Syn si strhává kůži na prstech

1221
29.6.24 14:22

Syn si strhává kůži na prstech

Zdravím.. Desetiletý syn si téměř neustále odloubává kůži na prstech na rukách, nejvíce na palcích, má tu kůži kolem nehtů už úplně otrhanou, poničenou.. Dělá to když je nervózní, ale i když se nudí, nebo prostě jen tak, při sledování televize atd… Nevím, jak ho to odnaučit, koupila jsem mu antistresový prstýnek (dá se s ním otáčet),ale nepomáhá..
Teď jsem mu ty palce zalepila náplastí.. Máte lepší nápad, co s tím?
 Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
29.6.24 15:06

Ráda si počkám na rady. Syn si onipava všechny prsty a okusuje nehty. Má ruce opravdu ošklivé.

• Citovat
  • Upravit
14717
29.6.24 15:06

Uplne neporadim, ale soucitim. Davala bych mu ty naplasti, nic lepsiho me nenapada. Snad si je vedom skodlivosti sveho pocinani, ale nedokaze se ovladnout. Cili ta naplast by mu mohla pripomenout, aby to nedelal.

Treba proti okusovani nehtu se vyrabi priserne horky lak, ktery diteti pripomene, ze tohle fakt ne.

My ted zase mame problem se skoro 8letou dcerou. Pri stresu si zacala davat spodni ret pod horni zuby. A vzhledem k tomu, ze ma posttraumatickou stresovou poruchu, tak je vevst te si casto. Je to mesic a pul a uz to dela skoro porad, uz nejen ve stresu. Kdyz ji upozornime, dat ret pryc, ale za chvili je zase pod temi zuby. Na skolnim foceni se hodne soustredila, aby to nedelala. Ukazovala jsem ji fotky, jak dopadne, kdyz to bude delat. Vi, ze to nema delat, ale neovladne se, ani si to neuvedomuje. No a za ten mesic a pul uz ma zuby vytlacene dopredu. Takze nejspis dostane rovnatka.

Proste jim musime nejakym zpusobem znemoznit to delat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14717
29.6.24 15:08
@Anonymní píše: Více

Moje neter si okusovala nehty. Bratr ji koupil horky lak. Ten zabral velmi rychle. Ale nektere lakt jejsou dobre. Mozna najdu ten, ktery bratr koupil. Pry je velmi spolehlivy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.24 15:16
@Janča6 píše: Více

Zkoušeli jsme laky, pak si nehty nipal prsty a kousal trika. Snědl několik triček. Nakonec mu přestal lak vadit.

• Citovat
  • Upravit
14717
29.6.24 15:23
@Anonymní píše: Více

Ty jo. To je hrozny 8o Nasla jsem teda ten, ktery pomohl neteri. Zkouseli jste i pomoc psychologa?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.24 15:28
@Janča6 píše: Více

Tento jsme zkoušeli.
Psycholožka řekla neupozorňovat, jen třeba dát ruku od pusy, když to vidíme. Ale syn to doma moc často nedělá, nejvíc ve škole, když se nudí.

• Citovat
  • Upravit
381
26.7.24 09:50

U nás se celkem odvedčilo dávát mu tam náplastě. že by přestal úplně to ne, ale trochu to zabralo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí