Syn mě odmítá

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12330
29.3.20 09:34

Je to uplne normalni, nektery deti to maji s maminkou, nektere s tatinkem a nektere dokonce s prarodici. Zase to casem prejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.3.20 09:34
@Leviatan píše:
No asi bych s ním promluvila aby se trochu krotil a ne rozmazloval ho tolik. Já si teda myslím že pravdu je ještě hrozně maličký. A emoce neovládá takže schválně určitě to nedělá. Také mám 15 měsíčního syna. na začíná to být jak píšeš akorát na mě protože jsem s ním furt doma. Byla jsem před dvěma týdny v nemocnici na týden a od návratu to začíná být docela mazec. Když se v noci vzbudí no tak pak normálně neusne jako to bylo dřív, ale dělá scény pokaždé když jenom vyjdu z dětského pokoje. I když klimbá tak prostě jak tam nejsem řve. Už jsem unavená, dala bych si s jednou vyspat ve své posteli. Když ho manžel chce pohlídat a já chci jít do ložnice si zdřímnout tak taky řev…
Asi malý bere jako hlavního pečovatele tatínka. Možná sněhu cítí něco co z tebe tolik necítí? Nebo si ho prostě užívá když je doma. Já chápu že to je na palici a že tě to moc trápí. Určitě se to otočí, Tak se snaž užít si klid.

Také mě napadlo, že ho bere jako hlavního pečovatele a to proto, že spolu spi v objetí až do rána. Ale nevím jak to změnit
Možná ze mě třeba cítí už částečnou frustraci, protože i když se hodně snažím v takové situaci moc nejde být nad věcí. A manzel je z toho taky špatný protože má syna furt jako ocásek a nemůže proste nic bez něj, ale do postylky ho nedá a trochu plakat ho taky nenecha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.3.20 09:35
@iiiv píše:
Je to uplne normalni, nektery deti to maji s maminkou, nektere s tatinkem a nektere dokonce s prarodici. Zase to casem prejde.
Dekuji :srdce:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.3.20 09:41
@Alušáček píše:
Při takové pracovní době se syn s tátou vidí minimálně, ani se nedivím, že si to chtějí vynahradit :nevim: Jinak když bylo mým dětem 1,5r taky s námi spali a taky jsme je utesily když potřebovaly.

Problém je v tom, že ode mě utesit nechce. Rozplace se ještě víc a hned jak ho k sobě prituli manzel hned se uklidní. Ode mě nechce nic když je doma manzel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
29.3.20 09:42
@Pralinamalina píše:
@Šimelda přesně takhle to je! To co jsi napsala bych ti mohla podepsat!!
Jenže s manželem není domluva! Je to přece malé blbe mimi, které nemá rozum aby nás využívalo. Tohle si plus minus manzel myslí a je hrozně těžké s někým takovym pracovat…
Nikdy jsme neměli konflikty ale po narození syna a jeho výchovných metodách se mezi nás tvoří propast..
A ano dle me se to manželovi líbí, že on je ten hodný
Domlouvali mu i jeho rodiče byli tady s nami 14 dni a nestacili se divit co syn predvadi kdyz ho tatinek nahodou nepochova a absolutně nic si z toho chlap nevzal
Jenže co já s tím mám dělat? Nechat to být?
Rozhodně nechci synovi povolit „abych se mu zalíbila“ ale jak z toho ven???Příspěvek upraven 29.03.20 v 09:07

Pokud manžel syna rozmazluje, změní se to pravděpodobně až v situaci, kdy na to doplatí. Takhle je mu syn vzácný, tak si to manžel užívá. Jediné řešení by asi bylo, aby se pár dní kompletně staral manžel bez nějakých tvých zásahů, ono by ho to rozmazlovani pravděpodobně přešlo. A taky by viděl, co je potřeba s tím děckem pořád dělat. Manžel se taky kolikrát diví, že je něco problém, tak ho v tom nechám vykoupat i jeho a divit se přestane. Ale zas na druhou stranu, pokud teda syn tátu vidí tak málo, myslíš je zase až tak nutné, aby ho v tu chvíli nějak hodně vychovaval? Pokud jde jen mazlení a uspavani. Já bych je asi nechala ať si to užijou. Podle mne rodiče nemusí mít ve všem úplně stejný přístup. A tím, že nedovolis třeba něco, co otec dovolí, přeci nejsi automaticky ten méně oblíbený rodič. Přece není nutné něco dělat, aby ses dítěti zalíbila. Manžel se tak asi taky nechová, aby se synovi zalíbil. Asi to spíš užívá. Ale to, že něco dělá syn raději s manželem ještě přece neznamená, že tebe má míň rád. A kdoví, kdyby toho manžel dělal se synem všechno to, co ty, možná by se ukázalo, že v některých činnostech zase syn bude preferovat tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4443
29.3.20 09:48

@Pralinamalina Já to zkoušel ho nechat chvíli plakat ale nejde to je pak úplně hysterický řev. myslím že se to bude těžko odnaučovat. Každý přece rád spí v náručí. kolik budeš u tatínka cítí bezpečí možná je to hlavně o tom spaní že jsi vytvořil takový vztah. Ale myslím že pozitivní je že to je přeci dobře. četla jsem že kvalita vztahu dětství a určuje to jaký bude mít kvalitní vztahy v dospělosti. Nepíšeš jak se o něj staráš přes den jestli jsi s ním hraješ. Jestli s ním podnikáš nějaké výlety. Napadlo mě že bys mohla zkusit chodit ven s ním v nosítku. Připadá mi že to nosítko také sbližuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.3.20 09:49
@Hlaholice píše:
@Pralinamalina A nevyvsvetlujes si jen synovi chování špatně? Syn je taky pořád táta táta táta. Táta je mu prostě vzácný. Syn teda spíš lépe usíná se mnou, ale zase má určitě činnosti, u kterých raději preferuje manžela, u něčeho zase babičku s dědou. A já většinou odskáču nejvíc negativního chování. Mi to přijde docela normální, že si dítě a každým utvoří trochu jiný vztah a chce s ním dělat trochu jiné věci. Ty toho za den se synem zazijes mnohem více než manžel, tak mu nech alespoň to uspavani. Mimochodem, když je manžel doma jen po večerech, není náhodou syn od malička zvyklý hlavně na uspavani od manžela? Manžel má blbý kecy. Ale je to chlap a přijde mi, že chlapi maj často pocit, že člověk nic nedělá, pokud o tom nepodava hlášení.

Ano je zvykly na uspavani jen od manzela protoze se mnou silene brecel a manzel nema srdce na to ho nechat brecet tak ho jde radeji uspat sam ale mrzí mě, že všechno jen tata a tata. Mazlení s tátou, pusinky s tátou a mama je dobrá jen na přendani pliny :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.3.20 09:53

Nevim, jestli je to o rozmazlovani, spis ze z tebe citi frustraci a z neho nehu.. popravde rozmazlovacich tatinku mam kolem sebe hromady (vcetne meho muze), prijde mi, ze to (bohuzel) dost svadi- cim mene je „vzacny“ rodic s ditetem, tim spis se mu nechce byt za prisneho. Ale na uteseni a pomazleni preferujou matku.
V rodine mam jeste pripad, kdy se devcatko podobne navazalo na babicku. Ale tam to bylo tim, ze se u matky nenastartoval matersky cit- postara se, ale proste je to studene, neni tam bezvyhradna laska - to ale neni tvuj pripad. Treba az povyroste, zacne to vnimat trochu jinak. Zkusila bych potlacit frustraci, mozna okouknout nejakou jejich spolecnou hru/cinnost? A aby dite videlo u vas dvou, ze se mate radi, ze jste tri a ne on a tatinek a ty jako jejich hospodyne..

• Citovat
  • Upravit
2539
29.3.20 09:54

@Pralinamalina Tohle dělal můj mladší syn manželovi. On ho od narození totálně ignoroval, nesměl na něj sáhnout, jinak hysterický řev. Jako on byl tedy hodně dlouho nekontaktní dítě, děsnej mamánek. Manžel to ze začátku zkoušel a pak rezignoval se slovy, když řveš u mne, tak si klidně řvi v posteli. :roll: Budování nějaké vazby nula nula nic. Osobně si myslím, že syn vnitřně cítil manželovo zklamání, že je to kluk a ne holka. Začalo se to lámat kolem roku, dneska má dva a čtvrt a s tátou je kámoš. Večer na něj čeká v posteli, až si za ním půjde lehnout. Když si ublíží, tak jde už i za ním, ať mu pofouká bebí. Ale museli se k tomu oba propracovat. U vás opravdu vidím problém, to že mu chlap povolí vše. Neprožila jsi v těhotenství nějaký psychický otřes nebo nechtěla jsi holku? Prostě něco se muselo stát, pokud to dítě k tobě nemá utvořený vztah. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3896
29.3.20 09:54

Myslím, že je to normální a přejde to, nelamala bych to silou… Dneska se náš 2,5lety v noci probudil, pocurany, vylezl z postýlky, já jsem to šla řešit a on povídá „Táto… Máma neeeee… Máma pryč… Tatoooo!“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.3.20 09:55
@Hlaholice píše:
Pokud manžel syna rozmazluje, změní se to pravděpodobně až v situaci, kdy na to doplatí. Takhle je mu syn vzácný, tak si to manžel užívá. Jediné řešení by asi bylo, aby se pár dní kompletně staral manžel bez nějakých tvých zásahů, ono by ho to rozmazlovani pravděpodobně přešlo. A taky by viděl, co je potřeba s tím děckem pořád dělat. Manžel se taky kolikrát diví, že je něco problém, tak ho v tom nechám vykoupat i jeho a divit se přestane. Ale zas na druhou stranu, pokud teda syn tátu vidí tak málo, myslíš je zase až tak nutné, aby ho v tu chvíli nějak hodně vychovaval? Pokud jde jen mazlení a uspavani. Já bych je asi nechala ať si to užijou. Podle mne rodiče nemusí mít ve všem úplně stejný přístup. A tím, že nedovolis třeba něco, co otec dovolí, přeci nejsi automaticky ten méně oblíbený rodič. Přece není nutné něco dělat, aby ses dítěti zalíbila. Manžel se tak asi taky nechová, aby se synovi zalíbil. Asi to spíš užívá. Ale to, že něco dělá syn raději s manželem ještě přece neznamená, že tebe má míň rád. A kdoví, kdyby toho manžel dělal se synem všechno to, co ty, možná by se ukázalo, že v některých činnostech zase syn bude preferovat tebe.

Tchýně mi také radila at je nechám 2-3 dny úplně sami doma, že by přestal mít takovéhle poznámky. Teď se to prohlubuje asi tou situaci co je kolem a jsme zavřený doma…
Asi jsem potřebovala spíš slyšet podporu od vás a slyšet, že je to normální nebo se to prostě může stát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
29.3.20 09:55
@Pralinamalina píše:
Také mě napadlo, že ho bere jako hlavního pečovatele a to proto, že spolu spi v objetí až do rána. Ale nevím jak to změnit
Možná ze mě třeba cítí už částečnou frustraci, protože i když se hodně snažím v takové situaci moc nejde být nad věcí. A manzel je z toho taky špatný protože má syna furt jako ocásek a nemůže proste nic bez něj, ale do postylky ho nedá a trochu plakat ho taky nenecha.

Ale to je úplně normální, že když je táta doma, tak chce být s ním, je mu vzácný. Mám rok a půl starého syna a je to u nás dost podobné. Syn se teda nechce sice pořád od manžela chovat, ale prostě chce být převážně s ním. A první, co ráno syn říká je :„kde je táta?“. Akorát u nás to není zase až tak vyhroceny, protože manžel tráví se synem podstatně více času než ten tvůj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.3.20 10:02
@lea79 píše:
@Pralinamalina Tohle dělal můj mladší syn manželovi. On ho od narození totálně ignoroval, nesměl na něj sáhnout, jinak hysterický řev. Jako on byl tedy hodně dlouho nekontaktní dítě, děsnej mamánek. Manžel to ze začátku zkoušel a pak rezignoval se slovy, když řveš u mne, tak si klidně řvi v posteli. :roll: Budování nějaké vazby nula nula nic. Osobně si myslím, že syn vnitřně cítil manželovo zklamání, že je to kluk a ne holka. Začalo se to lámat kolem roku, dneska má dva a čtvrt a s tátou je kámoš. Večer na něj čeká v posteli, až si za ním půjde lehnout. Když si ublíží, tak jde už i za ním, ať mu pofouká bebí. Ale museli se k tomu oba propracovat. U vás opravdu vidím problém, to že mu chlap povolí vše. Neprožila jsi v těhotenství nějaký psychický otřes nebo nechtěla jsi holku? Prostě něco se muselo stát, pokud to dítě k tobě nemá utvořený vztah. :think:

V těhotenství jsem měla toxoplasmozu takže jsem byla ve velkém stresu a manzel 3 měsíce před porodem odjel do zahraničí kde byl dele než měl a vrátil se 14 dní před porodem. Já díky tomu všemu ani moc nevnímala že jsem těhotná. Teď si to uvědomuji když nad tím přemýšlím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
29.3.20 10:03
@Pralinamalina píše:
Ano je zvykly na uspavani jen od manzela protoze se mnou silene brecel a manzel nema srdce na to ho nechat brecet tak ho jde radeji uspat sam ale mrzí mě, že všechno jen tata a tata. Mazlení s tátou, pusinky s tátou a mama je dobrá jen na přendani pliny :lol:

Tak je prostě zvyklý na uspavani od manžela a o tom to je. Každýmu to jde trochu jinak a většinou je potřeba se to trochu naučit, co na dítě zabírá. A taky si myslím, že jde i to, aby byl uspavajici sám v klidu, což ty asi nejses. Manžel, když je to potřeba, tak uspává syna raději v kočárku. V posteli je to většinou a nemožné a on se rozčiluje, že dělá přece to samé jako já. Jenže nedělá, já jsem v klidu a on je děsně nervni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
29.3.20 10:05
@Pralinamalina píše:
@Russet Úplně od narození ne, ale nikdy nebyl moc mazlive miminko zato s manželem si to užívá. Brala jsem to takhle - že má tatu vzácného, ale zaráží mě, že me v podstatě odmítá i když jsme doma samy. Neznám, že by mi přišel položit hlavu na rameno jen tak. Jsem taková ta nezbytná osoba co tam je vždycky

Neztracej sebevedomi, kazde dite je jiné. Ja u prvniho myslela, ze jsem zavinila, ze byl coby mimci nemazlivy a nekontaktni, tak si to vynahrazuje od 5 let. Ted druhe mimco proste zase nebude samo. Rve tak dlouho, dokud si ho nekdo neda na telo nebo ho nepochova.

Synkovi neustale nabizej naruc, pusinkuj ho, i kdyz se vytrhava. A neurazej se, vsak oni to potrebujou, i kdyz delaji, ze ne. Vydrz!!! :hug:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML