Syn nejí
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše:
@Veru1987 jo tak, je naučený na vodu a občas čaj od sunaru a to vypije klidně dva hrníčky s tím problém nemá. Právě teď byl u tchýně a ta z něj byla hotová že jí jíst nechtěl. U naší mamky teďka spraskal milánské těstoviny co mu mamka koupila jako příkrm, a to v nich byly kolínka vcelku a to snědl.🙄
tak kup prostě milánské těstoviny, dávej skleničky ty které sní. Dávej banán s jogurtem, to je dobré. Ten čaj od sunaru myslíš ty oslazené granulované nebo normální sáčkový? ten sypaný bych nedala vůbec… to je dávka cukru jak prase.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucie_Sx píše:
Tak davej co ti sni. Banan s jogurtem muze i 3× denne. A krm v kresle u tv, ne v zidlicce
.
Já bych osobně nekrmila u televize… toho tedy zástance nejsem… volila bych fakt jiné metody…dávala to co prostě sní, i kdyby měl denně stejný oběd a stejnou snídaní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Veru1987 granulovaný ale dávám ho opravdu jen na špičku lžičky a minimálně.🙄 Asi budeme muset střídat jen tyhle jídla.🙄
- Citovat
- Upravit
Vám něco řeknu, první dcera, jedlík, v roce a půl se krmila sama, vždycky byla taková ta způsobná, radost pohledět, druhá dcera v roce jedla u pohádky, protože jinak řev, matlala jídlo neskutečně, jíst chtěla sama, ale pak to kydala kde se dalo…nikdy bych neřekla, že nechám dítě jíst u pohádky…ale tenkrát fakt nic jinýho nezabralo…a trvalo to třeba půl roku, pak už jedla normálně s náma…prostě období…jo a závisla na pohádkách není, má to dost omezené, jen v tomhle období jsem fakt nevymyslela jinej způsob… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych ve zlepšení doufala, ale určitě se na něj neupínala…já už takhle čekám na zlepšení skoro 8 let
I když je pravda, že někdy už dcera dokáže překvapit. Jinak toho sní ale pořád většinou méně, než její o 5 let mladší sestra. A to mi každej říkal, abych počkala, jak se rozjí, až začneme příkrmy, pak až začne lézt, chodit a bla bla bla…zázrak se nekonal a nekoná dodnes.Mimo percentilové grafy jsme už dávno. Jinak endokrinologie se nebuj, naberou vám krev na zákl. vyšetření, produkci růstového hormonu, alergie, zváží vás, změří, možná pošlou na genetiku kvůli vyloučení syndromů. Opravdu nic hrozného a za ten následný klid, že je dítě zdravé, jen je prostě nejedlík to každopádně stojí. Že malej nevyrostl třeba od poslední kontroly jednorázově by až tak nevadilo-děti někdy rostou spíš skokově, ale je třeba to hlídat. To ubrání na váze je to samý. Pokud to takhle půjde dál, určitě bych se nějakým základnim vyšetřením nebránila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě se osvědčilo jist s prckem a nejlíp ještě ostatní deti u stolu (ale asi máte první) nenutit a zkusit změnit třeba tu zidlicku. Může mu vadit, zkoušet na co se chytne. Je to o nervy, chapu, ale hroucení a nucení do jidla není cesta.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj/dobrý den
Prosím o radu, povzbuzení nebo cokoliv co by nám pomohlo. Máme doma 14 měsíčního syna,. Už od 8 měsíců co mu začaly růst první zuby nám syn bojkotuje veškeré jídlo. Od ledna se to zase srovnalo sice nejedl až by praskl ale jedl. Posledních 14 dní už to je ale extrém, dáme ho do židličky a okamžitě začne řvát, vidí lžičku- řve, vidí flašku-řve. Nemluvě o tom že sám odmítá jíst.. musím ho krmit, kousky nechce, nejlépe všechno namleté. Od nového roku to řešíme s dr. ale zjištěno pouze nedostatek železa, jinak všechny testy v pořádku, i testy na štítnou žlázu. Už opravdu nemůžu, nechci mu ustupovat ale když vidím jak řve, nedá mi to a je o hladu. Manžel ten má už taky nervy v kýblu.. Tolik bych to neřešila ale syn nám moc neprospívá a doktorka nám už pohrozila že jestli se to nesrovná pošle nás na endokrinologii,(snad jsem to napsala správně). Prosím má někdo zkušenosti? Přejde to, je to jen období? Zuby to nejsou, to jsem si jistá.. Jinak je veselej, cipernej, jen nevím co se mu děje že v jídle takhle vytrapuje.Moc se omlouvám za sloh, ale už jsem z něj fakt na prášky.
Hezký den, D.
Anonym protože tu mám rypavou rodinu, která má ty nejlepší děti.
Zažila jsem u nejstarší dcery. Nervy mi tekly proudem, často jsem bezmocí a vztekem i brečela. No, holka přežila, já přežila, srovnalo se to samo. I když nikdy extra velký nejedlík nebyla a není ani teď, už v dospělosti. Já to tehdy řešila pak tak, že jsem byla ráda, že vůbec něco jí a neřešila jsem, co, kde a jak. Prostě jsem jí pořád něco nabízela do ruky a byla šťastná za každičké sousto, které si sama z toho uďobla. Jinak ano, taky do roka a půl snad rize tekutá strava, ona neměla ráda ani namleté, když tam na nějaký pidi malý kousek narazila, i když to bylo snad mikroskopické, tak jí to natáhlo a šlo z ní ven vše, co jsem za poslední dvě hodiny do ní pracně dostala.
Radu nemám, jen obrnit se a přežít tohle šílené období, časem bude líp! Aspoň takhle to bylo tehdy u nás
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Fíbí 106 Děkuji, určitě se nebráníme dalšímu vyšetření je máme strach aby bylo vše v pořádku.
![]()
- Citovat
- Upravit
@Sunlight515 No to brečení mám za sebou taky. Asi se mi to vrací za to jak jsem nejedla já, to mi vždycky říká moje máma.😁 🙄 Snad se to zlepší.
- Citovat
- Upravit
@Martina84 Ano, syn je náš prvorozený a jíme s ním u stolu ale místo úsměvu co byl dřív je teď jen histericky řev.. zkusíme ho nakrmit v křesle, třeba to pomůže.🙄 🙂
- Citovat
- Upravit
Nabízet, ale nenutit. My jsme měli takové období pár krát kvůli zubům. A vařila jsem tenkrát brambor s batatem snad 5× týdně, občas se mi podařilo do toho propašovat lžičku telecího masa od HiPP. Také jsem dělala vývary a vlažné jsem ho nechala pít je brčkem - to ho bavilo. Měl docela rád polentu, tahonu, jáhly. Nechávala jsem ho jíst samotného, krásně se v tom patlal, ale při tom patlani jsem do něj občas dostala pár lžiček. ![]()
U nás to vždy po pár týdnech přešlo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Veru1987 píše:
Já bych osobně nekrmila u televize… toho tedy zástance nejsem… volila bych fakt jiné metody…dávala to co prostě sní, i kdyby měl denně stejný oběd a stejnou snídaní.
Uplne v klidu. Ucel sveti prostredky.
Nafurt to nebude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja muzu tak maximalne podporit. Nase dite taky neji. Ve 2,5 letech sni za den treba kulicku hroznoveho vina, kavovou lzicku jogurtu, 1/4 vlasskeho orisku a pije UM. Vloni jsme byli hospitalizovani v nemocnici, nic se nezjistilo. Jidlo ho nebavi, stresuje nas to
Kdyby mi dite jedlo banan s jogurtem a nejake sklenicky, bouchla bych sampano a davala mu to
banan je docela vydatny, jogurt zdravy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chtěla bych se zeptat, jak se to u vás srovnalo? Syn 13 měsíců a teď nejí skoro nic.. Nejraději by jedl kupované presnidavky, ale taky nesni celou, nějaký ten piškot.. Banán nic, oběd nic, um mléko minimálně.. Už jsem z toho.. Dcerka v jeho věku jse krmila sama a byl to pravý opak.. Pořád se chce jen chovat, nic neudělám, jak ho odložím hysterak.. Nedávno měl vyšší teploty, asi zuby.. Od narození nejedl tak, jak by měl, pořád to byl boj, musim ho u jídla tabavit, nebo dát nějakou hračku, aby aspoň pusu otevřel.. A ani to už nepomáhá.. 🤷♀️.. Vždyť musí jist, nějakých cca 10 piškotů za den, presnidavka mu nemůže stačit..
- Citovat
- Upravit
U na dlouho fungovalo kojeni v noci. Respektive ve spani.
Jinak jidlo mizerie. A ty rady okoli… No na prasky. Nikdo si to nezkusil kazdy den petkrat denne to dite nutit neco snist. A on jeste kdyz jako „hezky“ jedl a prehnalo se to, tak se zeblil. ![]()
Takze vsechna snaha k nicemu.
Chodili jsme do nejake poradne pro neprospivani. U nej dobre, ze se pohyboval na svem percentilu (akorat ze tak 2.
) neztracel.
Pak pomohlo ho zapojit do priprav, delat veci, co muze snist pri tom. Postupne se naucil, ze to jidlo k necemu i je. A ted si i rekne, ze ma hlad.
A hrozne je na nem videt, ze kdyz ma vydej, tak basti o 106 a kdyz jsme treba nebyli venku nebo tak, tak neji.
Co ho nechat jist rukama? Zapojit do vareni, u nas se zabavovalo u jidla vsim moznym. I pohadkami. Ale nejvetsi uspech melo krmeni venku, kde pozoroval lidi. Priksirovat do kocaru, sklenicku do ruky a uz jsem ho cpala.
Zkouseli jsmeni nejake nutridrinky (teda takove jogurty) pro deti, vetsi davku sunaru do normalniho mnozstvi vody (moc sladke), sunar+kase (moc sladke).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit