Syn strašně pije

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
603
16.3.13 10:24

Jinak bych neřekla, že bych mu dávala nějakej sladkej cumel, zkrátka normální šťávu, docela dost ředěnou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
16.3.13 10:26

@Terezm Ahojky, nas maly taky vypije cca 2litry je nam 17mesicu, ma detskou stavu, ale je fakt, ze kolem stavy to jenom proleti :) ja si myslim, ze je lepsi kdyz pije nez kdyz nepije, na krvi jsme byli pro jistotu dvakrat a cukrovku nema, lezou mu tedka spicaky a on ma lahvicku se savickou a spis bych rekla, ze se tim chladi, dela mu to dobre. Zacala jsem ho davat vickrat za den na nocnik, tim se taky plinky usetri :mrgreen:
Nevim jak mu to delas sladke, ale trochu ubrat stavy a uvidis :)proste mu to asi chutna :) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
16.3.13 10:30

Nám je 17 měsíců a taky toho dost vypije, ale jen s lahvičkou s cumlem :mrgreen: když mu dát normoš hrníček nebo s brčkem, tak toho vypije o dost mín, řekla bych, že tak o půlku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3096
16.3.13 10:42

@Terezm jestli si chceš vyloučit cukrovku, tak zkus chytit moč do nočníku a rozdrobit do toho droždí-pokud ti začne kynout, tak má v moči cukr a to není dobře. Ideální z ranní moči. Tak jsem na cukrovku přišla já u syna…přeju ať je to jen ta chuť na cukr.. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
16.3.13 10:46
@Ani.nnka píše:
Nám je 17 měsíců a taky toho dost vypije, ale jen s lahvičkou s cumlem :mrgreen: když mu dát normoš hrníček nebo s brčkem, tak toho vypije o dost mín, řekla bych, že tak o půlku :think:

Pije brčkem, lahvičku s dudlíkem nepoužíváme od 8 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rachel55
16.3.13 11:00

A proc pije slazenou stavu??? 8o V podstate u nej pestujes zavislost na sladkym
dala bych vodu nebo caj, sacharidu ma dost ze stravy, nechapu proc jeste davat sladke piti

• Citovat
  • Upravit
2816
16.3.13 11:04
@rachel55 píše:
A proc pije slazenou stavu??? 8o V podstate u nej pestujes zavislost na sladkym
dala bych vodu nebo caj, sacharidu ma dost ze stravy, nechapu proc jeste davat sladke piti

tak to bych zas tak nepřeháněla.;) však píše že mu to dělá slabý. Já taky nepiju samotnou vodu a čaje ovo mi nechutnaj, dělám si šťávu, ale tak, že to mám spíš jen ovoněný chutí, spíš skoro vodu a klukovi to dělám stejně. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
16.3.13 11:18

@rachel55 tak to je asi její věc, proč dává slazené, na druhou stranu se není pak co divit, že mu to prostě šmakuje :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rachel55
16.3.13 11:37

@jalemina to mas asi pravdu, ale jelikoz dnes deti zacinaji byt obezni, uz ve skolach nechteji pit nic jineho nez sladke perlive napoje, energeticke drinky atd., nektere deti maji uz ve dvou letech vsechny zuby cerne
tak se na me nezlob, ale ja tady v tom vidim zaklady, co se dite nauci to se snim pak tahne v zivote

• Citovat
  • Upravit
Lilibeth
16.3.13 11:38

Dcerka (14měs.) mi běžně vypije cca 1,5l ředěného čaje nebo ředěného Rajce + 0,5l mléka. Čůrá taky dost.
Ale já to nijak neřeším, všechny mé děti byly a jsou průtokové.
Jen bych nedávala slazené, pro 2-letého prcka mi to příjde zbytečné.

• Citovat
  • Upravit
603
16.3.13 11:39
@jalemina píše:
tak to bych zas tak nepřeháněla.;) však píše že mu to dělá slabý. Já taky nepiju samotnou vodu a čaje ovo mi nechutnaj, dělám si šťávu, ale tak, že to mám spíš jen ovoněný chutí, spíš skoro vodu a klukovi to dělám stejně. ;)

přesně tak, dávám tu slabou šťávu nebo ovocný čaj, já si zase myslím, že není telátko aby pil pouze vodu, ale nemyslím to na nikoho špatně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
16.3.13 11:48

Začni dávat čistou vodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
16.3.13 11:53
@Terezm píše:
přesně tak, dávám tu slabou šťávu nebo ovocný čaj, já si zase myslím, že není telátko aby pil pouze vodu, ale nemyslím to na nikoho špatně

hmm, myslíš, že čistou vodu pijou jen telátka? No teď si zase o telátkách myslím něco já. Základ pitného režimu by mě být čistá voda. Všechno ostatní je už zkrátka „na chuť“, kdy se dává dětem ochucené, slazené, aby to pily, když nechtějí čistou vodu a pokryly tak pitný režim alespoň pomocí takových „berliček“. Vy ale žádnou takovou pomoc neotřebujete. Nemluvě o tom, že má od rána do večera naložený zuby ve sladkým nálevu, což je samo o sobě k zamyšlení, na těch mlíčňákách jakmile se rozjede kaz, tak to jde hrozně rychle. A zuby potřebují jiné ph než se v puse vytváří konstantním přísunem sladkého pití, na to nestačí dvakrát denně je vyčistit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
16.3.13 12:07
@Gladys píše:
hmm, myslíš, že čistou vodu pijou jen telátka? No teď si zase o telátkách myslím něco já. Základ pitného režimu by mě být čistá voda. Všechno ostatní je už zkrátka „na chuť“, kdy se dává dětem ochucené, slazené, aby to pily, když nechtějí čistou vodu a pokryly tak pitný režim alespoň pomocí takových „berliček“. Vy ale žádnou takovou pomoc neotřebujete. Nemluvě o tom, že má od rána do večera naložený zuby ve sladkým nálevu, což je samo o sobě k zamyšlení, na těch mlíčňákách jakmile se rozjede kaz, tak to jde hrozně rychle. A zuby potřebují jiné ph než se v puse vytváří konstantním přísunem sladkého pití, na to nestačí dvakrát denně je vyčistit

jak říkám, nechtěla jsem tím nikoho urazit… tak jsem se koukala na tu šťávu co mu ředím tak, aby to nebylo ani sladké ale ani bezchutné, tak je light s 0% cukru
a na doplnění, je to zhruba 2 hodiny co jsem diskusi zakládala, skutečně jsem mu nalila jen čistou vodu z vodovodu a už má v sobě 3-tí láhev…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13731
16.3.13 12:33

Asi bych to pro jistotu probrala s dr. a pokud bez problémů pije i čistou vodu (čaj), tak bych dávala jen tu. V „light“ šťávě zas budou nějaký umělý sladidla, který jsou snad ještě větší hnus než cukr. I když mu to hodně ředíš, tak podle mně je čistá voda prostě lepší, než chemikálie (či cukr) byť v minimálním množství ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí