Syn je otloukánek

8040
24.9.15 09:36

Syn je otloukánek

Ahoj, mám syna 7 let. Chodí do 2.třídy, je chytrý, šikovný, dělá nám radost. Co je problém. Je to takový ťunťa. Má rád děti, rád si s nimi hraje, ve škole chodí do družiny. Má tam kamarády, ale samozřejmě jsou tam různé děti a je jasný, že občas něco mezi nimi je. Včera jsem pro něj přišla, měl natlučený nos, tak jsem se ptala, co se stalo, on se rozplakal, běžel ke mně, a že mi to řekne až venku. Paní družinářka říkala, že se to stalo při hře. On mi to pak venku vysvětloval, moc jsem to nepochopila, no, stane se, v pohodě. Pak mi ještě řekl, že si hráli a poté, co se stalo to s tím nosem, že k němu přišel klučina ze třídy a dal mu pěstí do pusy, až mu tekla trošku krev. Nestává se to často, paní družinářka je i moc hodná, dává na ně pozor, ale občas se stane, že mu někdo ublíží. Ještě před prázdninama ho zase kluk ze třídy kopnul mezi nohy, až plakal. Já jsem z toho zoufalá, říkám mu, že si to nesmí nechat líbit, ať to vrátí, ale on se bojí, nikdy se nepral, je takové klidnější povahy, můj muž i já jsme stejní. Já jsem kvůli tomu včera brečela, jsem těhotná a jsem přecitlivělá normálně, teď ještě o to víc. Jsou to děti, určitě se nejedná o žádnou šikanu, škola je moc fajn, jen vy, co máte podobná dítka, jak je vedete, aby byly průbojnější? Povahu mu nezměním, to je mi jasné. Moc děkuji všem za příspěvky. Vím, že celý život za něj nemůžu vše řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10895
24.9.15 09:44

Ono je to těžký, já mám něco podobnýho doma. Přesně jak říkáš - ťunťa. Pořád mu vtloukám do hlavy, že se nemá nechat, pokud ho strčí, má je strčit taky. Stejně to neudělá. Nicméně jednou došlo taky k horšímu úrazu, neříkám, že cíleně, ale kluk ho schválně strčil aby mu uhnul a narazil ho nosem na futro a pak zatloukal. Navíc je to jedináček, jehož rodiče jsou přesvědčený, že je to miláček, co nikomu neubližuje. Řešila jsem to přes ředitelku školky, ta vyslechla oba a sígr se přiznal. Od tý doby už mu dal pokoj. Takže za mě malý věci neřešit, to si musí vybojovat, větší bych řešila s učitelkou a rodičema přímo!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6463
24.9.15 09:48

Neporadim, jen soucitim a rada si prectu rady… syn je v prvni tride, spokojenej, do skoly jde rad, po o byva chvili v druzine, nez vyzvedneme mladsiho ze skolky. A jsou to takove drobnosti - vcera ho shodili nejaci druhaci z kolotoce, ptze ho tam nechteli /pak pry plakal, ale hned se uklidnil/, predtim se mu dva kluci smali, ze ma delsi ocasek vzadu z vlasu /na to jim pry rekl Kdo to rika/ten to je/, jindy mu zas nekdo bral to, s cim si hral. Nikdy mi to nerekne sam od sebe, nestezuje si, jen to pri povidani mimochodem prohodi, spis nez smutnej je nastvanej a nezabyva se tim, aspon ne viditelne, ale co ja vim, jestli ho to trapi?
Jak ho povzbudit a podporit, kdyby bylo hur a treba byl opravdu sikanovanej?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8040
24.9.15 09:51
@Loffda píše:
Ono je to těžký, já mám něco podobnýho doma. Přesně jak říkáš - ťunťa. Pořád mu vtloukám do hlavy, že se nemá nechat, pokud ho strčí, má je strčit taky. Stejně to neudělá. Nicméně jednou došlo taky k horšímu úrazu, neříkám, že cíleně, ale kluk ho schválně strčil aby mu uhnul a narazil ho nosem na futro a pak zatloukal. Navíc je to jedináček, jehož rodiče jsou přesvědčený, že je to miláček, co nikomu neubližuje. Řešila jsem to přes ředitelku školky, ta vyslechla oba a sígr se přiznal. Od tý doby už mu dal pokoj. Takže za mě malý věci neřešit, to si musí vybojovat, větší bych řešila s učitelkou a rodičema přímo!

Loffdo, děkuju moc, chudáček malej, ještěže se kluk nakonec přiznal. Jsem ráda, že mi rozumíš, jak to myslím. Je fakt, že já to znám i z druhé strany. Mám kamarádku, která je moc fajn. Má syna, který je takový dareba. Rád děti pošťuchuje, pere se, ve škole má neustále kvůli tomu problémy, ale přitom to není zlý kluk, má dobré srdce, ale je takový předivočelý. Kamarádka se ho snaží vést a opravdu dělá, co může, ale když si na něj paní učitelka stěžuje, tak se taky zlobí a nechce si přiznat, že takový je, ale věřím, že z toho vyroste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
24.9.15 09:53

Ahoj, předně bych mu přestala říkat, at to vrací, to myslím není řešení. Chtěla bych, aby mi na děti, které mu ublížily,„ukázal“ a promluvila bych si s jejich rodiči-pokud by se jednalo o opakující se incidenty.

• Citovat
  • Upravit
8040
24.9.15 09:55
@majdula1 píše:
Neporadim, jen soucitim a rada si prectu rady… syn je v prvni tride, spokojenej, do skoly jde rad, po o byva chvili v druzine, nez vyzvedneme mladsiho ze skolky. A jsou to takove drobnosti - vcera ho shodili nejaci druhaci z kolotoce, ptze ho tam nechteli /pak pry plakal, ale hned se uklidnil/, predtim se mu dva kluci smali, ze ma delsi ocasek vzadu z vlasu /na to jim pry rekl Kdo to rika/ten to je/, jindy mu zas nekdo bral to, s cim si hral. Nikdy mi to nerekne sam od sebe, nestezuje si, jen to pri povidani mimochodem prohodi, spis nez smutnej je nastvanej a nezabyva se tim, aspon ne viditelne, ale co ja vim, jestli ho to trapi?
Jak ho povzbudit a podporit, kdyby bylo hur a treba byl opravdu sikanovanej?

Chuďátko malý. Je fakt, že můj syn mi to taky většinou neříká. Když se ho zeptám, jak bylo ve škole, řekne mi"Neřeš." :) Občas si večer jdeme spolu lehnout a on se mi taky mimochodem mezi řečí svěří. Ptala jsem se ho i, jestli ho nemám odhlásit z družiny a to nechce, chce tam chodit, má tam kamarády. Přesně jak píšeš, jsou to takové jakoby blbiny, ale člověk se bojí, když uvidí, že si to nechají líbit, aby nepřitrdily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
24.9.15 09:58

Jinak mám taky doma ťuňtu… :mavam:

• Citovat
  • Upravit
8040
24.9.15 09:59
@brko píše:
Ahoj, předně bych mu přestala říkat, at to vrací, to myslím není řešení. Chtěla bych, aby mi na děti, které mu ublížily,„ukázal“ a promluvila bych si s jejich rodiči-pokud by se jednalo o opakující se incidenty.

Ale jo, taky jsem o tom uvažovala, zatím to nechám být a kdyby se to opakovalo, nejprve bych to zkusila řešit s paní družinářkou a pak by se vidělo. Já osobně si ale myslím, že není špatný ho učit se bránit, ptž jednou do té družiny chodit nebude a může se něco vyvrbit u školy, kdekoli, aby prostě věděl, že si nemůže nechat vše líbit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8040
24.9.15 10:00
@brko píše:
Jinak mám taky doma ťuňtu… :mavam:

Ach jo. Včera jsem si říkala, zda by nebylo lepší mít doma nějakého sígra, ale to by zas byl druhý extrém, asi nejlepší něco mezi. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1174
24.9.15 10:07

Pokud máte po ruce nějaký kroužek s bojovými sporty, tak bych ho tam zkusila dát. Naučí se tam rány přijímat a bránit se jim. Mě učil táta, pomohlo mi to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8040
24.9.15 10:09

@Ijaa. Právěže máme. Už jsem o tom uvažovala a navrhovala mu to, ale on nechce, chce chodit na florbal, ale zkusím s ním ještě promluvit a děkuji ti moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
24.9.15 10:39

@carola souhlasím s Ijaa s bojovými sporty, taky s tím máme dobrou zkušenost (byť v trochu pozdějším věku). Zkus ho třeba vzít na jednu hodinu (často to umožňují, zvlášť na začátku roku), třeba by se mu něco zalíbilo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
24.9.15 10:44

Kde je oběť, najde se i agresor.

Zapracovala bych na sobě. Jsme pro ty deti vzorem.
Ty jsi citlivá, on je taky. Změn svij vnitřní postoj, bude stabilnejsi i syn. Pak si na něj netroufnou.

To je všeobecný problém šikany. Furt se redi agresor, ale je potřeba řešit oběť a jeji postoj k veci.

A nemluvte o těch dětech jako o chudacich a chudinkach. Tím jim rozhodne nepomahate. Verte jim, ze to zvládnou. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8040
24.9.15 10:52

@Knihomyš,
děkuju ti moc. To je dobrý nápad. Zkusím to, zrovna jsem si hledala na jejich stránkách info, berou po celý rok v každém věku a zkusím se domluvit na té jedné zkušební, spíše dívací hodině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8040
24.9.15 10:54

@omites hezky jsi to napsala. Já právě o tom často přemýšlím, že jsem jeho vzorem a mám z toho hrůzu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí