Syn odmítá příkrmy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
27
25.10.18 12:25

Můj syn to měl úplně stejne, příkrmy odmítal i když mu bylo více než rok, jen občas si dal ovocnou presnidavku, zeleninovou směs nebo kukuricne krupky. A pak se rozjedl malem ze dne na den :) Jakoby sám dospěl k tomu, ze teď už má chuť na něco jiného než mlicko. Ale možná rada by byla, mít v jídle režim a pravidelnost, to se osvědčilo kamarádce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
468
25.10.18 12:30

máme to samé,je jí skoro 11 měsíců,už jsem zoufalá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6749
25.10.18 12:35

Mě taky nechtěla, domácí :mrgreen: , ale ty babylove bio z DMka ji moc chutnali, dva měsíce jedla jenom ty, pak měsíc půl napůl s domácím a teď preferuje zase jen ty domácí už ;) , někde jsem četla, že nějaký děti to tak mají, ty z DM jsou fakt kvalitní a i levnější než ostatní, nechci v žádném případě dělat reklamu ale mě taky chutnají :lol: . Jo ty od osmi měsíce už mají kousíčky, ale měkkoučký, od čtyř byly úplně hladký :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
25.10.18 12:40

Jsme na tom úplně stejne, malá ma 15 měsíců a doted plne kojim… Asi tak po roce zacala chtit ochutnavat, na navstevach se po vsem sape, ale kousne a pak to da me at to dojedu :) … Doted se mi povedlo zaradit jenom asi 50g obedu a na snidani ukusuje ode me rohlik nebo zuzla nejakou zeleninu, jinak nic :lol: … Doktorka mi rikala at to neresim, ze jsou proste nektere deti mlekovejsi nez ostatni ale casem ze se vzdycky rozjedi ;-)…Teda neresi se to pokud dite prospiva a pokud je schopne spolknout sousto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
25.10.18 15:04

Mě doktor doporučil zkusit příkrm ve 4 měsíci. Teda nevím jak jste to měli vy, ale když jsem ten příkrm ochutnala, tak se mi zježily vlasy na hlavě :poblion: a malá je taky nechtela. pak už jsem to nikdy nekoupila a začala ji vařit doma. Trochu osolila (minimum) a v sítku přidala pár zrníček fenyklu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22809
26.10.18 08:48

@freliska Ahoj, tímto obdobím si prochází snad každé dítě, ono to přejde,che to nabízet,ale nenutit. Třeba to zkusit nějak zajímavé, nebo já dceru zabavila hračkou v ruce a docela batila ;)
Zkus se podívat do skupinky vaříme pro kojence a batolata , najdeš tam spoustu receptů ;) Kupované dcera vůbec nechtěla,takže vařím jen domácí stravu.
Ale jídlo bych nesolila, to je zbytečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
26.10.18 11:00
@lucynka25 píše:
@freliska Ahoj, tímto obdobím si prochází snad každé dítě, ono to přejde,che to nabízet,ale nenutit. Třeba to zkusit nějak zajímavé, nebo já dceru zabavila hračkou v ruce a docela batila ;)
Zkus se podívat do skupinky vaříme pro kojence a batolata , najdeš tam spoustu receptů ;) Kupované dcera vůbec nechtěla,takže vařím jen domácí stravu.
Ale jídlo bych nesolila, to je zbytečné.

Ale nechutný :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22809
27.10.18 11:09

@eM91 S tím nesouhlasím, malé dítě nezná chuť osoleného jídla, takže i když tobě se to zdá nechutné, tak pro dítě to tak není. Já nesolila ani jedné dceři skoro do 2let a jak jim chutnalo, vařím domácí stravu a nestalo se mi, že by mi nejedly.
Malé děti ještě nemají zralou unkci ledvin a sůl jim může ukškodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
28.10.18 10:05
@lucynka25 píše:
@eM91 S tím nesouhlasím, malé dítě nezná chuť osoleného jídla, takže i když tobě se to zdá nechutné, tak pro dítě to tak není. Já nesolila ani jedné dceři skoro do 2let a jak jim chutnalo, vařím domácí stravu a nestalo se mi, že by mi nejedly.
Malé děti ještě nemají zralou unkci ledvin a sůl jim může ukškodit.

A to jsi vařila zvlášť pro děti a pro dospělé? Já jsem do půl roku vařila zvlášť jen příkrmy.. od půl roku ji s námi všechno.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22809
28.10.18 14:18

@eM91 ano,varim zvlášť.Později jsem nejprve odebrala a korenila az potom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.11.18 19:00
@freliska píše:
Maminky prosím o radu. Syn 10m odmítá příkrmy. Začínali jsme na 7m a do teď žádná změna. Jediné co sní je ovocná přesnídávka jinak je plně kojený. Zkoušela jsem vařit vše možné, ale nic nechce. Ani když uvařím nějakou zeleninu a dám mu ji do ruky. Sní tedy ještě pár kukuřičných křupek. Děkuji za rady:-)

Zdravim, i ja s 10mesicni dcerkou bojujeme s prikrmy. Vzdy to skonci revem. Nasilim do ni neco dostanu a to i spolkne,ale vim,ze to neni reseni. Jsem zoufala. Cekate tedy az sam otevre na lzicku pusinku? Ja uz taky nevim kudy kam.Monika :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.11.18 19:03
@Ellenka.l píše:
Můj syn to měl úplně stejne, příkrmy odmítal i když mu bylo více než rok, jen občas si dal ovocnou presnidavku, zeleninovou směs nebo kukuricne krupky. A pak se rozjedl malem ze dne na den :) Jakoby sám dospěl k tomu, ze teď už má chuť na něco jiného než mlicko. Ale možná rada by byla, mít v jídle režim a pravidelnost, to se osvědčilo kamarádce.

Zdravim a jak jste to poznala, ze je pripraveny? Doufam v to kazdym dnem mame 10mesicu a katastrofa, vzdy zacne u prikrmu rvat a ja prestanu. Kojila jste porad na pozadani?i v noci?Monika :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
2.1.19 20:12

@Monousek88 Hezky večer, píšu až teď, v tom předvánočním shonu jsem nestihla nakouknout. Ne, papat začal sám, já mu střídavě nabízela a když nechtěl, tak jsem někdy ani nenabizela. A kojila jsem na požádáni i v noci a kojil se hodně. Ale opravdu nebojte, teď ji úplně normálně, přijde mi, ze každé dítě si k tomu dojde, jen některé později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí