Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, omlouvám se za možná hloupé téma, ale syn už 3 dny chodí domů ze školy s počmáranými rukávy u mikiny a dnes měl i celé ruce pokreslené propiskou. Vždycky mi na to poví, že tohle dělá jeho spolužačka, se kterou je učitelka posadila.
Mně už to začíná dost štvát teda!
Mikiny má nové a propiska jde hodně těžko vyprat! Řešili byste to nějak? Vůbec nevím co mám dělat, jestli jeho mám poslat za učitelkou, aby to pověděl, nebo tam mám zajít sama? Nebo mě napadlo jestli si takhle nečmárá sám a nesvádí to naní, ale zas on nikdy nelhal a věřím mu, poznala bych kdyby lhal.
Děkuju!
@Mava píše:
Kolik mu je?
Tohle by si měl ve škole umět vyřešit sám.
Já vím, ale on je takový „ťunťa“
Tak nevím co mu mám poradit.Aby to řešil s učitelkou? Nebo přímo s tou spolužačkou? ![]()
Je mu 7 let
Ať spolužačce řekne, aby po něm nepsala. Pokud nepřestane, jít za pí. uč
@SarkaNovo Ŕeš o s učitelkou. Je možné, že o tom ani neví, když jí to syn neřekne. Děti někdy podobné „legrácky“ vymýšlejí, přijde jim to vtipné.
Davala bych mu tmave mikiny a netesila bych to. Ono je to kolikrat desna moda nejaka takova blbina. My jsme si v tomhle veku drapali obaly na sesitech ![]()
Normálně, zašla bych za učitelkou, to musí pomoct vyřešit ona. Takhle malé děti nemají mít propisku ve škole, píší perem, tedy aspoň u nás.
Zkus promluvit nejdřív s tou holčičkou. Když to nepomůže, tak nezbyde, než věc řešit s učitelkou.
Jo a na propisku je nejlepší nastříkat lak na vlasy a opatrně kartáčkem vydrhnout, potom vyprat. Pouští to pěkně.
@zuzkasim píše:
Normálně, zašla bych za učitelkou, to musí pomoct vyřešit ona. Takhle malé děti nemají mít propisku ve škole, píší perem, tedy aspoň u nás.
No právě, oni píší perem a mikinu a ruce má od propisky ![]()
Zkusím to s ním probrat a ať jde kdyžtak za učitelkou.
Děkuji vám ![]()
Šla bych za učitelkou, přesně tak, dětem to příjde hrozně vtipné, hlavně načmáraná ryba na zápěstí nad palcem, akdyž tím palcem pohneš, tak se jí otevře pusa…
Pardon za OT
Ale tyhle čmárance mě taky nebaví ![]()
Jasne ze resila. davala vych mu mikiny, ktere mi nebudpu vaft, ze jsou pocmarane. a vubec, proc ma ve tride mikinu? davam kratky rukav a pocmarani nechodi.
propiska jde vyprat navic vcwlku dobre. v praci na sale yi zapisujou na obleceni propiskou na kalhoty pozbamoy vsichni a prijde to vzdycky vyprany.. z bilyho i zelenyho
@Annci píše:
Zkus promluvit nejdřív s tou holčičkou. Když to nepomůže, tak nezbyde, než věc řešit s učitelkou.Jo a na propisku je nejlepší nastříkat lak na vlasy a opatrně kartáčkem vydrhnout, potom vyprat. Pouští to pěkně.
Fakt???Jéééééé, díky, já už jsem z toho totiž zoufalá, fakt to nepouští
Včera měl zrovna žlotou s Mimoněma a celou začmáranou ![]()
@Lama Lama píše:
Jasne ze resila. davala vych mu mikiny, ktere mi nebudpu vaft, ze jsou pocmarane. a vubec, proc ma ve tride mikinu? davam kratky rukav a pocmarani nechodi.
propiska jde vyprat navic vcwlku dobre. v praci na sale yi zapisujou na obleceni propiskou na kalhoty pozbamoy vsichni a prijde to vzdycky vyprany.. z bilyho i zelenyho
Pod mikinou má triko s krátkým, ale říká, že je mu ve třídě zima, tak si mikinu nechává.
@ivik21 píše: Šla bych za učitelkou, přesně tak, dětem to příjde hrozně vtipné, hlavně načmáraná ryba na zápěstí nad palcem, akdyž tím palcem pohneš, tak se ji otevre pusa.
je, to musim vyzkouset