Syn hodně jí
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Maminky jedlíků, co pořád vymýšlíte za svačinky? Náš kluk 4,5 má teď nějaké kyselinové období, pořád něco musí jíst a když ne, tak si stěžuje, že má hlad a kdy už bude večeře atd. Nechci ho zaplácávat blbostma typu tukový rohlík se salámem. Speciálně mi jde o svačinky odpolední, nejlépe do ruky na ven. Dneska během tří hodinové procházky po obědě natláskal velkou mandarinku, celé jablko, celou suchou housku (co jsem měla pro kachny!!), plnou hrst mandlí, 10dkg šunky a ještě kradl malé ségře piškoty… Dorazili jsme domů a objevil školkovou svačinu - celý krajíc chleba s rajčaty- a během minuty byl v něm
Přitom ve školce sní všechno, není to tím, že by se tam nenajedl a pak to
doháněl
Bohužel moc nechce musli tyčinky nebo cereální sušenky, to jsem si myslela, že by ho mohlo zaplácnout, ale to už musí být, aby si vzal
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná snida poradne? mam zkusenost, ze kdyz se nas zrout (pravda, uz je mu 10), rano poradne nasnida…cimz myslim opravdu poradne…idealne nejaka ovesna kase, prtz rohlik v rozespalosti zvyka hodinu a nic z toho
pak behem dne ji lip a nema ten pocit „behem 5 minut zemru hlady“
![]()
jinak se snazim, kdyz ma extra zravou, delat vecer huste polivky ( bez zahusteni moukou, spis kremove ze zeleniny)…a kdyz je krize, tak holt dostane toto treba v 5 ( pokud neni na treninku)…
musli nechce- resp. nechce kupovane, kdyz si delame domaci- jen ovesne vlocky a orisky a nejake susene ovoce oprazit na plechu v troube, obcas trocha medu, tak to ji…treba i to je u vas cesta…
a nebo nas jednou sezerou, no
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná píše:
Maminky jedlíků, co pořád vymýšlíte za svačinky? Náš kluk 4,5 má teď nějaké kyselinové období, pořád něco musí jíst a když ne, tak si stěžuje, že má hlad a kdy už bude večeře atd. Nechci ho zaplácávat blbostma typu tukový rohlík se salámem. Speciálně mi jde o svačinky odpolední, nejlépe do ruky na ven. Dneska během tří hodinové procházky po obědě natláskal velkou mandarinku, celé jablko, celou suchou housku (co jsem měla pro kachny!!), plnou hrst mandlí, 10dkg šunky a ještě kradl malé ségře piškoty… Dorazili jsme domů a objevil školkovou svačinu - celý krajíc chleba s rajčaty- a během minuty byl v něm![]()
Přitom ve školce sní všechno, není to tím, že by se tam nenajedl a pak to
doháněl
Bohužel moc nechce musli tyčinky nebo cereální sušenky, to jsem si myslela, že by ho mohlo zaplácnout, ale to už musí být, aby si vzal
víc bílkovin.. z toho co jsi popsala tam vidím málo bílkovin - ty víc zasytí pocit hladu.. zkus mu je přidat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jdukolem To je mi jasné, ale jakou formou? Jako uzeniny zavrhuji rovnou, tvarohy a kefíry zrovna na venkovní jezení ideální nejsou (speciálně takhle v zimě na to není moc chuť), banány sní klidně 2 a stejně má hlad… Jedině prostě nějaký celozrmý chlebík třeba s tvaroho-šunkovou pomazánkou a avokádem..Jenže to se taky nedá jíst věčně..
@Zuziky Snídá tak nějak normálně, ale oni mají ve školce v 9 svačinu, takže zase kdybych mu udělala třeba tu kaši nebo míchaná vejce, která miluje, tak nebude asi svačit.. Nehledě na to, že ranní fofry mi to moc nedovolují. Přijde mi, že ten pocit hladu má až odpoledne a nejhorší je to večer. Což by mohlo svědčit o tom, že dopoledne jí málo, ale školka je školka ![]()
Když mi po vydatné dvouchodové večeři řekne, že má ještě hlad a klidně si dá i čočkovou polévku (kterou normálně téměř nejí) nebo suchej chleba, tak bych vraždila
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná cha, počkej ve 14 ![]()
omlouvám se za ot, ale žravé období teprv přijde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná píše:
@jdukolem To je mi jasné, ale jakou formou? Jako uzeniny zavrhuji rovnou, tvarohy a kefíry zrovna na venkovní jezení ideální nejsou (speciálně takhle v zimě na to není moc chuť), banány sní klidně 2 a stejně má hlad… Jedině prostě nějaký celozrmý chlebík třeba s tvaroho-šunkovou pomazánkou a avokádem..Jenže to se taky nedá jíst věčně..
@Zuziky Snídá tak nějak normálně, ale oni mají ve školce v 9 svačinu, takže zase kdybych mu udělala třeba tu kaši nebo míchaná vejce, která miluje, tak nebude asi svačit.. Nehledě na to, že ranní fofry mi to moc nedovolují. Přijde mi, že ten pocit hladu má až odpoledne a nejhorší je to večer. Což by mohlo svědčit o tom, že dopoledne jí málo, ale školka je školkaKdyž mi po vydatné dvouchodové večeři řekne, že má ještě hlad a klidně si dá i čočkovou polévku (kterou normálně téměř nejí) nebo suchej chleba, tak bych vraždila
![]()
těch pomazánek a dobrých je víc než které jsi vyjmenovala - od těch bych se - než bude tepleji odrazila..cizrnová, rybí, čočková, brokolicová.. zkus pohldat co by malému zachutnalo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jdukolem To je fakt ![]()
@Eliška píše:
@unuděná cha, počkej ve 14
omlouvám se za ot, ale žravé období teprv přijde
To je mi úplně jasné! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná
jinak já teda dělám i domácí bagety - bagetu na šikmo a pak ji nacpat třeba kuřecím maesm zeleninou, dresingem ze zakysanky a tvarohu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co různé muffiny? na slano, sladko - u nás vždy úspěch
nebo různé pečené sladké, syn neřeší že je buchta z cukety nebo mrkve ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkusila bych nějaké tvarohové placky, na bázi tvaroh+vejce + lžička mouky /nebo bez/ a naslano se sýrem, šunkou, s bylinkami nebo nasladko. To se dá vzít ven.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mollify83 @rozumbrada Tyjo holky, oboje super nápad!! Vůbec to vejce mě nějak nenapadlo!
Ale to si musí počkat na jaro, v sezoně máme vejce domácí, ale přes zimu ne a ty nedomrlé z obchodu kupuji jen na to nejnutnější.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit