Syn v pubertě, jak to zvládáte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1769
7.7.26 12:17

@Yasmen je, a uvědomuju si tu dlouhou dobu. Ale ta představa je hezká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
7.7.26 12:22
@Anonymní píše: Více

Rozumím tomu přesně.. děti s PAS učím a vím, jak moc je to kolikrát těžká situace. Děkuju, že jsi napsala :hug:

Někde jsem teď četla, že málokdo by vyměnil svoje problémy za problémy někoho jiného. Je to tak. Každý má to své.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78186
7.7.26 12:26
@Yasmen píše: Více

přesně tak, navíc ani děti nemusí mít, nebo bude žít v cizině a paní uvidí vnoučata 2× za rok, upínat se na vnoučata je v této situaci hloupost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.7.26 13:34
@smallrose píše: Více

My jsme se treba nedavno bavili s chlapem, mame pul rocni, jsme spolu 5 let. To dite pujde do skoly za dyl, nez jak dlouhy je nas vztah! 8o čas někdy běží opravdu zvláštně. Ale za tech 5 let jsme toho tolik stihli! Za dalsich 5 let toho chci stihnout stejne hodne, ne se jen tesit na neco…

• Citovat
  • Upravit
3648
7.7.26 13:54

@jkra Taky máme společný koníček s dospělými děti (zrovna jsou společně na táboře s manželem - už všichni jako vedoucí -). Ale i tak mám ráda a jsem vlastně ráda, že mají vlastní život, vlastní zájmy, vlastní kamarády a vlastní domov. Jsem ráda, když o nich vím, jsem ráda, když společně jedeme na dovolenou, ale taky jsem ráda, že mají to vlastní prostor o kterém nám pouze vypráví a někdy ani to ne… Stále jsou dospělí a každý máme to vlastní. :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9279
7.7.26 14:29

Vnoučata jsou loterie. Můžou být dřív a můžou být později nebo taky vůbec. Na to nejde spoléhat, že vůbec nějaké vnouče v budoucnu bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78186
7.7.26 14:52
@Kelsey1 píše: Více

a když bude, tak že se bude s babičkou nějak intenzívně stýkat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3648
7.7.26 14:57

@Kelsey1 Asi tak. Jako jasný člověk těm dětem přeje jen to nejlepší v životě… Ale upínat se na vnoučata je kravina taky za mě.

Navíc to mám taky si jinak. Přeji dítě svému dítěte, kde vím, že po něm touží a třeba ta cesta nemusí být jednoduchá… A jsem zde jako rodič rád pomoci nasloucháním pomoci. Ale v rovině aby ona byla šťastná. Ne já jako babička. :kytka: Synovi který po dětech zatím naopak absolutně netouží a své vztahy si staví úplně jinak nebudu přát dítě klidně ještě 20 let :-)))) A kdo ví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9279
7.7.26 15:12

Máme teď na dovolené u nás Angličany. Švagrová furt mluvi mladým o vnoučatech. Už by chtěla. Budoucí nevěsta není hloupá. Jasně odpověděla. První bude svatba, koupí se barák místo bytu. Do bytu dítě nechce. Pak bude teprve dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
7.7.26 16:33

Jo, holky, jasně. Neberte to tak doslova, když je člověk v úzkých, prostě se upíná na různé věci. A vnoučata jsou jen jedna z mnoha. Já syna nechávám žít jeho vlastní život, ale prostě to bolí. Ztrácím ho, je mi teď z toho smutno. Někdo se na to těší, někdo to holt žvýká hůř. Prostě si přijdu sama. Nechci se upnout na přežívání, vím, že si zvyknu, ale potřebovala jsem to teď někde říct, někde se svěřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2538
7.7.26 17:52

@smallrose záleží na úhlu pohledu, my už jsme přešli k tomu - pokud se dítě usadí v Evropě, budeme spokojení a bude to vlastně coby kamenem dohodil :mrgreen:
Dítko v 16 odešlo studovat na druhý konec Evropy, teď má za sebou první rok VŠ, ještě dál. Odletělo loni v srpnu, vrátilo se teď v květnu a už je opět zpět ve škole. Pokud budeme mít štěstí, tak jeden rok ze čtyř bude studovat v Evropě a pak snad i magistra.
Dítko prohlásilo, že ten rok utekl velmi rychle :roll: jemu ano, nám ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3648
7.7.26 21:10

@smallrose Myslím si, že tohle se děje asi víc rodičům. Pokud by to bylo těžké i nadále nedále klidně bych vyhledala pomoc odborníka. Nebudeš na to sama. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí