Syn nejí
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Ornwen Děkuji. Jo, je pravda, ldz bylo hezké počasí a byl venku déle, také svaca byla v kočárku a to jedl.. O víkendu taky byl venku déle a snědl skoro celý Banán.. Je to děs, když vidím, že už dává hlavu stranou a dělá ne-ne.. Tak už chytám nervy a říkám si, i jemu, že bude hlasovet, aby poznal, že se jíst má.. Že hlad naučí, ale kdo tohle dokáže nedat dítěti jídlo.. Tak když nejí oběd, dávám mu Piškoty i když většina letí na zem.. Jako všechno jídlo, co mu dávám.. Je to děs.. 🙈
- Citovat
- Upravit
Přimlouvám se k tomu, že nejlepší je, když při přípravě jídla je přítomen a může třeba podávat, něco patlat apod. a ochutnávat, třeba i to, co by normálně ještě „neměl“ jíst, prostě, aby to nebyl rituál, že TEĎ musíš jíst, až se jídlo stane normální věcí, pak znovu zavést nějaký pravidelný režim jídla a ochutnávání při vaření ponechat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dcera z toho vyrostla cca v 7 letech, ted ji asi uz normalne, je vyssi a statnejsi nez vrstevnici a to driv nekdy zila jen ze vzduchu a vody. Jeji bracha jidlu taky moc neda, ma 3 roky, nechavam to byt, i tak ji vic, nez jedla kdysi ona… muzes nabizet, nenutit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Veru1987 Mám stejný názor. Díky bohu jsem to s dětmi nezažila, prostě sedly a jedly. Žádný tanečky kolem!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Ornwen Děkuji. Jo, je pravda, ldz bylo hezké počasí a byl venku déle, také svaca byla v kočárku a to jedl.. O víkendu taky byl venku déle a snědl skoro celý Banán.. Je to děs, když vidím, že už dává hlavu stranou a dělá ne-ne.. Tak už chytám nervy a říkám si, i jemu, že bude hlasovet, aby poznal, že se jíst má.. Že hlad naučí, ale kdo tohle dokáže nedat dítěti jídlo.. Tak když nejí oběd, dávám mu Piškoty i když většina letí na zem.. Jako všechno jídlo, co mu dávám.. Je to děs.. 🙈
Kdyz bylo hnusne, chodili jsme do nakupaku pozorovat srumec.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ornwen tak už přestal jist jogurty a občas si dá piškot. Přeci takhle nemůže vydržet? To nemluvím, že ho od sebe nemůžu sundat.. Doufsmx že tohle brzy přejde, jinam mě už odvezou 🤷♀️ 😏
- Citovat
- Upravit
Musíte být tvrdší, mě se to vyplatilo.
V roce a půl nechtěl jíst nic, jen řev a bordel. Tak jsem mu přestala dávat jídlo. Udělala jsem jídlo sobě a druhému dítěti, jedli jsme spolu a povídali si jak je to jídlo dobré hmmmm. Jeho jsem nechala být, ale ne u zapnuté televize nebo s hračkami. Prostě tak aby neměl možnost se rozptylovat s musel koukat na nás jak jíme.
Dala jsem mu jen neslazený čaj.
Zkrátka jsem mu nedala najíst jak byl zvyklý, dostat talíř, dát do židličky a bordel, řev, no najednou to nebylo.
To jste měly vidět jak z toho byl paf. Tvrdohlavý děcko od mala.
Začal řvát, že chce jíst, dostal jídlo, začal dělat bordel, vzala jsem mu to a tak to šlo dva dny. Třetí den změna a od té doby ji normálně. Ony si děti s vama jen hrají, chce to nehrát tu hru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Big boss děkuji, už jsem mu taky řekla, že nedostane jídlo celý den.. Ale copak to jde? Nechala jsem mu teď jist samotného.. Ale ani prst si nedal do pusy.. Jídlo všude kolem.. Je to děs, od mala takhle máme problémy s jídlem.. Když mu nechám na zemi misku s piskotama, pecivo.. Je to potom na zemi a on chodí a ji.. Ale takhle taky jist nemůže.. Jsou to radosti.. 🙈
- Citovat
- Upravit
Ráno bych mu nedala to mléko, jen čaj a nechala ho tak, sama bych jedla v jeho přítomnosti a nenechala se od jídla vyrušovat.
Když začne chtít jídlo, dala bych mu ho, jak ho začne rozhazovat a řvát, zase bych ho sebrala a dala nejdřív za hodinu, dřív ne, takhle klidně pořád dokola.
Myslím že tak 3 dny a pochopí to.
Dítě by se mělo naučit, že jídlo je požitek a že bez jidla mu nebude dobře, že jídlo neni za trest, tím že do něj bude nuceno. Však si sama vyhodnotiš co na něj platí. Já to měla snazší protože jsem tvrdá ![]()
Držím palce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Big boss mléko mu už nedávám, má ho v noci.. Je to fakt děs. Děkuji, budu muset udělat nějaký mantinely, ať pochopí, k čemu to jídlo je, jak píšeš..
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Big boss mléko mu už nedávám, má ho v noci.. Je to fakt děs. Děkuji, budu muset udělat nějaký mantinely, ať pochopí, k čemu to jídlo je, jak píšeš..
Koľko má toho mlieka v noci?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Elfido 150ml klem 3hod a snídaně kolem osmé.. I hodinu po tom, cp9se vzbudí, aby měl opravdu hlad.. Ale jak ho dávám do židličky, už hned kroutí hlavou, že ne.. A když mu nabídnu piškot, tak si ho vezme a hned do pusy.. Druhý piskot letí na zem.. Vlastně mu nemůžu dát ani misku s piskotama, nebo talířek s chlebíkem namazanej atd.. Aby mohla bastit sám.. Vše by leželo na zem.. A do pusy třeba nic..
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Elfido 150ml klem 3hod a snídaně kolem osmé.. I hodinu po tom, cp9se vzbudí, aby měl opravdu hlad.. Ale jak ho dávám do židličky, už hned kroutí hlavou, že ne.. A když mu nabídnu piškot, tak si ho vezme a hned do pusy.. Druhý piskot letí na zem.. Vlastně mu nemůžu dát ani misku s piskotama, nebo talířek s chlebíkem namazanej atd.. Aby mohla bastit sám.. Vše by leželo na zem.. A do pusy třeba nic..
100% mě tady za to všechny odsoudí, ale DŮRAZNĚ bych řekla, že takto teda NE a plácla bych ho přes prstíky! Jako házet jídlem? Ani náhodou!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co to znamena, ze ho od sebe nemuzes sundat? U nas se ji jen u stolu. Hodi to na zem, vytahla bych ho ze zidlicky a konec jidla. Nabizet, nenutit. Ja to teda nemenila ani pri nejedlikach ty pravidla, jinak z toho ma fakt akorat jen srandu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky se přikláním k jedení rukama. Je mu přes rok. Naše 10ti měsíční se bájí rukám nejlip
i já mám větší prostor strčit něco do pusy.