Syn se šíleně předvádí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
26.5.21 07:17
@Anonymní píše:
@pet p Samozřejmě mu na tohle odpovidam, že já taky nejsem kuchařka, já jsem maminka, tak asi dnes nebudeme jíst, když nikdo neuvari…nebudeme mít čisté prádlo když ho nikdo nepovesi apod. Ale opakovalo se to víckrát, nevzal si z toho, že má taky něco doma udělat, aby to nebylo vše na nás. A když mu řekněme přidělím utírání nádobí, každý den kolem toho bude pět milionů řečí a naschválů, kde je ta hranice, že ho za to mám opravdu trestat nebo dělat zklamanou? Nebo co vlastně, čekat, až to teda udělá? Nějaké povídání ho k tomu totiž nepřinutí. :nevim:

To je ale právě ono - pro tebe je snazší mu ustoupit, aby kolem všeho nebylo milion řečí a naschválů. Chyba důslednosti :nevim: On si moc dobře uvědomuje, že s ním nechceš jít do sporu a náležitě toho využívá. Chtělo by to najít něco, o co jde víc jemu než tobě (například fakt, že neutře nádobí nebo ti nepomůže roztřídit prádlo ho nijak zvlášť nezabolí - takhle malému dítěti je putna, že nádobí bude špinavé a bude mít jedno tričko 3 dny). Takže mnohem lepší je vychovávat na něčem, kde pocítí ty důsledky sám na sobě. Například vyválí se schválně v louži? No fajn, bude v mokrém a bude mu zima-nebude moct za kamarády. Ale například i to nádobí prostě můžeš dát befelem a trvat na tom, že to udělá, pokud chce potom… (doplň cokoli). Scén si nevšímej, nenech se vytočit, prostě to udělá, protože talíře nemají nožičky a někdo to udělat musí. Tečka. Ono to chvilku trvat bude, než se srovná, ale musí vědět, že když ty něco řekneš, tak to platí. A ne, že pro klid tvé duše to uděláš za něj a pak jsi překvapená, že příště na tebe háže bobek :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
26.5.21 16:16
@Anonymní píše:
@pet p Samozřejmě mu na tohle odpovidam, že já taky nejsem kuchařka, já jsem maminka, tak asi dnes nebudeme jíst, když nikdo neuvari…nebudeme mít čisté prádlo když ho nikdo nepovesi apod. Ale opakovalo se to víckrát, nevzal si z toho, že má taky něco doma udělat, aby to nebylo vše na nás. A když mu řekněme přidělím utírání nádobí, každý den kolem toho bude pět milionů řečí a naschválů, kde je ta hranice, že ho za to mám opravdu trestat nebo dělat zklamanou? Nebo co vlastně, čekat, až to teda udělá? Nějaké povídání ho k tomu totiž nepřinutí. :nevim:

Tak jak píše @unuděná Přijde mi normální, že když dítě něco nechce dělat, tak má milion keců. Někde jsem četla, že až dítě něco udělá 1000×, tak si z toho udělá návyk a konečně u toho přestanou ty řeči a nucení ze strany rodičů :-)

• Citovat
  • Upravit
53190
26.5.21 17:37
@pet p píše:
Tak jak píše @unuděná Přijde mi normální, že když dítě něco nechce dělat, tak má milion keců. Někde jsem četla, že až dítě něco udělá 1000×, tak si z toho udělá návyk a konečně u toho přestanou ty řeči a nucení ze strany rodičů :-)

Tomu věřím. Mě se vztekala dcera u KAŽDÉHO čištění zubů snad dva roky! Ráno, večer, pokaždé se scénou :zed: No beztak musela :mrgreen: Ale moje nervy, vždycky když se mělo jít do koupelny, už jsem se dopředu třásla nervama a počítala do 10 :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aquarius79
26.5.21 17:56
@Anonymní píše:
Syn má 4,5, ve školce je po dlouhém lockdownu a zatím si tam moc nezvyknul, často bojkotuje program, nechce si hrát, nechce nic dělat. I dřív byl doma hůř zabavitelný, ale na druhou stranu, býval hodně šikovný na různé stavení, i vyrábění, plno věcí ho zajímalo..a teď by jenom všechno přerušoval a kazil. :? Doma se snažím stále něco podnikat, protože jinak se jen povaluje po domě a nic ho nebaví. Problém je v tom, že jakmile je přítomen kdokoliv jiný, syn se chová s prominutím jak nevychovaný spratek. Pořád něco vyřvává, krká, bouchá do věcí. Snažila jsem se to ignorovat a převést pozornost jinam, ale to se prostě nedá. Začnu o něčem vyprávět a on do toho skáče nesmyslnými poznámkami, dělá naschvály ostatním, prostě blázinec. Už jsem mu několikrát dala na zadek a zakázala oblíbené věci, naštve ho to na chvíli a pak se samozřejmě chová o to hůř. Ale tak co s ním, přece nebudeme celé léto zavření sami doma, aby nedělal takovou ostudu? Co teda chce, když hřiště, výlety, kamarády takhle bojkotuje, jen s námi ho to vůbec nebaví? :zed:Příspěvek upraven 25.05.21 v 13:38

Píše se to už na první stránce, fyzická aktivita, nejlépe nějaké bojové umění. Tam se zaměřují dost i na osobnost a myslím, že si s ním poradí. A žádné nebaví, nechci chodit, to prostě neexistuje. Když by nastal nějaký hlubší problém, tak ho trenér s vámi probere.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.5.21 19:49
@Aquarius79 píše:
Píše se to už na první stránce, fyzická aktivita, nejlépe nějaké bojové umění. Tam se zaměřují dost i na osobnost a myslím, že si s ním poradí. A žádné nebaví, nechci chodit, to prostě neexistuje. Když by nastal nějaký hlubší problém, tak ho trenér s vámi probere.

Asi jo. Jsem přesvědčená, že prázdniny prostě vyřešíme pobytem venku a od září půjde na co nejvíc kroužků. Bojové umění mi nikdy nic neříkalo, ale jestli to má pomoct, vyzkoušíme to. :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML