyjadřovat. mějte se OK

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18907
8.8.23 20:37
@Hobitka píše:
Ja mam jen 3 a staci mi si to jen predstavit a mam husi kuzi :mrgreen:. Ale my driv za bezdetna cestovali v podstate vyhradne natezko (pekne stan, spacak, veskere jidlo a hura mimo civilizaci). Hrozne mi to chybi, ale musi deti jeste dorust, no…

Takhle na 1-2 noci s dětma jezdíme odmala, na dýl teda raději penzion/privát, ale válecí dovolená u moře by nás 14 dní nebavila ani jednoho, jako jedeme třeba na 3-5 dní ale pak zase hory, nějaké pěkné město, jeskyně apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18907
8.8.23 20:43
@Pitaya1 píše:
Já úplně v klidu vzhledem k tomu, že za mnou letěla syrová vinná klobása cca 18 hodib a znám lidi, co převáželi na stejné trase syrové maso a nikdy nikomu nic nebylo. Navíc tedy jsme několik let jedli maso z trhu, kde rozhodně nebylo uskladněné v ledničce.

Tak jasně, každý má jinou zkušenost a odvahu - my si na jídlo z masa prostě zajdeme v místě a aspoň ochutnáme lokální speciality, děti si stejně nejradši dají řízek :lol: A s tím se někde v pidikuchyňce v apartmánu pleskat odmítám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81522
8.8.23 20:51
@Jahudka82 píše:

Mám takovou polystyrenovou krabici. Když tam dám mraženou dvoulitrovku, tak je tam led ještě za 48 hodin. (vozíme na vodu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18907
8.8.23 20:52
@Bandii píše:
Vždyť to chladí i v té zácpě. :nevim:

Jako autolednici máme, ale zase tolik jako ta normální doma nechladí, beru to jako takovou nouzovku spíš. Kolikrát když je to na dýl, tak i vypínáš motor…jednou jsme takhle vyloženě stáli třeba 3h před tunelem, bouračka, kus za náma už to odkláněli, my měli smůlu, že jsme tam byli brzy po tom, co se to stalo a zavřeli to těsně předtím než jsme tam dojeli. A venku 30.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81522
8.8.23 20:58
@Jahudka82 píše:
Jako autolednici máme, ale zase tolik jako ta normální doma nechladí, beru to jako takovou nouzovku spíš. Kolikrát když je to na dýl, tak i vypínáš motor…jednou jsme takhle vyloženě stáli třeba 3h před tunelem, bouračka, kus za náma už to odkláněli, my měli smůlu, že jsme tam byli brzy po tom, co se to stalo a zavřeli to těsně předtím než jsme tam dojeli. A venku 30.

Proto je lepší tam hodit tu mraženou flašku a máš po starostech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18907
8.8.23 20:59
@Lama Lama píše:
Mám takovou polystyrenovou krabici. Když tam dám mraženou dvoulitrovku, tak je tam led ještě za 48 hodin. (vozíme na vodu)
:think: dobrý tip, jenže chlap mi ty zásoby z domova vždycky zredukuje na minimum, když jsem udělala obložené chleby nebo řízky s sebou na cestu, kolikrát to ani nejedl, druhý den už vůbec ne, prostě na jídlo z domova ať už studené, ohřáté, jakkoliv uchované nemá na výletech a dovolených chuť, zavařené chtít s sebou táhnout - určitě by třeba takhle šla vzít boloňská, rajská apod. omáčky co mají na těstoviny rádi děti, vyskočil by z kůže, on raději vše nakoupí na místě, já pokaždý šílím, co tam pak utratíme, vyšiluje i kvůli oblečení, dětem toho vždy raději beru víc, pokaždý se zhádáme a tašku jídla jde po mně přebrat a půlku vyhází - to byste museli mít doma to co já :roll: :zed:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18907
8.8.23 21:03
@Lama Lama píše:
Proto je lepší tam hodit tu mraženou flašku a máš po starostech.

Jako do autoledničky? Jo jako my tam takhle flašky s ledovou vodou dáváme, ale spíš jako na pití, než že bysme tím chladili nějaké jidlo. Jak jsem psala výš, chlap z domova nic tahat nechce, jsem ráda když uhádám 2 konzervy a balík těstovin…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81522
8.8.23 21:06
@Jahudka82 píše: :think: dobrý tip, jenže chlap mi ty zásoby z domova vždycky zredukuje na minimum, když jsem udělala obložené chleby nebo řízky s sebou na cestu, kolikrát to ani nejedl, druhý den už vůbec ne, prostě na jídlo z domova ať už studené, ohřáté, jakkoliv uchované nemá na výletech a dovolených chuť, zavařené chtít s sebou táhnout - určitě by třeba takhle šla vzít boloňská, rajská apod. omáčky co mají na těstoviny rádi děti, vyskočil by z kůže, on raději vše nakoupí na místě, já pokaždý šílím, co tam pak utratíme, vyšiluje i kvůli oblečení, dětem toho vždy raději beru víc, pokaždý se zhádáme a tašku jídla jde po mně přebrat a půlku vyhází - to byste museli mít doma to co já :roll: :zed:

Jasně. Já to na klasickou dovolenou letní sebou taky netahám. Spíš třeba na tu vodu, kde vezem třeba mlíko do kafe, buřty na večeři a nechci to nechávat celý den v teple. Od tud mám zkušenost, že tam led vydrží celý víkend. Podobně třeba vozíme jídlo na treky na Slovensko, kde zkrátka jsou dvě varianty - bud sní, co si přineseme, uloví medvěda, skočí do hospody 1000 výškových metr nebo bude hlady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5629
8.8.23 21:09
@Lama Lama píše:
Jasně. Já to na klasickou dovolenou letní sebou taky netahám. Spíš třeba na tu vodu, kde vezem třeba mlíko do kafe, buřty na večeři a nechci to nechávat celý den v teple. Od tud mám zkušenost, že tam led vydrží celý víkend. Podobně třeba vozíme jídlo na treky na Slovensko, kde zkrátka jsou dvě varianty - bud sní, co si přineseme, uloví medvěda, skočí do hospody 1000 výškových metr nebo bude hlady.

4

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81522
8.8.23 21:13
@Polední bouře píše:
píše: Více
:mrgreen: mas recht
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2474
8.8.23 22:09
@Jahudka82 píše:
Jako autolednici máme, ale zase tolik jako ta normální doma nechladí, beru to jako takovou nouzovku spíš. Kolikrát když je to na dýl, tak i vypínáš motor…jednou jsme takhle vyloženě stáli třeba 3h před tunelem, bouračka, kus za náma už to odkláněli, my měli smůlu, že jsme tam byli brzy po tom, co se to stalo a zavřeli to těsně předtím než jsme tam dojeli. A venku 30.

Nevypínám, proč bych to dělala. A i kdyby chvílemi ano, lednice pojede pořád. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27081
9.8.23 06:19
@Jahudka82 píše:
Jako autolednici máme, ale zase tolik jako ta normální doma nechladí, beru to jako takovou nouzovku spíš.

Drzi to teplotu cca o 10 stupnu nizsi nez je venkovni teplota. Takze v klimatizovanem aute, kdyz odectes jeste 10 stupnu, to jde.

@Bandii píše:
Nevypínám, proč bych to dělala. A i kdyby chvílemi ano, lednice pojede pořád. :nevim:

Pokud stojis s vypnutym motorem, vybije ti to autobaterii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
9.8.23 06:20
@Jahudka82 píše:

Tak my name třeba chladící box zabudovaný přímo v autě a ten chladí velmi dobře. A pokud člověk do něj neleze, tak i s vypnutým motorem jsem v něm po hodině parkování v horku, našla pití hodně studený.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix