Syn nechce doma chodit oblečený

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
8.1.20 11:34

@Leillinka Moje dcera zase svléká ponožky, jakmile je doma. Nikdy jí není zima, i když máme všude v bytě plovoučky a dlažbu. A pravdou je, že téměř nemarodí (klepy klep) s takovými těmi nachlazeními a rýmami. Možná to má co dělat s krevním oběhem, já jsem taky horkokrevná 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
8.1.20 11:35

@Eliskaxox Autismus nejspíš ne, spíš ta vývojová dysfazie. Naše doktorka má na vše čas, odmítá mi vydat žádanky k odborníkům, takže jsem si vše vyběhala sama, chodíme na logopedii a čeká nás ještě psycholog, pak bude jasněji :) počítám spíš s tou dysfázií, to porozumění je fakt horší oproti vrstevníkům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
660
8.1.20 11:37

:mavam: mám doma to samé, skoro u tříleté dcerky… Už od té doby, co se umí svlékat, chodí doma nahá. V lepším případě alespoň v kalhotkách. Pokud se mi podaří ji ráno přesvědčit k oblékání, tak se stejně při první cestě na záchod svlekne :nevim: nijak to neřeším, všude jinde chodí oblečená a nevadí jí to. Jediné místo, kde se krom domova svleka, je u mých rodičů a to mi taky nijak nevadí. Když přijde neohlášená návštěva, tak to má blbé, protože je neohlášená. Pozdravime, pustíme třeba dovnitř a řeknu dcerce, že jdeme ustrojit když je návštěva a tak to se strojit taky nechá :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
8.1.20 11:37

@unuděná No já bych to právě řešila vic, kdybych věděla, že je kvůli toho nachlazený třeba, ale on nikdy nic :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
8.1.20 11:39

@Denina01 No já takové návštěvy nesnáším, pak se většinou musím taky převlékat :D teda nemusím, ale neni mi to příjemné, když mě vidí třeba s flekatym tričkem od vaření

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
660
8.1.20 11:49

@Leillinka jo, taky to beru jedním vrzem a prevlekame se všichni. Na tričku snídani, oběd i svačinu… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5363
8.1.20 11:58

@Leillinka možná bych zkusila i neurologii, no uvidíte co vám řeknou u psychologa. Určitě bych zatím u něj vůbec netlačila na nějaké řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
8.1.20 12:13

Já bych to teda na diagnózu neviděla, to by mu to vadilo pořád a nedělal by to jen doma :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
8.1.20 12:16

Vzala bych to prostě „výchovně“. Je slušnost chodit oblečený, i doma, přes to nejede vlak. Pokud je mu horko, tak ať doma klidně lítá ve volném tílku a krátkých „trenýrkových“ šortkách.
Mě se doma mládě taky pořád svlíkalo. Trvám na oblečení, ustoupila sem právě v tom, že nemusí mít hned dlouhé tepláky a dlouhej rukáv a byl klid ;)
Jen to chce důslednost, protože zkoušet to bude dlouho :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
8.1.20 12:21
@unuděná píše:
@Leillinka Moje dcera zase svléká ponožky, jakmile je doma. Nikdy jí není zima, i když máme všude v bytě plovoučky a dlažbu. A pravdou je, že téměř nemarodí (klepy klep) s takovými těmi nachlazeními a rýmami. Možná to má co dělat s krevním oběhem, já jsem taky horkokrevná 8)

Já taky nenávidim ponožky. Teď už to dlabu a sundavam si je i v práci :jazyk: Doma je nenosím nikdy, i když bylo chladno a měla sem mikinu, tak nohy holý…
Spát v ponožkách? I v mínus pěti, budu mít ve spacáku teplé spodní prádlo, mikinu, šálu, čepici, ale ponožky budou dole :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
8.1.20 12:26

Ano muze i jinak vnimat chlad/teplo.. uvidite co rekne psycholog. doporucuji klinickeho. pokud by to byla VD tak doporucuji ma fb skupinu Rodice deti s vyvojovou dysfazii. jinak porucha senzor integrace zahrnuje napr-hmat (cedulky, struktury a materialy hracek, jidla v ustech, obleceni) cich, zrak (svetlo), sluch (precitlivelost na zvuky) chut (kapitola sama o sobe-muj syn ma velmi omezeny jidelnicek). ve zkratce je terapie-hrabani v pisku, fazole, ruzne textury latek, chuze po pisku, kamnech, bosonohe stezky, senzoricky koberecek lze vyrobit doma, zminene masaze, mickovani, orofacialni stimulace…mozna zkuste najit v okoli terapeuta nebo ergoterapii. my meli vstupni dotaznik a dostaly spoustu rad a doporuceni co je pro syna vhodne trenovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.1.20 19:59

Dcera necelé 3 roky taky chodí doma nejradši nahatá. Máme tu teplo, cítí se tak asi volně a pohodlně. Manžel a já chodíme plně oblečení a vysvětlujeme jí, že tak je to normální atd. Asi má takové období a ještě se nestydí. Časem to určitě přejde. Známí s dětmi kolem 2-4 let měli to samé.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML