Syn nemluví s dospělými

2.12.13 07:19

syn nemluví s dospělými

Dobrý den, prosím o radu. Můj sedmiletý syn, nemluví s dospělými, jen s mým přítelem a svými sourozenci a s dětmi. Odmítá mluvit s dospělými. Nemluví ani s učitelkami ve škole které zná už od školky. Nemluví s žádným dospělým, jen s dětmi. Byly jsme v poradně, tam mi doporučili abych ho nenutila mluvit s dospělými, že se časem naučí. Od malinka s nikým dospělým nemluví. jen se mnou a mým přítelem. Neváte někdo stejný problém, nebo nevíte jak to změnit? Děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
sophinka1
2.12.13 07:21

A jaká to byla poradna? 8o Byli jste tam jednorázově, nebo chodíte pravidelně? A co škola, to musí být problém ne? Ve školce na učitelky taky nemluvil? :think:

• Citovat
  • Upravit
15995
2.12.13 07:22

Hm no ja nemluvila s dospelymi az do konce skolky…krome pribuznych. Pak mi pohrozili, ze nebudu moct do skoly a ja tam hrozne chtela (mala a blba :mrgreen: )a to zabralo…Ale dodneska nerada osobne mluvim s „cizimi“…proste natura :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
2.12.13 08:18

Moje devitileta dcera ma spoluzacku, ktera taky nemluvi. Doma komunikuje normalne, ve skole vubec. Dokonce ani s detmi. Maminka po domluve nahrava napr. cteni na magnetofon a s tim chodi do skoly. Jeji starsi sestra pry byla to same a pak ji to samo od sebe preslo… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.12.13 08:22

Byla to pedago-psychologická poradna.Byly jsme tam dvakrát, poprve syn plnil úkoly, podruhé už ne. Doporučili mi abych čtení doma nahrávala. Chodí do první třídy a s učitelkama také nemluví, s nikým dospělým. Když něco chce tak to řekne spolužákům. My jsme mu už domlouvali, malej nemluví ani s babičkou, ani s dědou, jen se sourozenci, a s dětmi od švagrové-7 a 10let.Na malého nezabírá nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5679
2.12.13 08:24

Tak jsem zvedava zda ma cacorka dopadne stejne 8o :( my mame sice necele 4rocky ale dela nam to same..doma komunikuje az moc..ve skolce ne, ani s detmi. Rekne sdi 5 slov za den..je tam ale od rijna, tak ja doufam ze to prijde a bude mluvit..
V te skole je to teda horsi, cteni, vyvolavani.. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.12.13 08:24

Když mu bylo 7měsíců, tak jsem byla dva a půl měsíce v nemocnici a staral se o něj bývalý přítel s cizí paní, možná se tam něco stalo a má teď blok mluvit s dospělými.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.12.13 08:26

Malej doma taky mluví až až. První syn také moc ve školce nemluvil a potom se rozpovídal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.12.13 08:29

Pájo, já také doma nahrávám, malej mluví s dětmi které zná, s ostatními moc ne, až když je pozná. A kdy to tu holčičku přešlo? Malej chodí do školy na vesnici kde je 13dětí ve třídě, snad se to srovná do 6.třídy kdy pujde na jinou školu:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
2.12.13 08:30
@janisek1812 píše: … Nemluví s žádným dospělým, jen s dětmi. …

Znám podobný případ. To dítě komunikovalo z dospělých jen s rodinou. Rodiče to řešili homeopatickou léčbou (nebyl to můj případ, ale znám dítě i jeho homeopata), dva měsíce po léku s dospělými komunikovalo, ale velmi tichým šepotem, 10 měsíců po léku normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepř. mišanila
2.12.13 08:46

Nemůže to být selektivní mutismus? Pohledej na netu, třeba se vás to týká.

• Citovat
  • Upravit
2.12.13 08:49

My když jsme někde na návštěvě tak mi malej taky šeptá když něco chce. Koukala jsem teď na internet jestlije něco v Liberci a jsou tam dva, tak bych to zkusila. Díky za tip na homeopata:).Snad to pomůže. Už jsem přemýšlela i nad hypnozou, jestli nemá následky když byl sám s bývalým přítelem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.12.13 08:55

Dík za další tip na mutismus, máme ho asi taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
2.12.13 09:09

@janisek1812
Jestli můžu radit, tak si na ty homeopaty sežeň reference. Já osobně bych nevěřila homeopatům s titulem MUDr, protože na takovouhle péči nemají vzdělání. Taky jsem hledala nejdřív u nás ve městě (MUDr.), pak v krajském městě (homeopat-nelékař) a nakonec jezdím za homeopatem 100km a jsem ráda, protože ten mi opravdu pomohl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.12.13 09:15

Já se poradím s dětskou lékařkou, ta mi vždy dobře poradila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí